Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

2 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΑμεΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019

 

 

Προς: Φορείς – Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) το κείμενο για τη Διακήρυξη της 3ης Δεκεμβρίου 2019 για την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο: «Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη – Οι Συστάσεις του ΟΗΕ στη χώρα μας όπλο του αναπηρικού κινήματος».   


Στη Διακήρυξη για την 3η Δεκέμβρη 2019 επισημαίνονται οι διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος στη βάση των όσων αναφέρονται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (Ν.4074/2012) και στις τελικές παρατηρήσεις και συστάσεις της Επιτροπής του ΟΗΕ προς την ελληνική πολιτεία, κατόπιν της πρόσφατης εξέτασης για το πώς το ελληνικό κράτος συμμορφώνεται και εφαρμόζει τα όσα ορίζει η Σύμβαση, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, τομείς παρέμβασης και περιοχές διεκδικήσεων που αφορούν στα παιδιά με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και τις οικογένειές τους.


Παράλληλα, η Ε.Σ.Α.μεΑ. ανακοινώνει την καταλληλότητα της χρονικής στιγμής για να τεθούν στην Κυβέρνηση ερωτήματα για τον προγραμματισμό και τις προθέσεις της αναφορικά με την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας και πρακτικής ως προς τα όσα επιτάσσει η Σύμβαση, ώστε τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οικογένειές τους να είναι σε θέση να απολαύσουν πλήρως τα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους σε ίση βάση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.


Με το αντικείμενο αυτό, η Ε.Σ.Α.μεΑ. διοργανώνει Ημερίδα, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο των γραφείων της με καλεσμένους/ες υπουργούς από υπουργεία – κλειδιά για την εφαρμογή της Σύμβασης και επικεφαλής τον οριζόμενο από τον Πρωθυπουργό, Εθνικό Συντονιστή για την υλοποίηση της Σύμβασης – Υπουργό Επικρατείας Γεώργιο Γεραπετρίτη.   


Την Ημερίδα οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να παρακολουθήσουν με live streaming από την ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. www.esamea.gr και www.esaea.gr ενώ προβλέπεται και ζωντανή ανταπόκριση μέσα από το Αμφιθέατρο στα social media της Συνομοσπονδίας, στο facebook και στο twitter, με hashtag #3DEC19 και #3DEC19_ESAMEA. Παρακαλούμε όπως προβείτε στη σχετική ενημέρωση των μελών σας.    


Για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επισυνάπτεται:

1.    Κείμενο Διακήρυξης της Ε.Σ.Α.μεΑ. 3ης Δεκέμβρη 2019 – Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

2.    Πρόγραμμα Ημερίδας της Ε.Σ.Α.μεΑ.: 3η Δεκέμβρη 2019: Το αναπηρικό κίνημα ρωτά την ελληνική κυβέρνηση πώς θα υλοποιήσει τις παρατηρήσεις / συστάσεις της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών   


Εμείς, οι γονείς και οι οικογένειες των παιδιών με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες και όλων των ανηλίκων με κάθε μορφής αναπηρία υιοθετούμε στην πράξη το σύνθημα του Αναπηρικού Κινήματος «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς! Ζωή με ισότητα και αξιοπρέπεια!».


Βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε καθημερινά για την εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών από την ελληνική πολιτεία για τα παιδιά με αναπηρία, ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, για μια ζωή με ποιότητα και αξιοπρέπεια, σε μία κοινωνία χωρίς διαχωρισμούς, φραγμούς και αποκλεισμούς.

Documents to download

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Σεπτέμβριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
31123

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΑμεΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥΣ

Για τους φορείς αυτούς, μέχρι σήμερα, παραμένει ισχυρή η υποχρέωση συμμόρφωσης με την ακολουθητέα διαδικασία από την υπ’ αριθμ. πρωτ.: Δ11/Φ.29/Γ.Π.οικ.19881/691/22.05.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που, πέραν της τήρησης μέτρων ασφάλειας και προσωπικής υγιεινής, οριοθετεί την ελευθερία κινήσεων ως προς την αξιοποίηση της δυναμικότητας των δομών τους, προβλέποντας την «εκ περιτροπής προσέλευση των ωφελούμενων», τη «δημιουργία μικρότερων τμημάτων», τ&a

Read more
456
7

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Σ.Υ.Δ.

Έχουν περάσει δέκα και πλέον μήνες, στο διάστημα των οποίων μοναδικές ενέργειες που καταγράφηκαν για τον θεσμό της υποστηριζόμενης διαβίωσης και τις δομές – Σ.Υ.Δ. ως θεμελιακό στοιχείο του, ήταν οι ‘πυροσβεστικού χαρακτήρα’ λύσεις (άρθρο 22, Ν.4683/2020, Φ.Ε.Κ. 83/τ.Α’/10.04.2020), ασήμαντες, αν αναλογιστεί κανείς τη βαρύτητα της αποστολής και των στόχων που υπηρετούν οι Σ.Υ.Δ., που δεν είναι άλλοι από την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων – ενοίκων με αναπηρία των δομών, τη&a

Read more
8910111213
14

ΘΛΙΨΗ ΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΤΣΟΥ

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, είναι στη δυσάρεστη θέση ν’ ανακοινώσει ότι έφυγε από κοντά μας ο επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, Μιχάλης Νούτσος.  

Ο Μιχάλης Νούτσος υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, στην οποία διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών και για πάρα πολλά χρόνια ήταν μέλος στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ...

Read more
15161718

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΑμεΑ

Προς αποφυγή παρανοήσεων ή/και φαινομένων παρεκκλίσεων από την ορθή εφαρμογή και συμμόρφωση με τις ενδεικνυόμενες ενέργειες αλλά και για την πρόληψη ενδεχόμενων νέων προβλημάτων στο πλαίσιο της εφεξής λειτουργίας των ανωτέρω δομών, επισημαίνουμε μια σειρά πρακτικών θεμάτων, τα οποία, κατά την κρίση μας, χρήζουν διευκρινίσεων και άμεσων συμπληρωματικών ενεργειών από την πλευρά του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Read more
1920
21222324252627
2829301234
567891011

Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset