Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

2 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΑμεΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019

 

 

Προς: Φορείς – Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) το κείμενο για τη Διακήρυξη της 3ης Δεκεμβρίου 2019 για την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο: «Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη – Οι Συστάσεις του ΟΗΕ στη χώρα μας όπλο του αναπηρικού κινήματος».   


Στη Διακήρυξη για την 3η Δεκέμβρη 2019 επισημαίνονται οι διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος στη βάση των όσων αναφέρονται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (Ν.4074/2012) και στις τελικές παρατηρήσεις και συστάσεις της Επιτροπής του ΟΗΕ προς την ελληνική πολιτεία, κατόπιν της πρόσφατης εξέτασης για το πώς το ελληνικό κράτος συμμορφώνεται και εφαρμόζει τα όσα ορίζει η Σύμβαση, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, τομείς παρέμβασης και περιοχές διεκδικήσεων που αφορούν στα παιδιά με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και τις οικογένειές τους.


Παράλληλα, η Ε.Σ.Α.μεΑ. ανακοινώνει την καταλληλότητα της χρονικής στιγμής για να τεθούν στην Κυβέρνηση ερωτήματα για τον προγραμματισμό και τις προθέσεις της αναφορικά με την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας και πρακτικής ως προς τα όσα επιτάσσει η Σύμβαση, ώστε τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οικογένειές τους να είναι σε θέση να απολαύσουν πλήρως τα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους σε ίση βάση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.


Με το αντικείμενο αυτό, η Ε.Σ.Α.μεΑ. διοργανώνει Ημερίδα, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο των γραφείων της με καλεσμένους/ες υπουργούς από υπουργεία – κλειδιά για την εφαρμογή της Σύμβασης και επικεφαλής τον οριζόμενο από τον Πρωθυπουργό, Εθνικό Συντονιστή για την υλοποίηση της Σύμβασης – Υπουργό Επικρατείας Γεώργιο Γεραπετρίτη.   


Την Ημερίδα οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να παρακολουθήσουν με live streaming από την ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. www.esamea.gr και www.esaea.gr ενώ προβλέπεται και ζωντανή ανταπόκριση μέσα από το Αμφιθέατρο στα social media της Συνομοσπονδίας, στο facebook και στο twitter, με hashtag #3DEC19 και #3DEC19_ESAMEA. Παρακαλούμε όπως προβείτε στη σχετική ενημέρωση των μελών σας.    


Για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επισυνάπτεται:

1.    Κείμενο Διακήρυξης της Ε.Σ.Α.μεΑ. 3ης Δεκέμβρη 2019 – Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

2.    Πρόγραμμα Ημερίδας της Ε.Σ.Α.μεΑ.: 3η Δεκέμβρη 2019: Το αναπηρικό κίνημα ρωτά την ελληνική κυβέρνηση πώς θα υλοποιήσει τις παρατηρήσεις / συστάσεις της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών   


Εμείς, οι γονείς και οι οικογένειες των παιδιών με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες και όλων των ανηλίκων με κάθε μορφής αναπηρία υιοθετούμε στην πράξη το σύνθημα του Αναπηρικού Κινήματος «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς! Ζωή με ισότητα και αξιοπρέπεια!».


Βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε καθημερινά για την εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών από την ελληνική πολιτεία για τα παιδιά με αναπηρία, ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, για μια ζωή με ποιότητα και αξιοπρέπεια, σε μία κοινωνία χωρίς διαχωρισμούς, φραγμούς και αποκλεισμούς.

Documents to download

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Ιανουάριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
2021

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΕΠΠΠΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΥΨΗΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) - που αποτελεί το δευτεροβάθμιο όργανο του αναπηρικού κινήματος εκπροσώπησης των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, βαριές και πολλαπλές Αναπηρίες και τις οικογένειές τους, μέσω των Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ανά την Ελλάδα – με το παρόν έγγραφο σας κοινοποιεί τις παρατηρήσεις / προτάσεις της για ζητήματα που κινούνται στη σφαίρα του ισχύοντος Ε.Π.Π.Π.Α. και &am

Read more
2223

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑμεΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ & ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Με το παρόν έγγραφο και με αφορμή τη δημοσίευση της Προκήρυξης υπ’ αριθμ. 1ΓΕ/2019 (Φ.Ε.Κ. 45/Α.Σ.Ε.Π./2019), η ΠΟΣΓΚΑμεΑ εκφράζει, όπως και στο παρελθόν έχει πράξει, την απόλυτη αντίθεσή της στις προβλέψεις που αφορούν τα κριτήρια κατάταξης για τους/τις εκπαιδευτικούς γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ, όπως αυτά απορρέουν από τον Ν.4589/2019 (Φ.Ε.Κ. 13/Α/2019) και εύλογα έρχονται να προσθέσουν νέες, στις ήδη υφιστάμενες ανασφάλειες των αδιόριστων εκπαιδευτικών γονέων... 

Read more
242526
272829303112
3456789

Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset