Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

8 Μαρτίου 2019

ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΙΩΝ ΣΤΑ ΚΔΗΦ ΑμεΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑΠΡΟΣ: Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Β. Πλαγιανάκο

 

ΚΟΙΝ.: -Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Π. Πολάκη

              -Αντιπρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Π. Γεωργακόπουλο

              -Εκπρόσωπο της ΕΣΑμεΑ στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ,     

               κ. Γ. Λεοντόπουλο

              -ΕΣΑμεΑ

              -Φορείς-μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ

 

ΘΕΜΑ: « Αίτημα άμεσης παρέμβασης για την εκκαθάριση των νοσηλίων στα ΚΔΗΦ ΑμεΑ και για τη διάρκεια ισχύος των χειρόγραφων ιατρικών γνωματεύσεων ατόμων με αναπηρία»

 

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή ζητάμε την παρέμβαση σας ώστε να επιλυθούν σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ (ΚΔΗΦΑμεΑ) από τη μη εκκαθάριση των νοσηλίων από το Νοέμβριο του 2018, αλλά και από την εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, τόσο για τις ειδικές Θεραπείες, όσο για την εισαγωγή ή την παράταση της παραμονής των εξυπηρετούμενων ΑμεΑ στα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦΑμεΑ).

Αναλυτικότερα ζητάμε:

α) Να προχωρήσει άμεσα η εκκαθάριση των νοσηλίων των Κ.Δ.Η.Φ.Α.μεΑ, με βάση το Άρθρο 29 παρ. 2 του νέου ΕΚΠΥ, η οποία έχει σταματήσει από 01/11/2018 για ανεξήγητους λόγους. Η μη εκκαθάριση έχει ήδη επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των Κέντρων.

β) Μέχρι την ομαλοποίηση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των Κέντρων Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ (ΚΔΗΦΑμεΑ), να γίνονται δεκτές οι χειρόγραφες γνωματεύσεις που έχουν εκδοθεί πριν την 1/11/2018, αλλά και εκείνες που θα εκδοθούν μέχρι την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, για την εισαγωγή ή την παράταση της παραμονής των εξυπηρετούμενων ΑμεΑ στα Κέντρα Διημέρευσης και να ισχύουν μέχρι τη λήξη τους και όχι μέχρι την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. 

Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η ταλαιπωρία των εξυπηρετούμενων που θα πρέπει, σε διαφορετική περίπτωση, να αναζητήσουν, μαζικά, εξ αρχής νέες γνωματεύσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, αλλά θα αποφευχθεί και ο φόρτος εργασίας για τις κλινικές, τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας, τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα κλπ. Επιπλέον σημειώστε ότι για την πραγματοποίηση ραντεβού με ιατρούς ανάλογων ειδικοτήτων απαιτείται σε πολλές περιπτώσεις, αναμονή μηνών.

γ) Όσον αφορά τον τρόπο εκκαθάρισης των ειδικών Θεραπειών, έως ότου ομαλοποιηθεί το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, παρακαλούμε όπως τροποποιήσετε την εγκύκλιο σας της 18ης Φεβρουάριου 2019, με Θέμα «Οδηγίες σχετικά με τη διαχείριση των αιτημάτων και των γνωματεύσεων για την χορήγηση Ειδικών Θεραπειών» (ΑΔΑ:663ΩΟΞ7Μ-817), ώστε οι  χειρόγραφες ιατρικές γνωματεύσεις να ισχύουν μέχρι και την ημερομηνία λήξης τους, δεδομένου ότι είναι τρομερά δύσκολο και απαιτείται μεγάλη αναμονή για το κλείσιμο  ραντεβού με ιατρούς ανάλογων ειδικοτήτων για την έκδοση, μαζικά, νέων ηλεκτρονικών γνωματεύσεων. Η απόφαση αυτή θα αποτρέψει το μπλοκάρισμα του συστήματος από τον όγκο των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων και παράλληλα θα αποφευχθεί η ταλαιπωρία  χιλιάδων ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

 

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας και την ενημέρωση της Ομοσπονδίας μας για τις ενέργειές σας στα ως άνω σοβαρά θέματα που σας θέσαμε.

 

 

<FEMA:<< FEM

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ  

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       

                                               

                                                        ΙΩΑΝΝΗΣ  ΛΥΜΒΑΙΟΣ                   ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Μάιος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
293012345
678910

12 ΜΑΪΟΥ 2019 : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, αντί της καθιερωμένης ανακοίνωσης, ακολουθεί κείμενο που έγραψε μια συνάδελφος, μητέρα ατόμου με βαριά αναπηρία:.....

Read more
1112
13

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟ 9/5/2019 ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Με επαρκή ενδιάμεσα αποτελέσματα, σημαντική συμμετοχή και εποικοδομητικού χαρακτήρα τοποθετήσεις για τον σκοπό της πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στα γραφεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, την Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019, η προγραμματισμένη σύσκεψη μεταξύ της Διοίκησης της Ομοσπονδίας και των φορέων - μελών της, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από 24 φορείς - μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ...... 

Read more
141516171819
20212223242526
272829303112
3456789


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
Reset