Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

26 Μαρτίου 2019

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΕ.Σ.Υ.) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΑμεΑ


ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό

             

 ΚΟΙΝ.: -Γραφείο Πρωθυπουργού της χώρας, κ. Αλ. Τσίπρα

              -Υπουργό Επικρατείας, κ. Χρ. Βερναρδάκη

              - Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Π. Πολάκη

              - Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας, κ. Γ. Γιαννόπουλο

              - ΕΣΑμεΑ

              - Φορείς-Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

 

ΘΕΜΑ: «Διαμαρτυρία για την μη πρόβλεψη ορισμού εκπροσώπου στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.), του Υπουργείου Υγείας, από την ΕΣΑμεΑ»

Κύριε Υπουργέ,

Σε απάντηση της από 21/3/2019 επιστολή σας που αφορά στην πρόταση εκπροσώπων της ΠΟΣΓΚΑμεΑ για το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕ. Σ.Υ.) του Υπουργείου Υγείας, όπως θεσπίστηκε με το άρθρο 164 του Ν.4600/2019 (ΦΕΚ 43/Α΄/9-3-2019), σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω:

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ θεωρεί προσβλητικό τον τρόπο και την όλη διαδικασία εκπροσώπησης του αναπηρικού χώρου στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) του Υπουργείου Υγείας, αφού στο 29μελές Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει προβλεφθεί η συμμετοχή εκπροσώπου οριζόμενου από την ΕΣΑμεΑ, όπως γίνεται με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους.

Σας επισημαίνουμε ότι ο χώρος των ατόμων με αναπηρία, ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους εκπροσωπείται από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), που είναι επίσημα αναγνωρισμένη δια του Ν. 2430/96 (ΦΕΚ 156/Α΄/10-7-96) ως Κοινωνικός Εταίρος της Ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας και συμμετέχει στα κέντρα λήψης αποφάσεων, εκπροσωπώντας τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους στο διάλογο με την Ελληνική Πολιτεία.

Θεωρούμε ότι ο αποκλεισμός της ΕΣΑμεΑ, του τριτοβάθμιου φορέα εκπροσώπησης του αναπηρικού κινήματος στη χώρα μας και επίσημα αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της Ελληνικής Πολιτείας συνιστά κατάφορη αδικία, αντιδημοκρατική τακτική και αποτελεί ουσιαστικά αποκλεισμό της γνήσιας εκπροσώπησης του χώρου των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Είναι αδιανόητη η μη συμμετοχή της ΕΣΑμεΑ στο ΚΕ.Σ.Υ., το οποίο είναι συμβουλευτικό όργανο και έχει ουσιαστική ευθύνη για τη διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής στον τομέα της υγείας.

Κύριε Υπουργέ,

Για ακόμη μια φορά τονίζουμε ότι, η εκπροσώπηση των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους δεν μπορεί να διεξάγεται με διαδικασία τύπου λοταρίας! Είναι απαράδεκτη και ακατανόητη η τακτική που συνεχίζει ν’ακολουθεί το Υπουργείο Υγείας, αφού και στην Επιτροπή Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας υπήρξε αποκλεισμός της ΕΣΑμεΑ και η συμμετοχή εκπροσώπων μετά από κλήρωση, γεγονός για το οποίο είχαμε διαμαρτυρηθεί εντόνως με την υπ’αρ. 85/29-2-2016 επιστολή μας.

Συνεπώς, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ δεν προτείνει εκπρόσωπό της, γιατί θεωρεί τη διαδικασία άκυρη και αντιδημοκρατική και για το λόγο αυτό ζητά την αποκατάσταση της αδικίας με το να προχωρήσετε ΑΜΕΣΑ σε νομοθετική παρέμβαση για τη θεσμική εκπροσώπηση της ΕΣΑμεΑ στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) του Υπουργείου Υγείας.

 

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

                                                             

            

            ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ                   ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 

  

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Ιούνιος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829303112
345

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ / ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Με την παρούσα επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στο καίριο ζήτημα, το οποίο τελευταία φορά σας είχε τεθεί με την υπ’αρ. 252/9-4-2019 επιστολή της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, και αφορά στην επίσπευση των διαδικασιών ένταξης σε νομοθετική διάταξη του πορίσματος της Επιτροπής του άρθρου 11 του Ν. 4387/2016 (Φ.Ε.Κ. 85/τ. Α΄/12.05.2016) και αποκατάστασης συνταξιοδοτικών διατάξεων για τα μέλη των οικογενειών που φροντίζουν άτομα με βαριές αναπηρίες...

Read more
6789
10111213141516
17181920212223
2425

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΝΟΣΗΛΙΟΥ-ΤΡΟΦΕΙΟΥ ΤΩΝ ΣΥΔ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016 ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά από διαρκείς προσπάθειες-παρεμβάσεις και έντονες πιέσεις της Διοίκησης της ΠΟΣΓΚΑμεΑ προς τον Πρόεδρο και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΟΠΥΥ, με σκοπό την επίσπευση όλων των απαραίτητων διαδικασιών......

Read more
2627282930
1234567


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
Reset