Menu

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα

11 Ιουνίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑμεΑ 2018ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Μέχρι σήμερα είναι καθημερινές οι προσπάθειες και οι πιέσεις προς το γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προς τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και προς την αρμόδια Διεύθυνση Πολιτικών Ατόμων με Αναπηρία, για την έκδοση της προβλεπόμενης απόφασης ανάθεσης υλοποίησης του Κρατικού Κατασκηνωτικού Προγράμματος ΑμεΑ 2018.

Δυστυχώς, ακόμη δεν έχει εκδοθεί η απόφαση αυτή η οποία προσδιορίζει σε ποιόν φορέα ανατίθεται το Πρόγραμμα και αποτελεί προϋπόθεση έναρξης των απαραίτητων διαδικασιών από τον φορέα υλοποίησής του (τα τελευταία σχεδόν πενήντα χρόνια ανατίθεται στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ), τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος, καθώς και οτιδήποτε σχετικό με την καλή οργάνωση και λειτουργία του.

Χωρίς την ανωτέρω απόφαση η ΠΟΣΓΚΑμεΑ δεν νομιμοποιείται να ξεκινήσει καμία διαδικασία σχετική με παραλαβή αιτήσεων, κατανομή, αξιολόγηση και υπογραφή συνεργασίας με συνοδούς και προσωπικό.


Επειδή τα χρονικά περιθώρια προετοιμασίας όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Κρατικό Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2018 έχουν εξανεμισθεί, επειδή οι αλλαγές στη νομοθεσία επιβάλουν την αναμονή και την τήρηση της νομοθεσίας αυτής, επειδή κοινός στόχος όλων μας ως γονείς και ως νόμιμοι κηδεμόνες ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες είναι να καταφέρουμε έστω αυτό το δεκαήμερο που αποτελεί κατάκτησή μας ν’απολαύσουν τα παιδιά μας – άτομα με αναπηρίες το αγαθό της αναψυχής των διακοπών και όλων των θετικών που αποκομίζουν από την κατασκήνωση, σας καλούμε να ανατρέξετε στα επισυναπτόμενα έντυπα, προκειμένου να είμαστε προετοιμασμένοι, ώστε μόλις εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση να κατατεθούν οι αιτήσεις κατασκηνωτών και συνοδών, διότι όπως καταλαβαίνετε θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, για μερικές μόνο ημέρες, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και των σχετικών δικαιολογητικών, η δε διαδικασία θα έχει αυστηρές προβλέψεις και προϋποθέσεις.

 

Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας και τη συνεργασία όλων, ώστε να μπορέσουμε ν’αντιμετωπίσουμε άλλη μια κατά σειρά δύσκολη κατασκηνωτική χρονιά που διαφαίνεται κι ότι και φέτος θα έχουμε.

 

Σημείωση : Οι κατασκηνωτές/τριες που θα συμμετέχουν στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2018  ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ και όχι σε ομάδα με κάποιο Φορέα/Ίδρυμα συμπληρώνουν το Δελτίο Μεμονωμένων Κατασκηνωτών/τριών 2018.   

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ

                  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           

                  ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                   ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ  

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Ιούνιος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2728

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑμεΑ 2019- ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ & ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Μετά από διαβεβαίωση ότι η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Θ. Φωτίου έθεσε τη μια από τις δυο απαραίτητες υπογραφές επί της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και την ανάθεση υλοποίησης του Κρατικού Κατασκηνωτικού Προγράμματος Ατόμων με Αναπηρία για το έτος 2019, η υλοποίηση του οποίου -όπως ενημερωθήκαμε ότι προβλέπει η ΚΥΑ- ανατίθεται στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ανακοινώνουμε τα εξής:...

Read more
29303112
3456789
1011121314

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑμεΑ 2019

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ στα πλαίσια του Κρατικού Κατασκηνωτικού Προγράμματος Ατόμων με Αναπηρία για το έτος 2019, επιθυμεί να προβεί σε ομαδικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, για τα άτομα που θα συμμετέχουν (κατασκηνωτές, συνοδούς και λοιπό προσωπικό ευθύνης της ΠΟΣΓΚΑμεΑ)....

Read more
1516
17181920212223
24252627282930
1234567


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
Reset