Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

3 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

3 Δεκέμβρη 2019: Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μας Καλεί …

Για Μία Κοινωνία για Όλους/ες:

Ισότητα Ευκαιριών – Κοινωνική Αλληλεγγύη – Σεβασμός - Ποιότητα Ζωής,

χωρίς Συμβιβασμούς και Εξαιρέσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, εμείς, οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, έχουμε χρέος και φέτος να φωνάξουμε πως οι εκφράσεις ενσυναίσθησης, αποδοχής και αναγνώρισης των δικαιωμάτων των παιδιών μας, δεν μας αρκούν και δεν μας πείθουν.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ - ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επτά και πλέον χρόνια από την κύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ (Ν.4074/2012), εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια στην άσκηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την απολαβή των κοινωνικών αγαθών. Διακρίσεις στη βάση της αναπηρίας, προβλήματα προσβασιμότητας, κίνδυνοι περιθωριοποίησης και φτώχειας, ανεπάρκειες στις πρόνοιες για την εκπαίδευση, την υγεία, την εργασία, τα εισοδήματα, την κοινωνική ασφάλιση, την αποϊδρυματοποίηση, την ανεξάρτητη και υποστηριζόμενη διαβίωση των παιδιών μας στην κοινότητα είναι ένας μικρός μόνο κατάλογος των μεγάλων προκλήσεων που καθημερινά βιώνουμε.

Τα παιδιά μας, άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, οι οικογένειές μας, οι άνθρωποι στο σύνολό τους αποτελούν το πολυτιμότερο κεφάλαιο της κοινωνίας. Η διαβίωση των ατόμων με αναπηρία στην κοινότητα με αξιοπρέπεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως και κάθε ανθρώπου, είναι υποχρέωση να βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών κάθε κυβέρνησης. Αγωνιζόμαστε καθημερινά για ένα αξιόπιστο, ενεργό και δυναμικό κράτος πρόνοιας που θα εγγυάται βελτιώσεις και θα εξασφαλίζει ότι το μέλλον δεν θα επιτείνει τα υφιστάμενα προβλήματα του κοινωνικού αποκλεισμού και της άνισης μεταχείρισης των παιδιών / ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Δεν είμαστε ιδιαίτεροι/ες, δεν έχουμε κάτι ‘ειδικό’, δεν είμαστε όμοιοι/ες είμαστε ίσοι/ες

Τα παιδιά μας, άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές μας, είμαστε μέρος της ανθρώπινης φύσης και της ποικιλομορφίας της. Συνεισφέρουμε πολύτιμα στην κοινωνία που ζούμε, με υπερένταση δυνάμεων, με πλήθος εμποδίων που ορθώνονται μπροστά μας και πρέπει να υπερπηδήσουμε, με δέσμευση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τα παιδιά μας. Αγωνιζόμαστε για την ειλικρινή εμπέδωση της πραγματικότητας αυτής από κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.  

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μας καλεί, ως ενεργά μέλη του οργανωμένου εθνικού αναπηρικού κινήματος, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ακούραστα, ενωμένα, συλλογικά και αλληλέγγυα, με σθένος για να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες που εξακολουθούν να βιώνουν τα παιδιά μας στην πορεία προς την ουσιαστική διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. Αγώνας επίκαιρος όσο ποτέ, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη δημοσίευση των συστάσεων της Επιτροπής του ΟΗΕ προς την ελληνική πολιτεία κατόπιν εξέτασης της χώρας αναφορικά με την πρόοδο εφαρμογής των προβλέψεων της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ (Ν.4074/2012).

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μας καλεί να παραμείνουμε προσηλωμένοι στις διεκδικήσεις μας για την επίτευξη του αυτονόητου: την εξασφάλιση ενός ισότιμου για όλους/ες συνόλου συνθηκών, σε κάθε τομέα, με επίκεντρο τον κάθε άνθρωπο, την αξιοπρεπή διαβίωση, την ίση μεταχείριση, τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την εξασφάλιση ενός ποιοτικού επιπέδου διαβίωσης των παιδιών μας στην κοινωνία.

διεκδικούμε τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ δικαιώματά
 των παιδιων μας / ατομων με αναπηρια
χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακρίσεις.

Όταν το αυτονόητο πάψει να αντιμετωπίζεται ως ιδανικό και ιδεατό, όταν η ισότητα γίνει πραγματική και όχι απλώς ‘σύνθημα’, όταν το αυτονόητο γίνει συνθήκη, τότε η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θα αποτελέσει για εμάς ημέρα μνήμης και γιορτής.

Μέχρι τότε θα εξαντλούμε καθημερινά κάθε περιθώριο για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μας, ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και των οικογενειών μας.  

Κάθε κατάκτησή μας για την ενίσχυση της ευημερίας των παιδιών μας – ατόμων με αναπηρία,
μικρή ή μεγάλη, είναι παράλληλα ένα βήμα για να βελτιωθεί ο κόσμος…

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΖΗΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

 

 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Ιανουάριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
2021

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΕΠΠΠΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΥΨΗΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) - που αποτελεί το δευτεροβάθμιο όργανο του αναπηρικού κινήματος εκπροσώπησης των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, βαριές και πολλαπλές Αναπηρίες και τις οικογένειές τους, μέσω των Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ανά την Ελλάδα – με το παρόν έγγραφο σας κοινοποιεί τις παρατηρήσεις / προτάσεις της για ζητήματα που κινούνται στη σφαίρα του ισχύοντος Ε.Π.Π.Π.Α. και &am

Read more
2223

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑμεΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ & ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Με το παρόν έγγραφο και με αφορμή τη δημοσίευση της Προκήρυξης υπ’ αριθμ. 1ΓΕ/2019 (Φ.Ε.Κ. 45/Α.Σ.Ε.Π./2019), η ΠΟΣΓΚΑμεΑ εκφράζει, όπως και στο παρελθόν έχει πράξει, την απόλυτη αντίθεσή της στις προβλέψεις που αφορούν τα κριτήρια κατάταξης για τους/τις εκπαιδευτικούς γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ, όπως αυτά απορρέουν από τον Ν.4589/2019 (Φ.Ε.Κ. 13/Α/2019) και εύλογα έρχονται να προσθέσουν νέες, στις ήδη υφιστάμενες ανασφάλειες των αδιόριστων εκπαιδευτικών γονέων... 

Read more
242526
272829303112
3456789

Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset