Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

15 Ιανουαρίου 2019

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ & ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ 19ου ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ΣΤΙΣ 16 &17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ & ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Σ. & ΤΗΝ Ε.Ε.

Event date: 16/3/2019 - 17/3/2019 Export event



ΠΡΟΣ: Φορείς-μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ

 

ΘΕΜΑ: «Υπενθύμιση και Σημαντικές Διευκρινίσεις σχετικά με τη διεξαγωγή του 19ου Εκλογο-απολογιστικού Συνεδρίου της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, στις 16 και 17 Μαρτίου 2019, στην Αθήνα  και Υποβολής υποψηφιοτήτων για το Γενικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή της ΠΟΣΓΚΑμεΑ»

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί με προγενέστερη επιστολή μας, το 19ο Εκλογο-απολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Μαρτίου 2019 στην Αθήνα, στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου της ΕΣΑμεΑ (Ελευθερίου Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη).

Με τις υπ΄αρ.724/7-09-2018 και 775/11-10-2018 επιστολές μας, σας δόθηκαν επαρκείς οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνει η εκλογή των αντιπροσώπων του σωματείου σας για το προσεχές Συνέδριο. Ωστόσο, σας υπενθυμίζουμε, βάσει του Καταστατικού της Ομοσπονδίας είναι απαραίτητο τα Σωματεία-μέλη της, μετά τις αρχαιρεσίες ανάδειξης αντιπροσώπων τους στο 19ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο, να υποβάλλουν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΓΚΑμεΑ τα εξής δικαιολογητικά :

              

1)        Πρακτικό της Γενικής τους Συνέλευσης, από το οποίο να προκύπτει η απαρτία και η εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπή, για την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών ανάδειξης εκπροσώπων, υπογεγραμμένο από το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης και υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από τον παριστάμενο δικηγόρο.

2)        Πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής των αρχαιρεσιών τους, υπογεγραμμένο από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από τον παριστάμενο δικηγόρο.

3)        Κατάσταση ψηφισάντων με τις υπογραφές των μελών που ψήφισαν, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από τον παριστάμενο δικηγόρο.

4)        Κατάσταση με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους στην οποία, ανά αντιπρόσωπο, να αναγράφεται: το όνομα και το επώνυμο του, η ιδιότητά του (γονέας ή κηδεμόνας), η ηλικία του τέκνου του ΑμεΑ ή του κηδεμονευομένου Ατόμου με Αναπηρία.

 

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ

Σας ενημερώνουμε ότι, η προθεσμία για την αποστολή των ως άνω δικαιολογητικών, μετά τις αρχαιρεσίες ανάδειξης αντιπροσώπων, λήγει στις  15 Φεβρουαρίου 2019,  ημέρα  Παρασκευή. Το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής αποστολής κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης αποστολής του φακέλου ή της ημερομηνίας αποστολής με courier.  


ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

Ως προς το θέμα των υποψηφιοτήτων για το 19ο Εκλογο-απολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, σας γνωρίζουμε ότι οι υποψηφιότητες των εκλεγμένων αντιπροσώπων των σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας για το Γενικό Συμβούλιο ή την Ελεγκτική Επιτροπή θα πρέπει:

Α) Να έχουν κατατεθεί συγχρόνως με τη δήλωση των αντιπροσώπων για το Συνέδριο (δηλαδή μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2019) ή μπορούν να κατατεθούν (σύμφωνα με το Καταστατικό της Ομοσπονδίας, άρθρο 19) μέχρι και είκοσι (20) ημέρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου, ήτοι μέχρι και τις 24 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Κυριακή.

Εφόσον οι υποψηφιότητες σταλούν στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ ταχυδρομικά, αυτές θα πρέπει να έχουν σφραγίδα ταχυδρομείου μέχρι την 23η Φεβρουαρίου (Σάββατο), ενώ εάν αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με φαξ, θα πρέπει να έχουν αποσταλεί μέχρι και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 24.00, ώστε να θεωρηθούν εμπρόθεσμες κατά την ανακήρυξη των υποψηφίων, που θα γίνει από την Εκτελεστική Επιτροπή σύμφωνα με το άρθρο 19 του Καταστατικού.

Οι υποψηφιότητες αποστέλλονται είτε ατομικά από εκλεγμένους αντιπροσώπους και μόνο, είτε από τα Σωματεία τους.

 

Β) Κάθε αντιπρόσωπος μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για μέλος του Γενικού Συμβουλίου μόνο σε μία από τις εξής κατηγορίες:

α) Νοητικής Αναπηρίας,

β) Αυτισμού,

γ) Συνδρόμου Down και Αισθητηριακών Αναπηριών Ανηλίκων Ατόμων,

δ) Εγκεφαλικής Παράλυσης,

ε) Πολλαπλών Αναπηριών,

στ)Υποστηριζόμενης Λήψης Αποφάσεων-Εκπροσώπησης – Αυτοέκφρασης

Για την κατηγορία Υποστηριζόμενης Λήψης Αποφάσεων-Εκπροσώπησης – Αυτοέκφρασης, υποψήφιοι πρέπει να είναι μόνο άτομα με μία από τις αναπηρίες: Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Πολλαπλές Αναπηρίες τα οποία είναι και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι Υποστηριζόμενης Λήψης Αποφάσεων – Εκπροσώπησης - Αυτοέκφρασης στο 19ο Εκλογο-απολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και δεν τελούν υπό δικαστική συμπαράσταση.

Γ) Για τους υποψηφίους για την Ελεγκτική Επιτροπή ισχύουν οι ίδιες ημερομηνίες προθεσμιών και δεν χρειάζεται να δηλώσουν κατηγορία αναπηρίας.

 

Με μεταγενέστερο έγγραφο της Ομοσπονδίας, θα ενημερωθείτε για τον τρόπο μετακίνησης, τα ξενοδοχεία διαμονής και τον τρόπο σίτισης των Συνέδρων από όλη την επικράτεια.

 


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

1.     Σύμφωνα με το Καταστατικό της Ομοσπονδίας, μετά τη λήξη των ως άνω ημερομηνιών (τόσο για τους αντιπροσώπους, όσο και για τις υποψηφιότητες), καμία εκπρόθεσμη δήλωση δεν θα γίνει δεκτή από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

2.     Τα Σωματεία-μέλη πρέπει να τακτοποιήσουν τις ταμειακές τους υποχρεώσεις προς την Ομοσπονδία, ώστε να έχουν τη δυνατότητα -βάσει Καταστατικού- να λάβουν μέρος στο Συνέδριο. Σε περίπτωση που Σωματείο-μέλος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ δεν έχει τακτοποιήσει τις ταμειακές του υποχρεώσεις, μπορεί ο αντιπρόσωπος-Σύνεδρος του Σωματείου να το πράξει στο χώρο του Συνεδρίου και οπωσδήποτε πριν την ώρα έναρξής του. Για το θέμα αυτό μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Ταμία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ ή με την γραμματεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ στο τηλέφωνο 210-5236501, προκειμένου να ενημερωθείτε για τις εκκρεμότητές σας.

3.     Τα ανωτέρω, προβλεπόμενα από το Καταστατικό της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, καθώς και ότι άλλο αυτό ορίζει, θα τηρηθούν χωρίς καμία παρέκκλιση.


Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

 

 

           ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                   ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset