Menu

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

8 Οκτωβρίου 2021

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Προς: Φορείς – μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στη νέα συμβασιοποίηση για τις Σ.Υ.Δ. δικαιώνει τους αγώνες μας:
Εγκρίθηκε το περιεχόμενο της νέας σύμβασης μεταξύ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των φορέων που λειτουργούν Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)»

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Αναφορικά με την άμεση αντίδραση και τις εντατικές προσπάθειες της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, της ΕΣΑμεΑ και την υπεύθυνη συνεισφορά των φορέων - μελών της Ομοσπονδίας στην ταχεία και τελέσφορη ολοκλήρωση του διαπραγματευτικού διαλόγου για τις Σ.Υ.Δ., ενημερώνουμε ότι, όπως προέκυψε από σχετικές επικοινωνίες, εγκρίθηκε χθες, 07/10/2021, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. το περιεχόμενο της νέας σύμβασης μεταξύ του Οργανισμού και των φορέων που λειτουργούν Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.).

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ καλωσορίζει μια ακόμη ταχεία εξέλιξη στο ζήτημα αυτό και σας γνωστοποιεί πως πολύ σύντομα, ενδεχομένως και εντός της επόμενης εβδομάδας, θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις και κατευθύνσεις από την πλευρά του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αναφορικά με τη δρομολόγηση των επόμενων ενεργειών για τη μετάβαση των Στεγών στην περίοδο της νέας συμβασιοποίησης.

Ως εκ τούτου συστήνεται στους φορείς – μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ που λειτουργούν Σ.Υ.Δ. να βρίσκονται σε ετοιμότητα, διατηρώντας σε κάθε περίπτωση ως δεδομένη τη συνεργασία με την Ομοσπονδία για οποιοδήποτε σχετικό ζήτημα ανακύψει, σύμφωνα με την μέχρι τώρα πρακτική που λαμβάνει χώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι υφιστάμενες συμβάσεις έχουν παραταθεί ως προς τη διάρκειά τους έως 31/12/2021 (βάσει του άρθρου 23 του Ν.4839/2021).

Συνάδελφοι,

Μέχρι τώρα η «ισχύς εν τη ενώσει» αποτέλεσε και αποτελεί το σημαντικό μας πλεονέκτημα, σε αντίθεση με μεμονωμένες πρακτικές και αποσπασματικές κινήσεις που αποδεικνύονται αναποτελεσματικές και πλήττουν τον χώρο. Σε αυτή την έκβαση όλοι/ες συνεισφέραμε, με συνοχή, προσοχή, νηφαλιότητα, υπευθυνότητα, διορατικότητα και ρεαλισμό, όπως έπρεπε να πράξουμε και με την ενότητα και σοβαρότητα που οφείλαμε να μας χαρακτηρίζει, στην κατάκτηση μιας ακόμη επιτυχίας.

Σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και επιλέξαμε να προχωρήσουμε σε συνεργασία, σε τεκμηριωμένες προτάσεις για την εξεύρεση λύσεων, έχοντας σαφή συναίσθηση πως η αλληλεγγύη και η αμοιβαία υποστήριξη είναι η μόνη απαντητική οδός ώστε να βγούμε κατά το δυνατόν αλώβητοι από τις καθυστερήσεις δύο ετών που ταλάνιζαν τον θεσμό των Σ.Υ.Δ. και όξυναν την ανησυχία μας για την βιωσιμότητα και τη μελλοντική του ανάπτυξη.

Γιατί το ουσιώδες, το ζητούμενο και ταυτόχρονα το καθήκον μας σε αυτές τις συνθήκες ήταν να συμβάλλουμε ουσιαστικά, έμπρακτα και έγκαιρα στην προστασία του μέλλοντος, της ευημερίας, των δικαιωμάτων των παιδιών μας, ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, θωρακίζοντας τον μοναδικό θεσμό και τις μοναδικές δομές που βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση με τα προβλεπόμενα από τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ, αναφορικά με τη διαβίωσή τους στην κοινότητα, αλλά και την πολυπόθητη αποϊδρυματοποίηση που εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια ευαγγελίζεται η ελληνική πολιτεία.

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, η ΕΣΑμεΑ, οι φορείς – μέλη μας, φορείς που λειτουργούν Σ.Υ.Δ., οι οικογένειες των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, συνεχίζουμε τους αγώνες μας και παραμένουμε σε εγρήγορση για να κερδίσουμε και τις επόμενες μάχες, που θα τις δώσουμε με το ίδιο σθένος, με την ίδια ενότητα, με την ίδια υπευθυνότητα, όταν και όποτε χρειαστεί, και θα δικαιωθούμε και σε αυτές…

Συνεχίζουμε και θα σας κρατάμε διαρκώς ενήμερους/ες για κάθε εξέλιξη.   


Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιωάννης Μοσχολιός

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φωτεινή Ζαφειροπούλου

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

Archive


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset