Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

2 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "Camp-ARTy" ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΣΤΗΝ Ε΄ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΞΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

«Camp-ARTy ΠΟΣΓΚΑμεΑ 2019»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου 2019, το ‘Camp-ARTy 2019’ που διοργανώθηκε από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ στην Ε’ Κατασκήνωση Αγίου Ανδρέα.

Με πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες τα παιδιά μας, άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, περίπου 600 συμμετέχοντες/ουσες στην εκδήλωση - μεταξύ των οποίων Πρόεδροι των φορέων – μελών της Ομοσπονδίας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, γονείς, κηδεμόνες, συγγενείς και φίλοι/ες των παιδιών - διασκέδασαν, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα δείγμα της δράσης των φορέων του γονεϊκού αναπηρικού κινήματος, οι οποίοι πραγματοποίησαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ενέργειες πολιτιστικού χαρακτήρα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την ισχυρή τους στράτευση ως προς την ποιότητα του απαιτητικού τους έργου με γνώμονα την κοινωνική ένταξη και την ενίσχυση της ευημερίας της ζωής των παιδιών μας.  

Ιδιαίτερη τιμή για εμάς υπήρξε η παρουσία στην εκδήλωση του Δημάρχου Μαραθώνα, κ. Στέργιου Τσίρκα και του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γεωργίου Σταμάτη, αποτελώντας ισχυρή ένδειξη για το γεγονός πως η ελληνική πολιτεία στέκεται δίπλα στα άτομα με αναπηρία για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Σε συνέχεια σχετικών προτάσεων του Προέδρου της Ομοσπονδίας, κ. Μοσχολιού, αναδείχθηκαν ελπιδοφόρα μηνύματα τόσο από την πλευρά του Δημάρχου Μαραθώνα, ο οποίος εξέφρασε τη βούληση να εξετάσει το ενδεχόμενο διεύρυνσης της αξιοποίησης του κατασκηνωτικού χώρου σε χρονικά διαστήματα πέραν της θερινής περιόδου προκειμένου να φιλοξενηθούν δράσεις για τα παιδιά μας, άτομα με αναπηρίες, όσο και από την πλευρά του Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, σε ό,τι αφορά τη δέσμευση για την ανάπτυξη πολιτικών που θα αξιοποιούν τη γνώση και την εμπειρία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, των φορέων – μελών της και του εν γένει αναπηρικού κινήματος.

Με την πεποίθηση πως η πλέον επίκαιρη και εξειδικευμένη υποστήριξη των παιδιών μας, ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, μπορεί να προέλθει πρωτίστως από εν ενεργεία φορείς ρόλων στον αντίστοιχο τομέα της κοινωνίας, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ συγχαίρει και ταυτόχρονα ευχαριστεί θερμά τους φορείς της,  Κέντρο ΑμεΑ ‘Ο ΣΩΤΗΡ’ και τον Πρόεδρό του κ. Λιακόπουλο, ‘ΑΜΥΜΩΝΗ’ και την Πρόεδρό της κα Μπέλλου και ‘ΚΕΕΠΕΑ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ’ και τον Πρόεδρό του κ. Ανυφαντή για την πολύτιμη συνδρομή τους στην επιτυχή υλοποίηση του ‘Camp-ARTy 2019’. Ευχαριστίες οφείλονται επίσης στην κα Φιλίππα Ζώγα, δασκάλα χορού – χοροθεραπεύτρια, για τη μουσικοχορευτική της παρουσίαση σε συνεργασία με παιδιά – κατασκηνωτές στην Ε’ Κατασκήνωση Αγ. Ανδρέα.      

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο, κ. Ι. Μοσχολιό στο 6979-446443 και με την Γ. Γραμματέα κα Φ. Ζαφειροπούλου στο 6936-061392.

 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Σεπτέμβριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
31123

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΑμεΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥΣ

Για τους φορείς αυτούς, μέχρι σήμερα, παραμένει ισχυρή η υποχρέωση συμμόρφωσης με την ακολουθητέα διαδικασία από την υπ’ αριθμ. πρωτ.: Δ11/Φ.29/Γ.Π.οικ.19881/691/22.05.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που, πέραν της τήρησης μέτρων ασφάλειας και προσωπικής υγιεινής, οριοθετεί την ελευθερία κινήσεων ως προς την αξιοποίηση της δυναμικότητας των δομών τους, προβλέποντας την «εκ περιτροπής προσέλευση των ωφελούμενων», τη «δημιουργία μικρότερων τμημάτων», τ&a

Read more
456
7

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Σ.Υ.Δ.

Έχουν περάσει δέκα και πλέον μήνες, στο διάστημα των οποίων μοναδικές ενέργειες που καταγράφηκαν για τον θεσμό της υποστηριζόμενης διαβίωσης και τις δομές – Σ.Υ.Δ. ως θεμελιακό στοιχείο του, ήταν οι ‘πυροσβεστικού χαρακτήρα’ λύσεις (άρθρο 22, Ν.4683/2020, Φ.Ε.Κ. 83/τ.Α’/10.04.2020), ασήμαντες, αν αναλογιστεί κανείς τη βαρύτητα της αποστολής και των στόχων που υπηρετούν οι Σ.Υ.Δ., που δεν είναι άλλοι από την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων – ενοίκων με αναπηρία των δομών, τη&a

Read more
8910111213
14

ΘΛΙΨΗ ΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΤΣΟΥ

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, είναι στη δυσάρεστη θέση ν’ ανακοινώσει ότι έφυγε από κοντά μας ο επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, Μιχάλης Νούτσος.  

Ο Μιχάλης Νούτσος υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών και για πάρα πολλά χρόνια ήταν μέλος στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ...

Read more
15161718

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΑμεΑ

Προς αποφυγή παρανοήσεων ή/και φαινομένων παρεκκλίσεων από την ορθή εφαρμογή και συμμόρφωση με τις ενδεικνυόμενες ενέργειες αλλά και για την πρόληψη ενδεχόμενων νέων προβλημάτων στο πλαίσιο της εφεξής λειτουργίας των ανωτέρω δομών, επισημαίνουμε μια σειρά πρακτικών θεμάτων, τα οποία, κατά την κρίση μας, χρήζουν διευκρινίσεων και άμεσων συμπληρωματικών ενεργειών από την πλευρά του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Read more
1920
21222324252627
2829301234
567891011

Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset