Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

13 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Δικαιώνουν το αναπηρικό κίνημα οι τελικές προβλέψεις της Κ.Υ.Α. για τους/τις δικαιούχους
του κοινωνικού μερίσματος 2019»


Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Εξαιρετικά θετική έκβαση, για την οποία προηγήθηκαν άμεσες αντιδράσεις και συντονισμένες παρεμβάσεις της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και της ΕΣΑμεΑ, αποτελεί το τελικό περιεχόμενο της Κ.Υ.Α. για τους/τις δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε ευαίσθητες ομάδες – κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019.

Σύμφωνα με την από 12/12/2019 δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κου Χρ.Σταϊκούρα σχετικά με την υπογραφή της Κ.Υ.Α. για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος «η έκτακτη ενίσχυση παρέχεται στα άτομα με αναπηρία χωρίς ηλικιακά όρια», με συγκεκριμένα κριτήρια ένταξης και προϋποθέσεις.

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ χαιρετίζει την απόφαση αυτή που, αναγνωρίζοντας τις πραγματικές καταστάσεις που βιώνουν τα άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και οι οικογένειές τους και τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα των ενεργών μελών του οργανωμένου εθνικού αναπηρικού κινήματος, έρχεται να αποκαταστήσει την εσφαλμένη συλλογιστική που έγινε γνωστή τις προηγούμενες ημέρες και εισήγαγε άδικα και περιοριστικά ηλικιακά κριτήρια για την κατοχύρωση της πρόσβασης στη συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση των δικαιούχων - ατόμων με αναπηρία. Οι τελικές προβλέψεις της Κ.Υ.Α. για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος ευελπιστούμε να επιφέρουν κάποια, έστω μικρή, ανακούφιση στη βεβαρημένη καθημερινότητα των οικογενειών που αναλαμβάνουν το υπεύθυνο και απαιτητικό έργο της φροντίδας των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.  

Εμείς, οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και όλων των ανηλίκων με κάθε μορφής αναπηρία, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας, προτείνοντας και διεκδικώντας κατάλληλα μέτρα στήριξης για τη διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς και ποιοτικού επιπέδου διαβίωσης για τα παιδιά μας, άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και τις οικογένειές τους.  

Σε αναμονή της δημοσίευσης της σχετικής Κ.Υ.Α., παραπέμπουμε για πληρέστερη ενημέρωση στην από 12/12/2019 ανακοίνωση – δήλωση του Υπουργού Οικονομικών που βρίσκεται στον σύνδεσμο https://is.gd/D5Boni.

 

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

                                                            


            ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ                   ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

 Documents to download

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Ιανουάριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
6789101112
13141516171819
2021

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΕΠΠΠΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΥΨΗΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) - που αποτελεί το δευτεροβάθμιο όργανο του αναπηρικού κινήματος εκπροσώπησης των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, βαριές και πολλαπλές Αναπηρίες και τις οικογένειές τους, μέσω των Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων ανά την Ελλάδα – με το παρόν έγγραφο σας κοινοποιεί τις παρατηρήσεις / προτάσεις της για ζητήματα που κινούνται στη σφαίρα του ισχύοντος Ε.Π.Π.Π.Α. και &am

Read more
2223

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑμεΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ & ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Με το παρόν έγγραφο και με αφορμή τη δημοσίευση της Προκήρυξης υπ’ αριθμ. 1ΓΕ/2019 (Φ.Ε.Κ. 45/Α.Σ.Ε.Π./2019), η ΠΟΣΓΚΑμεΑ εκφράζει, όπως και στο παρελθόν έχει πράξει, την απόλυτη αντίθεσή της στις προβλέψεις που αφορούν τα κριτήρια κατάταξης για τους/τις εκπαιδευτικούς γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ, όπως αυτά απορρέουν από τον Ν.4589/2019 (Φ.Ε.Κ. 13/Α/2019) και εύλογα έρχονται να προσθέσουν νέες, στις ήδη υφιστάμενες ανασφάλειες των αδιόριστων εκπαιδευτικών γονέων... 

Read more
242526
272829303112
3456789

Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset