Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

12 Νοεμβρίου 2019

ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΔΠΡΟΣ:      Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Β.Πλαγιανάκο

ΚΟΙΝ.:    Αντιπρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κα Θ.Καρποδίνη

             - Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων & Διεύθυνσης Οικονομικών ΕΟΠΥΥ,κ. Κ.

               Μπαρούς 

                 - ΕΣΑμεΑ

                 - Φορείς-μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ


ΘΕΜΑ: «Αίτημα άμεσης παράτασης της ισχύος των υφιστάμενων συμβάσεων μεταξύ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των Φορέων που λειτουργούν Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)»  


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), που αποτελεί το δευτεροβάθμιο όργανο του αναπηρικού κινήματος εκπροσώπησης των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, βαριές και πολλαπλές Αναπηρίες και τις οικογένειές τους, μέσω των Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ανά την Ελλάδα, με το παρόν έγγραφο επιθυμεί να επισημάνει την ανάγκη άμεσης διεύρυνσης του χρονικού περιθωρίου ισχύος των υφιστάμενων συμβάσεων μεταξύ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των φορέων που λειτουργούν Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.).        

Όπως γνωρίζετε, στο παρόν διάγουμε τη μεταβατική περίοδο κατά την οποία ολοκληρώνεται η ισχύς των υφιστάμενων συμβάσεων για τις Σ.Υ.Δ. με τον Οργανισμό και τοποθετούνται οι προβλεπόμενες ενέργειες για την υπογραφή των νέων, ενσωματώνοντας στις τελικές συμβατικές υποχρεώσεις μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών τις ισχύουσες διατάξεις για τη λειτουργία Σ.Υ.Δ. (Κ.Υ.Α. υπ’ αριθμ. Δ12/ΓΠοικ.13107/283/20.03.2019, Φ.Ε.Κ. 1160/Β/08.04.2019) και τις παρατηρήσεις και προτάσεις βελτίωσης που έχουν διατυπωθεί από τα ενδιαφερόμενα μέρη για την αποκατάσταση τυχόν προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά την προηγούμενη συμβατική περίοδο.   

Θεωρώντας αυτονόητη τη σημασία της ταχείας δρομολόγησης της ανωτέρω διαδικασίας, εκφράζουμε παράλληλα την ανησυχία μας για το γεγονός πως δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία ενημέρωση από την πλευρά του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σχετικά με τις προθέσεις και τον προγραμματισμό του σε περίπτωση μεσολάβησης χρονικού κενού από τη λήξη των υφιστάμενων συμβάσεων για τις Σ.Υ.Δ. και μέχρι την ολοκλήρωση υπογραφής των νέων. Στη βάση αυτού του ενδεχομένου, υπογραμμίζουμε την αδήριτη ανάγκη εξασφάλισης της αδιάλειπτης παροχής υπηρεσιών προς τους/τις ήδη ενταγμένους/ες ενοίκους των Σ.Υ.Δ. και της διαδικασίας αποζημίωσης των φορέων που έχουν ήδη συμβληθεί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τις υπηρεσίες αυτές, προκειμένου να μην καταγραφούν ασυνέχειες που ενδέχεται να επιφέρουν δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στους/τις ενοίκους ΑμεΑ των Σ.Υ.Δ. όσο και στην απρόσκοπτη λειτουργία των δόμων.

Υπό το πρίσμα αυτό αιτούμαστε την άμεση έκδοση απόφασης που θα επεκτείνει την χρονική ισχύ για το σύνολο των υφιστάμενων συμβάσεων μεταξύ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των φορέων που λειτουργούν Σ.Υ.Δ., πριν την παρέλευση της ισχύος τους και τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία υπογραφής των νέων συμβάσεων με τον Οργανισμό.     

Σας καλούμε, τέλος, να συνυπολογίσετε την αποστολή και τους σκοπούς που υπηρετούν οι Σ.Υ.Δ. που δεν είναι άλλοι από την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων – ενοίκων με αναπηρία των δομών, την υποστήριξη της διαβίωσής τους στην κοινότητα με δια βίου προοπτική και την αποασυλοποίηση ή την αποφυγή εγκλεισμού τους σε ιδρυματικές δομές, όπως προβλέπεται και από το άρθρο 19 της Σύμβασης των ΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, που κυρώθηκε στην ελληνική νομοθεσία με τον Ν.4074/2012, στο πλαίσιο του οποίου η Επιτροπή των ΗΕ έχει ήδη προβεί σε συστάσεις προς τη χώρα για την υιοθέτηση δεσμευτικών μέτρων και τη διάθεση επαρκών πόρων για την αποτελεσματική αποϊδρυματοποίηση σε όλα τα επίπεδα και την εκπόνηση στρατηγικών και προγραμμάτων αυτόνομης διαβίωσης με προσβάσιμες κοινοτικές υπηρεσίες, ειδικά στο τοπικό επίπεδο.

Προσδοκώντας ότι θα κατανοήσετε το εύλογο και δίκαιο του αιτήματός μας, αναμένουμε τις ενέργειες από την πλευρά του Οργανισμού και την ενημέρωση της Ομοσπονδίας μας επί των ενεργειών αυτών.


Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

                   

            ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ                   ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Δεκέμβριος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Με το παρόν έγγραφο, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της για το πρόβλημα της χρόνιας υποχρηματοδότησης της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (ΕΑΕ) που οδηγεί συνακόλουθα σε ανεπαρκή διάθεση πόρων για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών/τριών με αναπηρία... 

Read more
26272829301
2

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΑμεΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) το κείμενο για τη Διακήρυξη της 3ης Δεκεμβρίου 2019 για την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο: «Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη – Οι Συστάσεις του ΟΗΕ στη χώρα μας όπλο του αναπηρικού κινήματος»...   

Read more
3

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, εμείς, οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, έχουμε χρέος και φέτος να φωνάξουμε πως οι εκφράσεις ενσυναίσθησης, αποδοχής και αναγνώρισης των δικαιωμάτων των παιδιών μας, δεν μας αρκούν και δεν μας πείθουν...

Read more
4

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ-ΜΕΛΗ

Η Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ αποτελεί τη δευτεροβάθμια οργάνωση εκπροσώπησης των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο DOWN, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες. Είναι δε η μεγαλύτερη Ομοσπονδία μέλος της ΕΣΑμεΑ και άρα μια από τις ισχυρότερες φωνές στο οργανωμένο Εθνικό Αναπηρικό Κίνημα.  Ως εκ τούτου ο θεσμικός της ρόλος είναι να προασπίζεται και να προωθεί τα δικαιώματα των ατόμων αυτών...

Read more
5678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset