Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

13 Νοεμβρίου 2020

ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ’ΝΕΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ’ ΤΩΝ ΚΔΗΦ ΑμεΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΘΕΜΑ: «Έστω την ύστατη στιγμή, το Υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει ενέργειες για τη στήριξη της ‘σημερινής’ λειτουργίας των Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ στο πλαίσιο των απαραίτητων ελέγχων ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2: Ικανοποίηση για την αποδοχή των αιτημάτων της ΠΟΣΓΚΑμεΑ»

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Με ανακούφιση και ικανοποίηση υποδέχεται η ΠΟΣΓΚΑμεΑ την ανταπόκριση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ.Δ.Μ.Μιχαηλίδου, του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ.Γ.Σταμάτη και την ταχεία κινητοποίηση των υπηρεσιών του Υπουργείου, με σκοπό τον προγραμματισμό της συνδρομής της ελληνικής πολιτείας στη διενέργεια των ελέγχων ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού, με rapid ή PCR test, για τους/τις ωφελούμενους/ες και εργαζόμενους/ες στις δομές που παρέχουν υπηρεσίες ανοικτής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία, Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πρόβλεψη που υπαγορεύθηκε από την πλέον πρόσφατη εγκύκλιο για τη συνέχιση της λειτουργίας τους εν μέσω της επιβολής του δεύτερου καθολικού lockdown στη χώρα, έως τις 30 Νοεμβρίου.

Προς τον σκοπό αυτό, εντατικοποιείται το στάδιο της συγκέντρωσης στοιχείων για τα νομικά αυτά πρόσωπα και ήδη, από χθες το απόγευμα, φορείς – μέλη της Ομοσπονδίας που λειτουργούν Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ, καλούνται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας, να γνωστοποιήσουν σε αυτές ΑΜΕΣΑ, αν είναι δυνατό αυθημερόν, τον αριθμό των ωφελούμενων και των εργαζόμενων στις δομές τους.

Έστω την ύστατη στιγμή, έστω εν εξελίξει του προγραμματισμού των ελέγχων της κατάστασης υγείας για τον ωφελούμενο και εργαζόμενο πληθυσμό τους από τα περισσότερα Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ, το Υπουργείο Εργασίας έλαβε υπόψη τις θέσεις της Ομοσπονδίας, με τις οποίες εκφραζόταν η ανησυχία εκ μέρους της πλειοψηφίας των φορέων – μελών της που λειτουργούν δομές που παρέχουν υπηρεσίες ανοικτής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία, καθώς και των γονέων και κηδεμόνων των ατόμων αυτών, για τις επιπτώσεις που θα επέφερε στην ελληνική αναπηρική οικογένεια μια ακόμη οικονομική επιβάρυνση σε αυτό το ‘νέο κύμα’ περιοριστικών μέτρων για την  αποτροπή της διασποράς της λοίμωξης Covid-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος, για το οποίο γνωρίζετε πως προηγήθηκαν άμεσες αντιδράσεις, παρεμβάσεις και πιέσεις από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, με κάθε τρόπο, σε κάθε επίπεδο και σε άμεση και στενή συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας.

Για την επιτάχυνση των ενεργειών και με δεδομένο πως η επιτευξιμότητα του εγχειρήματος προαπαιτεί την έγκαιρη συγκέντρωση πραγματικών και αξιόπιστων στοιχείων, αλλά και πλήθος επόμενων σχεδιασμών και προγραμματισμών, σε εξαιρετικά περιορισμένους χρόνους, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ καλεί τους φορείς – μέλη της που λειτουργούν Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ να δρομολογήσουν, χωρίς χρονοτριβή, τη γνωστοποίηση στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας των ζητούμενων στοιχείων που αφορούν τις δομές τους.

Συνάδελφοι,

Παρότι είναι σαφές πως η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι θετική και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν πρέπει να λειτουργήσει ως έναυσμα για οποιαδήποτε χαλάρωση και επανάπαυση. Αντιθέτως, πρέπει να εκληφθεί ως ένα ακόμη μήνυμα πως η συλλογική προσπάθεια και η συνεργασία μπορεί να έχουν ορατά αποτελέσματα.

Έστω και σήμερα, μεσούσης της εφαρμογής της τρέχουσας προβλεπόμενης διαδικασίας για τη λειτουργία των Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ, δεν έχουμε παρά να χαιρετήσουμε τις ενέργειες του Υπουργείου Εργασίας και να ευχηθούμε, το πνεύμα της συνεννόησης, του συνεργατισμού, της σύγκλισης και της κατανόησης να πρυτανεύσει και να τύχει ανάλογης εφαρμογής στο μέλλον.  

Οποιαδήποτε διαφορετική έκβαση, δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να εντείνουμε τη δράση και τις διεκδικήσεις μας. 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιωάννης Μοσχολιός

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φωτεινή Ζαφειροπούλου   



Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset