Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

2 Απριλίου 2019

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ«2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό»

Η Γενική Συνέλευση το Ο.Η.Ε. καθιέρωσε από το 2008 την 2 Απριλίου ως παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Ο δε μήνας Απρίλιος έχει καθιερωθεί ως μήνας ενημέρωσης, δράσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, των αρχών και των φορέων για τον Αυτισμό.  Η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό είναι κάτι περισσότερο από τη δημιουργία κατανόησης. Είναι μια πρόκληση προς ΟΛΟΥΣ για δράση.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ο αυτισμός αυξήθηκε σημαντικά, φτάνοντας συνολικά το 2% των γεννήσεων, γεγονός που σημαίνει ότι περίπου 1 στα 45 παιδιά διαγιγνώσκονται με Αυτισμό (συνολικά, περισσότερα από 3,3 εκατ. άτομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση), κι αυτά τα παιδιά, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, μεγαλώνουν για να αντιμετωπίσουν εκτεταμένη ανεργία και ελάχιστη ή καμία υποστήριξη ως ενήλικες, σε κάθε πτυχή του βίου τους και βρίσκονται αντιμέτωπα -αυτά και οι οικογένειές τους- με το «στίγμα του Αυτισμού» μέχρι και τα γεράματά τους.

Δυστυχώς, και στην χώρα μας, η στάση της κοινωνίας και της πολιτείας μας χαρακτηρίζονται από την απουσία όλων όσων επιτάσσει η Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, συνιστώντας έτσι μία κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων με Αυτισμό, ενώ συνάμα διαμορφώνεται και η χειρότερη μορφή διάκρισης που βιώνουν καθημερινά τόσο τα ίδια τα άτομα με Αυτισμό όσο και οι οικογένειες τους που οδηγούνται στην απόγνωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Τα άρθρα της Σύμβασης πήραν την τελική τους μορφή μετά από διαρκή διαβούλευση και σκληρή διαπραγμάτευση με εκπροσώπους αντιπροσωπευτικών αναπηρικών οργανώσεων απ’όλο τον κόσμο-πολλοί από τους οποίους ήταν γονείς ατόμων με αυτισμό- και στο σύνολό τους καλύπτουν όλα τα ζητήματα που αφορούν όλες τις κατηγορίες και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ότι κάθε απόκλιση από αυτά που ορίζουν αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δυστυχώς, αλλά, μέχρι και σήμερα, δεν έχει υπάρξει η αυτονόητη, δικαιωματική προσέγγιση και αντιμετώπιση και η ισότιμη ένταξη των Ατόμων με Αυτισμό στην κοινωνία, όπως ορίζεται σαφώς και ρητώς στη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ, όπως ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδας, αλλά συνεχίζεται η ιατροκεντρική προσέγγιση των Ατόμων αυτών. 

Εμείς, οι γονείς και οι οικογένειες των Ατόμων με Αυτισμό, τα άτομα με Αυτισμό, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε ώστε η ελληνική πολιτεία να εφαρμόσει τις κατάλληλες πολιτικές, ώστε τα άτομα με αυτισμό να έχουν ίσες ευκαιρίες, σε κάθε έκφανση της ζωής τους, για μια κοινωνία χωρίς φραγμούς και αποκλεισμούς.

Πρέπει, επιτέλους, να κινητοποιήσουμε και να κινητοποιηθούμε, κοινωνία και πολιτεία, στον αγώνα καταπολέμησης της απομόνωσης, του κοινωνικού αποκλεισμού, του μη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ατόμων με Αυτισμό και άλλες βαριές αναπηρίες και των οικογενειών τους.


Αγώνας για την εκπαίδευση, για την εργασία, για την υγεία, για την υποστηριζόμενη και ανεξάρτητη διαβίωση των Ατόμων με Αυτισμό, των Ατόμων με Αναπηρία.


Αγώνας που θα τον κερδίσουμε με την κοινωνία πλάι μας, μέσα στην κοινωνία που ζούμε μαζί με τα παιδιά μας, ώστε να μπορούν με αξιοπρέπεια να ζουν και ν’απολαμβάνουν αυτό που τους αξίζει, το αναφαίρετο δικαίωμά τους για: «Μια ζωή ίσων ευκαιριών, σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού ΟΛΩΝ των μελών της»

 

 

 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Ιούνιος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829303112
345

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ / ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Με την παρούσα επανερχόμαστε για πολλοστή φορά στο καίριο ζήτημα, το οποίο τελευταία φορά σας είχε τεθεί με την υπ’αρ. 252/9-4-2019 επιστολή της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, και αφορά στην επίσπευση των διαδικασιών ένταξης σε νομοθετική διάταξη του πορίσματος της Επιτροπής του άρθρου 11 του Ν. 4387/2016 (Φ.Ε.Κ. 85/τ. Α΄/12.05.2016) και αποκατάστασης συνταξιοδοτικών διατάξεων για τα μέλη των οικογενειών που φροντίζουν άτομα με βαριές αναπηρίες...

Read more
6789
10111213141516
17181920212223
2425

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΝΟΣΗΛΙΟΥ-ΤΡΟΦΕΙΟΥ ΤΩΝ ΣΥΔ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016 ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά από διαρκείς προσπάθειες-παρεμβάσεις και έντονες πιέσεις της Διοίκησης της ΠΟΣΓΚΑμεΑ προς τον Πρόεδρο και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΟΠΥΥ, με σκοπό την επίσπευση όλων των απαραίτητων διαδικασιών......

Read more
2627282930
1234567


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
Reset