Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

2 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΑμεΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019

 

 

Προς: Φορείς – Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) το κείμενο για τη Διακήρυξη της 3ης Δεκεμβρίου 2019 για την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο: «Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη – Οι Συστάσεις του ΟΗΕ στη χώρα μας όπλο του αναπηρικού κινήματος».   


Στη Διακήρυξη για την 3η Δεκέμβρη 2019 επισημαίνονται οι διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος στη βάση των όσων αναφέρονται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (Ν.4074/2012) και στις τελικές παρατηρήσεις και συστάσεις της Επιτροπής του ΟΗΕ προς την ελληνική πολιτεία, κατόπιν της πρόσφατης εξέτασης για το πώς το ελληνικό κράτος συμμορφώνεται και εφαρμόζει τα όσα ορίζει η Σύμβαση, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, τομείς παρέμβασης και περιοχές διεκδικήσεων που αφορούν στα παιδιά με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και τις οικογένειές τους.


Παράλληλα, η Ε.Σ.Α.μεΑ. ανακοινώνει την καταλληλότητα της χρονικής στιγμής για να τεθούν στην Κυβέρνηση ερωτήματα για τον προγραμματισμό και τις προθέσεις της αναφορικά με την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας και πρακτικής ως προς τα όσα επιτάσσει η Σύμβαση, ώστε τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οικογένειές τους να είναι σε θέση να απολαύσουν πλήρως τα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους σε ίση βάση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.


Με το αντικείμενο αυτό, η Ε.Σ.Α.μεΑ. διοργανώνει Ημερίδα, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο των γραφείων της με καλεσμένους/ες υπουργούς από υπουργεία – κλειδιά για την εφαρμογή της Σύμβασης και επικεφαλής τον οριζόμενο από τον Πρωθυπουργό, Εθνικό Συντονιστή για την υλοποίηση της Σύμβασης – Υπουργό Επικρατείας Γεώργιο Γεραπετρίτη.   


Την Ημερίδα οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να παρακολουθήσουν με live streaming από την ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. www.esamea.gr και www.esaea.gr ενώ προβλέπεται και ζωντανή ανταπόκριση μέσα από το Αμφιθέατρο στα social media της Συνομοσπονδίας, στο facebook και στο twitter, με hashtag #3DEC19 και #3DEC19_ESAMEA. Παρακαλούμε όπως προβείτε στη σχετική ενημέρωση των μελών σας.    


Για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επισυνάπτεται:

1.    Κείμενο Διακήρυξης της Ε.Σ.Α.μεΑ. 3ης Δεκέμβρη 2019 – Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

2.    Πρόγραμμα Ημερίδας της Ε.Σ.Α.μεΑ.: 3η Δεκέμβρη 2019: Το αναπηρικό κίνημα ρωτά την ελληνική κυβέρνηση πώς θα υλοποιήσει τις παρατηρήσεις / συστάσεις της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών   


Εμείς, οι γονείς και οι οικογένειες των παιδιών με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες και όλων των ανηλίκων με κάθε μορφής αναπηρία υιοθετούμε στην πράξη το σύνθημα του Αναπηρικού Κινήματος «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς! Ζωή με ισότητα και αξιοπρέπεια!».


Βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε καθημερινά για την εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών από την ελληνική πολιτεία για τα παιδιά με αναπηρία, ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, για μια ζωή με ποιότητα και αξιοπρέπεια, σε μία κοινωνία χωρίς διαχωρισμούς, φραγμούς και αποκλεισμούς.

Documents to download

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Δεκέμβριος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Με το παρόν έγγραφο, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της για το πρόβλημα της χρόνιας υποχρηματοδότησης της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (ΕΑΕ) που οδηγεί συνακόλουθα σε ανεπαρκή διάθεση πόρων για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών/τριών με αναπηρία... 

Read more
26272829301
2

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΑμεΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) το κείμενο για τη Διακήρυξη της 3ης Δεκεμβρίου 2019 για την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο: «Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη – Οι Συστάσεις του ΟΗΕ στη χώρα μας όπλο του αναπηρικού κινήματος»...   

Read more
3

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, εμείς, οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, έχουμε χρέος και φέτος να φωνάξουμε πως οι εκφράσεις ενσυναίσθησης, αποδοχής και αναγνώρισης των δικαιωμάτων των παιδιών μας, δεν μας αρκούν και δεν μας πείθουν...

Read more
4

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ-ΜΕΛΗ

Η Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ αποτελεί τη δευτεροβάθμια οργάνωση εκπροσώπησης των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο DOWN, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες. Είναι δε η μεγαλύτερη Ομοσπονδία μέλος της ΕΣΑμεΑ και άρα μια από τις ισχυρότερες φωνές στο οργανωμένο Εθνικό Αναπηρικό Κίνημα.  Ως εκ τούτου ο θεσμικός της ρόλος είναι να προασπίζεται και να προωθεί τα δικαιώματα των ατόμων αυτών...

Read more
5678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset