Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

14 Ιανουαρίου 2021

ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΔΗΦ ΑμεΑ, ΚΔΑΠμεΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ COVID-19


Προς: Φορείς – Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Άμεσες ενέργειες για τη συμμετοχή ωφελούμενων και εργαζόμενων σε Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ και ΚΔΑΠμεΑ στην πρώτη φάση του εμβολιασμού έναντι της νόσου Covid-19»

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη φάση του εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας έναντι του ιού SARS-CoV-2, στην οποία, σύμφωνα με το σχέδιο προτεραιοποίησης πληθυσμιακών ομάδων και την κατανομή των εμβολίων, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι/ες και ωφελούμενοι/ες των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία (6.059 άτομα) και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία (2.040 άτομα).

Οι εμβολιασμοί για εργαζόμενους/ες και ωφελούμενους/ες σε Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ αναμένεται να διενεργηθούν στο τέλος Ιανουαρίου και την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου η ενέργεια να πραγματοποιηθεί και για το έμψυχο δυναμικό των ΚΔΑΠμεΑ.

Παρακαλούμε τους φορείς – μέλη της Ομοσπονδίας που λειτουργούν Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ και ΚΔΑΠμεΑ και ανταποκρίθηκαν στο υπ’ αριθμ. πρωτ.: 668/19.12.2020 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, με θέμα: «Παροχή στοιχείων εργαζομένων και ωφελούμενων στο πλαίσιο  προγραμματισμού για τον εμβολιασμό covid19», όπως προβούν στην ενημέρωση των εργαζόμενων και των γονέων και κηδεμόνων των ωφελούμενων των Κέντρων τους, των οποίων τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες κατόπιν συναίνεσής τους, προκειμένου να δρομολογήσουν τις ενέργειες που προβλέπονται για τη συμμετοχή στον εμβολιασμό της πρώτης φάσης.

Σε πρώτο στάδιο, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να εισέλθουν στον διαδικτυακό τόπο https://emvolio.gov.gr/ προκειμένου να ελέγξουν, δηλώνοντας τον Α.Μ.Κ.Α και τον Α.Φ.Μ. ή το επώνυμό τους, ότι ανήκουν στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο και κατόπιν να κλείσουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που θα βρουν στον σχετικό ιστότοπο.  

Για τα φυσικά πρόσωπα, από τα Κέντρα αυτά, που επέλεξαν να μη συμμετάσχουν στην πρώτη φάση του εμβολιασμού, αναμένεται η δυνατότητα ένταξής τους στη διαδικασία που προβλέπεται για τον γενικό ενήλικο πληθυσμό, η οποία θα τοποθετηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Θερμά, ευχαριστούμε για την προσοχή και τις ενέργειές σας.

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιωάννης Μοσχολιός

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φωτεινή Ζαφειροπούλου

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset