Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

30 Ιουνίου 2020

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 2 ΙΟΥΛΙΟΥ, Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΑΕΔ 2020-2021


«Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ 2020-2021:

Υπενθύμιση για καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων και συμπερίληψη περισσότερων γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία στους/στις δικαιούχους του Προγράμματος»

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Υπενθυμίζεται πως λήγουν την Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020, οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Επιδότηση διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών αυτών με επιταγή κοινωνικού τουρισμού, περιόδου 2020-2021», για διακοπές που θα πραγματοποιούνται από 01/08/2020 έως 31/07/2021.

Με δεδομένο πως τη φετινή χρονιά, για πρώτη φορά, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και οι εργαζόμενοι/ες γονείς και κηδεμόνες που έχουν υπό την φροντίδα και προστασία τους τέκνο με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω, ανεξαρτήτως αν έχουν λάβει συμμετοχή στο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη περίοδο, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες δικαιούχοι να προβούν εγκαίρως στις ενέργειες που προβλέπονται για να ενταχθούν στο Πρόγραμμα, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία.

Η διεύρυνση των δικαιούχων του φετινού προγράμματος, ευελπιστούμε ότι παρέχει μια δυνατότητα ανακούφισης, έστω μικρής, στις οικογένειες που φροντίζουν άτομα με αναπηρία – νέους δικαιούχους του Προγράμματος, ύστερα από το βαρύ τίμημα που καταβάλαμε όλοι/ες εμείς, οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων αυτών, κατά το προηγούμενο διάστημα από τις παράπλευρες επιπτώσεις και τα άνισα βάρη για τα παιδιά και τις οικογένειές μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που ενέσκηψε και στη χώρα μας και των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν για την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, λόγω των νέων συνθηκών και ιδιαιτεροτήτων της φετινής σεζόν, έχει αυξηθεί η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων στα τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ από 5 σε 6 βράδια, ενώ οι διανυκτερεύσεις αυξάνονται σε 10 με την επιλογή διακοπών σε τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου, Κω και του Νομού Έβρου.

Η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται μέσω της πύλης του gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou, με τη χρήση κωδικών taxisnet ή χρηστών ΟΑΕΔ, έως την ερχόμενη Πέμπτη, ώρα 23:59.

Για περισσότερες πληροφορίες ως προς την πρόσκληση, τους/τις δικαιούχους και τις οδηγίες για την υποβολή αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ανατρέξουν στον διαδικτυακό τόπο:  http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos-2020-2021.

Η διαρκής μέριμνα της Ομοσπονδίας και της ΕΣΑμεΑ για την ενίσχυση της ευημερίας και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των παιδιών μας, ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, θα συνεχιστεί αμείωτα προς κάθε κατεύθυνση, περιλαμβανομένης και της προσπάθειας για την αποφόρτιση των οικογενειών τους, μέσω της άσκησης του δικαιώματός τους στην αναψυχή, όπως και η συνεχής ενημέρωσή σας για κάθε θέμα που αφορά και επηρεάζει την ελληνική αναπηρική οικογένεια.

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιωάννης Μοσχολιός

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φωτεινή Ζαφειροπούλου

 

Σχετ: Δελτίο Τύπου Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 25-06-2020

Δελτίο Τύπου

Εντάσσονται στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και δικαιούχοι με παιδιά με αναπηρία

Συνεχίζοντας την αύξηση των δράσεων για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας με αναπηρία, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021, με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, και της Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου και τη συνδρομή του Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη αυξήθηκαν περαιτέρω οι δικαιούχοι του Προγράμματος με τη συμπερίληψη περισσότερων οικογενειών με παιδιά με αναπηρίες.

Έως σήμερα, γίνονταν δεκτά μόνο τα αιτήματα των δικαιούχων που δεν είχαν λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα, εκτός και εάν οι δικαιούχοι ήταν ΑμεΑ οπότε μπορούσαν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα. Στο νέο πρόγραμμα (2020-2021) μπορούν για πρώτη φορά να υποβάλλουν αίτηση δικαιούχοι, εφόσον στην αίτηση έχουν δηλώσει παιδί με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω, ανεξαρτήτως αν έλαβαν συμμετοχή κατά την προηγούμενη περίοδο.

Υπενθυμίζεται, ότι το νέο πρόγραμμα προβλέπει τον τριπλασιασμό του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ από 10 εκατ. ευρώ σε 30 εκατ. ευρώ, τον υπερδιπλασιασμό των ωφελουμένων του προγράμματος από 140.000 σε 300.000, την αύξηση των διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια και την επιδότηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους δικαιούχους του προγράμματος δημιουργώντας έτσι ισχυρά κίνητρα για διακοπές στη νησιωτική Ελλάδα.

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Ιούλιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2930

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 2 ΙΟΥΛΙΟΥ, Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΑΕΔ 2020-2021

Με δεδομένο πως τη φετινή χρονιά, για πρώτη φορά, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και οι εργαζόμενοι/ες γονείς και κηδεμόνες που έχουν υπό την φροντίδα και προστασία τους τέκνο με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω, ανεξαρτήτως αν έχουν λάβει συμμετοχή στο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη περίοδο, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες δικαιούχοι να προβούν εγκαίρως στις ενέργειες που προβλέπονται για να ενταχθούν στο Πρόγραμμα, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία.


Read more
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset