Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

9 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, κ. ΣΤΕΡΓΙΟ ΤΣΙΡΚΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΠΟΣΓΚΑμεΑ: Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας με τον Δήμαρχο Μαραθώνα, κ.Στέργιο Τσίρκα»

Με σειρά συγκεκριμένων προτάσεων για παραμέτρους που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους προσήλθε σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Στέργιο Τσίρκα, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ.Μοσχολιό, τη Γενική Γραμματέα κα Ζαφειροπούλου, τον Ταμία κ.Κουκοβίνη και τον Οργανωτικό Γραμματέα κ.Λυμβαίο.

Από τη συνάντηση, η οποία διενεργήθηκε σε απόλυτα εποικοδομητικό κλίμα, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας τοποθετήθηκε ως προς την ανάγκη έγκαιρης παρέμβασης από τον Δήμο Μαραθώνα σε ό,τι αφορά τις περιοχές που χρήζουν αναβάθμισης για την ενίσχυση της καλής λειτουργίας και της μεγαλύτερης ασφάλειας στον κατασκηνωτικό χώρο στην Ε’ Παιδική Εξοχή Αγίου Ανδρέα, όπου φιλοξενούνται τους θερινούς μήνες κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Μαραθώνα πως από την πλευρά του οικείου Δήμου δρομολογούνται ενέργειες, σε άμεσο χρόνο, τόσο για την κατασκευή πρόσθετων - σύγχρονων οικίσκων εντός του κατασκηνωτικού χώρου όσο και για τη βελτίωση των υφιστάμενων, έργο που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη των κατασκηνώσεων της επόμενης θερινής περιόδου.    

Επί του ζητήματος της προώθησης του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία στην αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση στην κοινότητα, η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ πρότεινε στον Δήμαρχο Μαραθώνα να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία. Στη συγκεκριμένη πρόταση υπήρξε από την πλευρά του κ.Τσίρκα θετική ανταπόκριση και πρόθεση για τη δημιουργία δομών Σ.Υ.Δ. και Κ.Δ.ΑΠ.μεΑ προς την κατεύθυνση αυτή. Επίσης, όπως σε όλους τους Δήμους, έτσι και στον Δήμο Μαραθώνα η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ επεσήμανε πως κρίνεται απαραίτητο να πραγματοποιηθεί καταγραφή των ΑμεΑ στα διοικητικά όρια του Δήμου ώστε να μπορούν να λαμβάνονται στοχευμένα μέτρα προς την κατεύθυνση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ατόμων με βαριές αναπηρίες και των οικογενειών τους. Τέλος συμφωνήθηκε ότι από την πλευρά της η Ομοσπονδία θα παρέχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία προς τον Δήμο Μαραθώνα προκειμένου να υποστηριχθούν οι παραπάνω προτεινόμενες δράσεις.  

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ θα παρακολουθεί και θα παρέχει ενημέρωση για την εξέλιξη των ανωτέρω με πρωταρχικό γνώμονα την αναβάθμιση και βελτίωση της ζωής των παιδιών μας – ατόμων με βαριές αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο, κ. Ι. Μοσχολιό στο 6979-446443 και με την Γ. Γραμματέα, κα Φ. Ζαφειροπούλου στο 6936-061392.

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Δεκέμβριος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Με το παρόν έγγραφο, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της για το πρόβλημα της χρόνιας υποχρηματοδότησης της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (ΕΑΕ) που οδηγεί συνακόλουθα σε ανεπαρκή διάθεση πόρων για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών/τριών με αναπηρία... 

Read more
26272829301
2

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΑμεΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) το κείμενο για τη Διακήρυξη της 3ης Δεκεμβρίου 2019 για την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο: «Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη – Οι Συστάσεις του ΟΗΕ στη χώρα μας όπλο του αναπηρικού κινήματος»...   

Read more
3

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, εμείς, οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, έχουμε χρέος και φέτος να φωνάξουμε πως οι εκφράσεις ενσυναίσθησης, αποδοχής και αναγνώρισης των δικαιωμάτων των παιδιών μας, δεν μας αρκούν και δεν μας πείθουν...

Read more
4

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ-ΜΕΛΗ

Η Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ αποτελεί τη δευτεροβάθμια οργάνωση εκπροσώπησης των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο DOWN, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες. Είναι δε η μεγαλύτερη Ομοσπονδία μέλος της ΕΣΑμεΑ και άρα μια από τις ισχυρότερες φωνές στο οργανωμένο Εθνικό Αναπηρικό Κίνημα.  Ως εκ τούτου ο θεσμικός της ρόλος είναι να προασπίζεται και να προωθεί τα δικαιώματα των ατόμων αυτών...

Read more
5678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset