Menu

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα

18 Ιουνίου 2021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΤΟΥΣ 2021


ΠΡΟΣ: Κάθε ενδιαφερόμενο/η

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα (Κ.Π.) για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) 2021
«…με πυξίδα και δέσμευση την ‘ευθύνη’, ατομική και συλλογική… 
Προσέχουμε – Προστατευόμαστε – Εμβολιαζόμαστε και
Σηκώνουμε την Αυλαία των Αιτήσεων Συμμετοχής!»

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Αγαπητοί/ες γονείς και κηδεμόνες,

Αγαπητοί/ες ενδιαφερόμενοι/ες και συνεργάτες για το ΚΠ ΑμεΑ,

Το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για τα Άτομα με Αναπηρία (ΚΠ ΑμεΑ) μας βρίσκει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αντιμέτωπους/ες με την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητά μας. Αν και το τελευταίο διάστημα η γενική εικόνα της χώρας βελτιώνεται και οι αριθμοί των κρουσμάτων της λοίμωξης επιτρέπουν μια συγκρατημένη αισιοδοξία, το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να παραμένει υψηλό, όπως και η κρισιμότητα της κατάστασης. Άλλωστε, πολιτεία και ειδικοί επιστήμονες έχουν τονίσει ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από το περσινό, καθώς ξεκινά από υψηλότερο σημείο σε ό,τι αφορά τους επιδημιολογικούς δείκτες, ενώ ακόμη βρισκόμαστε μακριά από το ‘τείχος ανοσίας’ που επιχειρείται μέσω των εμβολιασμών.

Με τα δεδομένα αυτά, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι της λοίμωξης Covid-19 και τις οδηγίες αυτής για τη λειτουργία κατασκηνώσεων ΑμεΑ, προέβη στην επεξεργασία κατευθύνσεων και οδηγιών για τη λειτουργία κατασκηνώσεων ΑμεΑ, στις οποίες, μεταξύ άλλων, συστήνεται ο πλήρης εμβολιασμός τόσο για τους/τις κατασκηνωτές/τριες με αναπηρία, όσο και για το προσωπικό συνοδείας και υποστήριξής τους.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων και τη φετινή χρονιά, πέραν της προτεραιοποίησης για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα, που συνήθως ισχύει (κατασκηνωτές/τριες με αναπηρία που διαβιούν σε δομές κλειστής περίθαλψης και ΣΥΔ, που προέρχονται από Οργανωμένους Φορείς, Συλλόγους, Σωματεία και μετέχουν στο Πρόγραμμα μέσω των φορέων αυτών, μεμονωμένοι/ες κατασκηνωτές/τριες), είναι εξαιρετικά πιθανό να τεθούν πρόσθετα κριτήρια όπως λ.χ. πιθανή προτεραιότητα ενδιαφερόμενων (κατασκηνωτών/τριών, συνοδών, προσωπικού) που έχουν πλήρως εμβολιαστεί έναντι της νόσου Covid–19.

Αναφορικά με την οργάνωση της κατασκηνωτικής ζωής, παραμένουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19 που ίσχυσαν την προηγούμενη χρονιά, όπως και η περσινή ‘φυσιογνωμία’ του Προγράμματος, με τις κατασκηνώσεις και φέτος να αντιμετωπίζονται ως κλειστές δομές για την προφύλαξη εργαζόμενων, συμμετεχόντων, μελών των οικογενειών τους και μέσω αυτών του κοινωνικού συνόλου εν γένει.

Έχοντας ως δεδομένο ότι η κρισιμότητα της κατάστασης παραμένει, επιβάλλεται στον/στην καθένα/μια (εμπλεκόμενες υπηρεσίες και πρόσωπα, φορείς που λειτουργούν κατασκηνώσεις, γονείς, κηδεμόνες, συνοδοί ΑμεΑ και με την υποστήριξή αυτών, κατασκηνωτές/τριες) να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, σε κάθε στάδιο του Προγράμματος, ενεργώντας με υπευθυνότητα και συμβάλλοντας με όλες μας τις δυνάμεις στην πρόληψη ενδεχομένων εμφάνισης της νόσου στους κατασκηνωτικούς χώρους, για την απόλυτη προστασία των παιδιών μας και των οικογενειών μας και την καλύτερη δυνατή διαχείριση τυχόν νέων ζητημάτων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ δεσμεύεται, όπως πάντοτε πράττει, στο πλαίσιο της ηθικής της ευθύνης έναντι στα παιδιά μας – κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ και στο απασχολούμενο προσωπικό υποστήριξης, ότι θα εξαντλήσει, και τη φετινή χρονιά, κάθε περιθώριο για την απρόσκοπτη και ασφαλή υλοποίηση του ΚΠ ΑμεΑ. Κατόπιν των ανωτέρω:

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ,

συνιστώντας

την πλήρη συμμόρφωση από κάθε ενδιαφερόμενο/η, εργαζόμενο/η, άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενο/η, συμμετέχοντα/ουσα στο ΚΠ ΑμεΑ 2021 με τις οδηγίες για την υλοποίηση του Προγράμματος,

την προσεκτική και υπεύθυνη ενημέρωση για τους όρους και τις διαδικασίες του Προγράμματος και την απόλυτα συνεπή τήρησή τους σε κάθε στάδιο (αιτήσεις και δικαιολογητικά, προετοιμασία, συστηνόμενες και απαραίτητες ενέργειες για την εισαγωγή στους κατασκηνωτικούς χώρους, δεσμευτικές ενέργειες και υποχρεώσεις, ενημέρωση και εφαρμογή των πρόσθετων μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού, τήρηση πρωτοκόλλων κ.α.), και

αναμένοντας

την υπογραφή της απόφασης ανάθεσης και υλοποίησης του Προγράμματος από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (που, κατόπιν διαβεβαιώσεων, θα ανατεθεί και φέτος στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ), και προς τον σκοπό της προετοιμασίας και επιτάχυνσης των ενεργειών από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες,

Προκηρύσσει το Κρατικό Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα Ατόμων με Αναπηρία για το έτος 2021,

σύμφωνα με τα κατωτέρω:

Α. ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΠ ΑμεΑ 2021

Αρμόδιο όργανο από την πλευρά της ΠΟΣΓΚΑμεΑ για την οργάνωση και υλοποίηση του ΚΠ ΑμεΑ 2021, είναι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, η οποία φέρει συνολικά την ευθύνη για: 

την οριστική επιλογή και κατανομή των κατασκηνωτών/τριών ΑμεΑ,

την τελική επιλογή, εποπτεία και καταβολή των αποζημιώσεων των συνοδών και του προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων (που συμμετέχουν στο ΚΠ, συμπληρωματικά του προσωπικού που ορίζεται από τους Δήμους των κατά περίπτωση κατασκηνώσεων)

τη συνολική οργάνωση και παρακολούθηση της καλής λειτουργίας του Προγράμματος.

Β. ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Για την ενημέρωση και την καλύτερη προετοιμασία των ενδιαφερόμενων, οι κατασκηνωτικοί χώροι που θα φιλοξενήσουν τη θερινή περίοδο τους/τις κατασκηνωτές/τριες με αναπηρία, τους/τις συνοδούς τους και το λοιπό προσωπικό των κατασκηνώσεων, καθώς και το πλήθος των ωφελούμενων κατασκηνωτών/τριών ΑμεΑ (κατά προσέγγιση) που θα φιλοξενηθούν στους χώρους, σύμφωνα με την πληροφόρηση για την ανταπόκριση από την πλευρά των κατά περίπτωση Δήμων σε σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έχουν ως εξής:

Α ΠΕΡΙΟΔΟΣ

B ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Γ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Δ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΛΗΘΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥ-ΜΕΝΩΝ ΑμεΑ

ΠΛΗΘΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥ-ΜΕΝΩΝ ΑμεΑ

ΠΛΗΘΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥ-ΜΕΝΩΝ ΑμεΑ

ΠΛΗΘΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥ-ΜΕΝΩΝ ΑμεΑ

ΠΛΗΘΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ-ΝΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩ-ΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Ε΄ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΞΟΧΗ - ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

120

120

120

120

480

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

-

-

-

-

0

Δεν θα λειτουργήσει

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

60

60

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

50

50

50

150

ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

56

56

56

56

224

 

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

-

-

-

-

0

Δεν θα λειτουργήσει

ΓΟΥΒΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

20

20

 

ΚΑΛΑΘΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

40

40

ΜΠΟΥΚΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

-

-

-

-

0

Δεν θα λειτουργήσει

ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

-

-

-

-

0

Δεν θα λειτουργήσει

ΜΑΚΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

65

65

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

34

34

34

34

136

ΚΑΡΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

-

-

-

-

0

Δεν θα λειτουργήσει

ΣΥΝΟΛΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΑμεΑ

445

260

260

210

1.175

 

Γ. ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΠ ΑμεΑ 2021

Με δεδομένο ότι εξακολουθούν να συντρέχουν επιτακτικοί λόγοι προφύλαξης από τη διασπορά της λοίμωξης Covid-19, η συμμετοχή στο ΚΠ ΑμεΑ 2021 προϋποθέτει τα ακόλουθα:

 

Γ1. Για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ:

1. Θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους και δεν θα πρέπει να έχουν υπερβεί την ηλικία των 50 ετών.

2. Κάθε κατασκηνωτής/τρια ΑμεΑ, έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Κ.Π. ΑμεΑ 2021, για ΜΙΑ & ΜΟΝΟ κατασκηνωτική περίοδο, ανεξαρτήτως κατασκηνωτικού χώρου που θα φιλοξενηθεί.

3. Κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ με υποκείμενα νοσήματα (καρδιολογικά, αναπνευστικά κ.α.), μπορούν να συμμετέχουν στην κατασκήνωση, κατόπιν ρητής, έγγραφης σύμφωνης γνώμης του θεράποντος ιατρού τους.

4.  Κατά τον χρόνο προσέλευσης στους κατασκηνωτικούς χώρους, κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ που προέρχονται από περιοχές, στις οποίες, λόγω έξαρσης κρουσμάτων Covid-19, έχει επιβληθεί γενικευμένη απομόνωση (καραντίνα), δεν θα συμμετέχουν στο ΚΠ ΑμεΑ. 

Επιπλεον:

Οι οριστικά επιλεχθέντες/είσες κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ που θα συμμετάσχουν στο ΚΠ ΑμεΑ 2021, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι/ες ή είναι ανεμβολίαστοι/ες ή δεν έχει παρέλθει διάστημα 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ:

- εντός 48 ΕΩΣ 72 ΩΡΩΝ πριν την είσοδό τους στους κατασκηνωτικούς χώρους σε ΜΟΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ SARS-CoV-2 (PCR) ή

- εντός 24 ΕΩΣ 48 ΩΡΩΝ πριν την είσοδό τους στους κατασκηνωτικούς χώρους σε ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ (RAPID TEST) ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ SARS-CoV-2


Διευκρίνιση: Η κάλυψη του κόστους των ελέγχων (PCR ή RAPID TEST) για κορωνοϊό SARS-CoV-2 δεν επιβαρύνει τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στο ΚΠ ΑμεΑ 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τη διαδικασία, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η οποία θα αναρτηθεί στην ενότητα «Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ» στον διαδικτυακό τόπο www.posgamea.gr.  

Επισήμανση:

Στην περίπτωση που στο στενό περιβάλλον των κατασκηνωτών/τριών υπάρχει άτομο που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για την σοβαρή λοίμωξη Covid-19 συνίσταται να αξιολογείται ο βαθμός της επικινδυνότητας κατά την απόφαση συμμετοχής κατασκηνωτή/τριας στο Πρόγραμμα, προκειμένου να περιοριστεί στο ελάχιστο η πιθανότητα έκθεσης των ατόμων αυτών στον κίνδυνο λοίμωξης.

 

Γ2. Για τους/τις συνοδούς ΑμεΑ:

Τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ως συνοδοί κατασκηνωτών/τριών με αναπηρία θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.  

Επισημάνσεις:

(α) Ρητά απαγορεύεται οι κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ στο Πρόγραμμα να συνοδεύονται από τους γονείς και κηδεμόνες τους.  

(β) Ρητά απαγορεύεται η αντικατάσταση συνοδών μετά την είσοδό τους στον κατασκηνωτικό χώρο. Το προσωπικό κάθε ομάδας θα είναι σταθερό και δεν θα εναλλάσσεται.

Προσοχή:

Περιπτώσεις αποχωρήσεων συνοδών από το Πρόγραμμα, που τοποθετούνται κατά την εξέλιξη του Προγράμματος, για οποιονδήποτε λόγο (λ.χ. λόγοι υγείας, προσωπικοί λόγοι, αποκλίσεις συμμόρφωσης από τους κανονισμούς των κατασκηνώσεων και των μέτρων προστασίας που λαμβάνονται κ.λπ), συνεπάγονται αυτόματα την αποχώρηση των αντίστοιχων κατασκηνωτών/τριών ΑμεΑ που συνοδεύουν από τους κατασκηνωτικούς χώρους και το ΚΠ ΑμεΑ εν γένει.

(γ) Οι συνοδοί / φροντιστές των κατασκηνωτών/τριών ΑμεΑ δεν επιτρέπεται να εξέρχονται από την κατασκήνωση, που λειτουργεί ως κλειστή δομή.  

(δ) Κατά τον χρόνο προσέλευσης στους κατασκηνωτικούς χώρους, συνοδοί ΑμεΑ που προέρχονται από περιοχές, στις οποίες, λόγω έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, έχει επιβληθεί γενικευμένη απομόνωση (καραντίνα), δεν θα συμμετέχουν στο ΚΠ ΑμεΑ. 

(ε) Στην περίπτωση που στο στενό περιβάλλον των συνοδών υπάρχει άτομο που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για την σοβαρή λοίμωξη Covid-19, συνίσταται να αξιολογείται ο βαθμός της επικινδυνότητας κατά την απόφαση συμμετοχής του/της συνοδού στο Πρόγραμμα, προκειμένου να περιοριστεί στο ελάχιστο η πιθανότητα έκθεσης των ατόμων αυτών στον κίνδυνο λοίμωξης.

Επιπλεον:

Οι οριστικά επιλεχθέντες/είσες συνοδοί ΑμεΑ που θα συμμετάσχουν στο ΚΠ ΑμεΑ 2021, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι/ες ή είναι ανεμβολίαστοι/ες ή δεν έχει παρέλθει διάστημα 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ:

- εντός 48 ΕΩΣ 72 ΩΡΩΝ πριν την είσοδό τους στους κατασκηνωτικούς χώρους σε ΜΟΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ SARS-CoV-2 (PCR) ή

- εντός 24 ΕΩΣ 48 ΩΡΩΝ πριν την είσοδό τους στους κατασκηνωτικούς χώρους σε ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ (RAPID TEST) ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ SARS-CoV-2

Διευκρίνιση: 

Η κάλυψη του κόστους των ελέγχων (PCR ή RAPID TEST) για κορωνοϊό SARS-CoV-2 δεν επιβαρύνει τους/τις συμμετέχοντες/ουσες συνοδούς στο ΚΠ ΑμεΑ 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τη διαδικασία, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η οποία θα αναρτηθεί στην ενότητα «Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ» στον διαδικτυακό τόπο www.posgamea.gr.  

 

Δ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Για τη συμμετοχή των κατασκηνωτών/τριών ΑμεΑ και των συνοδών μέσω Φορέων, Συλλόγων Γονέων, Σχολείων και Ιδρυμάτων ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ θα πρέπει να κατατεθούν (με τους τρόπους που αναφέρονται στην ενότητα «Οδηγίες Συμπλήρωσης - Αποστολής Δικαιολογητικών») τα εξής δικαιολογητικά στο σύνολό τους:

1.    ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ (επισυνάπτεται υπόδειγμα – υποχρεωτικό δικαιολογητικό) με την επωνυμία και τα στοιχεία επικοινωνίας του Φορέα, στο οποίο θα δηλώνεται ο συνολικός αριθμός κατασκηνωτών/τριών και συνοδών, η επιθυμητή κατασκηνωτική περίοδος και ο κατασκηνωτικός χώρος (εντός της Περιφέρειας που έχει έδρα ο Σύλλογος ή Ίδρυμα ή στον πλησιέστερο κατασκηνωτικό χώρο, στην Περιφέρεια έδρας του Συλλόγου ή Ιδρύματος, ή εφόσον δεν λειτουργήσει κατασκηνωτικός χώρος στα πλαίσια της Περιφέρειας αυτής, η δήλωση θα πρέπει να είναι για τον πλησιέστερο της έδρας του φορέα κατασκηνωτικό χώρο.

Επισήμανση: Οι προτιμήσεις που δηλώνονται δεν φέρουν δεσμευτικό χαρακτήρα για την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, η οποία πραγματοποιεί την τελική κατανομή, βάσει των αναγκών, των δυνατοτήτων, των διαδικασιών και προδιαγραφών του Προγράμματος και της ημερομηνίας παραλαβής κάθε αίτησης (αριθμός πρωτοκόλλου) από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, η οποία, μεταξύ των υπόλοιπων κριτηρίων, λαμβάνεται υπόψη και ως σειρά προτεραιότητας για την κατανομή των κατασκηνωτών/τριών.

2. ΑΠΟΦΑΣΗ του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του Φορέα συμμετοχής στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2021, καθώς και δήλωση για την ανάληψη ευθύνης της μεταφοράς των κατασκηνωτών/τριών από και προς την κατασκήνωση (η δήλωση για την ευθύνη μεταφοράς των ωφελούμενων συμπληρώνεται στο υπόδειγμα του διαβιβαστικού εγγράφου).

Προσοχή!: Η προσέλευση των κατασκηνωτών/τριών συστήνεται να πραγματοποιείται με ιδιωτικό μεταφορικό μέσο, όπου είναι εφικτό. Για τους/τις κατασκηνωτές/τριες που μεταφέρονται με πούλμαν, στη δήλωση ανάληψης ευθύνης της μεταφοράς τους από και προς την κατασκήνωση από τον Φορέα συμμετοχής, περιλαμβάνεται και η δέσμευση για την ύπαρξη υπεύθυνου/ης συνοδού για την τήρηση των οδηγιών του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία τουριστικών οχημάτων, και την επίβλεψη της ορθής εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων κατά τη μετακίνηση, την τήρηση των αποστάσεων και την ελεγχόμενη επιβίβαση και αποβίβαση με τάξη και χρονοκαθυστέρηση, για την αποφυγή συνωστισμού.

3. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΦΟΡΕΩΝ του Κ.Π. ΑμεΑ 2021 μαζί με τα απαραίτητα επισυναπτόμενα πιστοποιητικά και ειδικότερα: φωτογραφία, φωτοαντίγραφο απόφασης πιστοποίησης αναπηρίας, φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου εμβολίων, βεβαίωση εμβολιασμού SARS-CoV-2, εφόσον υπάρχει (το σχετικό έντυπο  είναι διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο/η στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης).

Σημειώσεις / Επισημάνσεις:

-   Η βεβαίωση εμβολιασμού για τον SARS-CoV-2 εκδίδεται, από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δόσης του εμβολίου, είτε μέσω των Κ.Ε.Π. ή ηλεκτρονικά στον δικτυακό τόπο / σύνδεσμο https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/iatropharmakeutike-perithalpse/emboliasmos-kata-tou-koronoiou-covid-19. Οι ενδιαφερόμενοι ταυτοποιούνται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους και εκδίδουν αυτόματα τη βεβαίωση, η οποία περιλαμβάνει τον τύπο του εμβολίου που χορηγήθηκε, καθώς και τις ημερομηνίες και τα εμβολιαστικά κέντρα που διενεργήθηκαν οι εμβολιασμοί.

-   Σε περιπτώσεις που η διαδικασία συμμετοχής στον εμβολιασμό ολοκληρώνεται μετά τον χρόνο κατάθεσης των δικαιολογητικών, το πιστοποιητικό προσκομίζεται με ευθύνη των φορέων, την ημέρα προσέλευσης των συμμετεχόντων/ουσών στους κατασκηνωτικούς χώρους.

4.    ΠΙΝΑΚΑ με τα στοιχεία των συνοδών, στον οποίο θα αναφέρονται τα ακόλουθα (συμπληρώνεται στο υπόδειγμα του διαβιβαστικού εγγράφου):

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ/Α ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ (πλήρες ΙΒΑΝ) ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΕΤΕ)

Α.Φ.Μ.

Α.Μ.Κ.Α.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ SARS-CoV-2 (σημείωση Χ ή Ö & επισύναψη)

 

 

 

 

 

 

 

Επισημάνσεις:

-   Το σύνολο των πληροφοριών που περιέχονται στον ΠΙΝΑΚΑ συμπληρώνεται από τους Φορείς, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη για την ορθότητα των στοιχείων που δηλώνονται. Επιπρόσθετα, τεκμηριώνεται από την ύπαρξη αντίστοιχων παραστατικών / αποδεικτικών (λ.χ. εκτυπώσεις από www.amka.gr, taxisnet, αντίγραφο πρώτης σελίδας βιβλιαρίου καταθέσεων στην ΕΤΕ ή εκτύπωση στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού από Τράπεζα ή web banking) που συγκεντρώνονται με ευθύνη του Φορέα – Συλλόγου, διατηρούνται στο αρχείο του (συνοδευτικά των αιτήσεων των συνοδών) και είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή σε περίπτωση που ζητηθούν από την Ομοσπονδία.

-   Σε περίπτωση πλήρους συμμετοχής στον εμβολιασμό των συνοδών για την Covid-19, αποστέλλεται στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ μόνο η σχετική βεβαίωση (που εκδίδεται σύμφωνα με τα παραπάνω).

-   Σε περιπτώσεις που η διαδικασία συμμετοχής των συνοδών στον εμβολιασμό ολοκληρώνεται μετά τον χρόνο κατάθεσης των δικαιολογητικών, το πιστοποιητικό προσκομίζεται με ευθύνη των φορέων ή/και των οριζόμενων συνοδών, την ημέρα προσέλευσης στους κατασκηνωτικούς χώρους.

-   Η πληρωμή των συνοδών θα πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο σε λογαριασμούς που τηρούνται στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και στους οποίους οι συνοδοί εμφανίζονται ως ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ. Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι/ες συνοδοί δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό στην ΕΤΕ κατά το στάδιο των αιτήσεων (ως πρώτοι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι), οφείλουν να προβούν στην έκδοσή του και στην γνωστοποίηση του ΙΒΑΝ στον Φορέα ή/και στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ εντός ενός μήνα από την ημερομηνία αποχώρησης από την κατασκήνωση.  

Προσοχή!

Οι Φορείς συστήνεται να προβούν σε πλήρη έλεγχο των δικαιολογητικών πριν την αποστολή τους στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ. Μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών, δεν θα γίνονται αποδεκτά συμπληρωματικά στοιχεία και σε περίπτωση διαπίστωσης ελλείψεων, οι αιτήσεις θα απορρίπτονται.

Ε.ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΑμεΑ

Για τη συμμετοχή κατασκηνωτών/τριών ΑμεΑ, που δεν ανήκουν σε κάποιο Φορέα, θα κατατίθενται, στο σύνολό τους, από τους γονείς ή κηδεμόνες τους (με τους τρόπους που αναφέρονται στην ενότητα «Οδηγίες Συμπλήρωσης - Αποστολής Δικαιολογητικών»), τα παρακάτω:

1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ του Κ.Π. ΑμεΑ 2021 μαζί με τα απαραίτητα επισυναπτόμενα πιστοποιητικά και ειδικότερα: φωτογραφία, φωτοαντίγραφο απόφασης πιστοποίησης αναπηρίας, φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου εμβολίων, βεβαίωση εμβολιασμού SARS-CoV-2, εφόσον υπάρχει (το σχετικό έντυπο είναι διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο/η στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης).

Σημειώσεις / Επισημάνσεις:

-   Η βεβαίωση εμβολιασμού για τον SARS-CoV-2 εκδίδεται, από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δόσης του εμβολίου, είτε μέσω των Κ.Ε.Π. ή ηλεκτρονικά στον δικτυακό τόπο / σύνδεσμο https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/iatropharmakeutike-perithalpse/emboliasmos-kata-tou-koronoiou-covid-19. Οι ενδιαφερόμενοι ταυτοποιούνται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους και εκδίδουν αυτόματα τη βεβαίωση, η οποία περιλαμβάνει τον τύπο του εμβολίου που χορηγήθηκε, καθώς και τις ημερομηνίες και τα εμβολιαστικά κέντρα που διενεργήθηκαν οι εμβολιασμοί.

-   Σε περιπτώσεις που η διαδικασία συμμετοχής στον εμβολιασμό ολοκληρώνεται μετά τον χρόνο κατάθεσης των δικαιολογητικών, το πιστοποιητικό προσκομίζεται με ευθύνη των γονέων / κηδεμόνων, την ημέρα προσέλευσης των συμμετεχόντων/ουσών στους κατασκηνωτικούς χώρους.

2. ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΟΔΟΥ στην οποία θα δηλώνεται το άτομο που προτείνουν να συνεργαστεί με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, και θα συνοδεύεται με αποδεικτικά στοιχεία ταυτοποίησης, ΑΜΚΑ, τραπεζικού λογαριασμού και βεβαίωση εμβολιασμού SARS-CoV-2, εφόσον υπάρχει για τον/την συνοδό (το σχετικό έντυπο είναι διαθέσιμο στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης).

Προσοχή!

Οι ενδιαφερόμενοι/ες γονείς και κηδεμόνες συστήνεται να προβούν σε πλήρη έλεγχο των δικαιολογητικών πριν την αποστολή τους στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ. Μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών, δεν θα γίνονται αποδεκτά συμπληρωματικά στοιχεία και σε περίπτωση διαπίστωσης ελλείψεων, οι αιτήσεις θα απορρίπτονται.

Επισήμανση: Η τελική απόφαση συμμετοχής και η κατανομή μεμονωμένων κατασκηνωτών/τριών ΑμεΑ στο Πρόγραμμα από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, διενεργείται με βάση τις δυνατότητες, τις διαδικασίες και προδιαγραφές του Προγράμματος και της ημερομηνίας παραλαβής κάθε αίτησης (αριθμός πρωτοκόλλου) από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, η οποία, μεταξύ των υπόλοιπων κριτηρίων, λαμβάνεται υπόψη και ως σειρά προτεραιότητας για την κατανομή των κατασκηνωτών/τριών.

 

ΣΤ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

·         Το Δελτίο του/της Κατασκηνωτή/τριας ΑμεΑ θα πρέπει να συμπληρωθεί με ιδιαίτερη προσοχή, διότι διαφορετικά δεν θα γίνεται αποδεκτό και ο/η υποψήφιος/α κατασκηνωτής/τρια ΑμεΑ δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα.

Απαραίτητη είναι η υπογραφή του Γονέα / Κηδεμόνα, η υπογραφή και η σφραγίδα του Ιατρού, η υπογραφή του Προέδρου του Φορέα – Διοικητή / Υπεύθυνου του Ιδρύματος, η σφραγίδα του Φορέα - Ιδρύματος, καθώς και η αναγραφή στο πρώτο μέρος της επωνυμίας του.

Οι υπογράφοντες/ουσες τα Δελτία των Κατασκηνωτών/τριών φέρουν την ευθύνη για την ακρίβεια και αλήθεια των στοιχείων που δηλώνονται (όπως π.χ. κατάσταση υγείας κατασκηνωτή/τριας, φαρμακευτική αγωγή κ.λ.π.). Στην περίπτωση διαπίστωσης, με οποιονδήποτε τρόπο, ανακριβών ή ψευδών στοιχείων στα Δελτία των Κατασκηνωτών/τριών, οι κατά περίπτωση συμμετέχοντες/ουσες κατασκηνωτές/τριες θα αποκλείονται από τη συμμετοχή τους σε μελλοντικές προσκλήσεις για το ΚΠ ΑμεΑ.  

Προσοχή!

Στην περίπτωση κατασκηνωτών/τριών ΑμεΑ με υποκείμενα νοσήματα (καρδιολογικά, αναπνευστικά νευρολογικά κ.α.) είναι απαραίτητη στο Δελτίο Κατασκηνωτή/τριας η ρητή και σύμφωνη γνώμη του θεράποντος ιατρού τους, σχετικά με τη συμμετοχή τους στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Επίσης, μαζί με το Δελτίο Κατασκηνωτή/τριας υποχρεωτικά θα πρέπει να επισυνάπτονται:

α)  γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής ΚΕΠΑ ή ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ, ΑΑΥΕ, ΑΕ Ελληνικής Αστυνομίας ή Υγειονομικής Επιτροπής Νομαρχίας, Περιφέρειας ή Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης που έχει εκδοθεί πριν την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ΚΕΠΑ, το 2011, ακόμη κι αν αυτή έχει λήξει, (όχι ΚΕΣΥ ή γνωμάτευση Γενικού Νοσοκομείου ή Ιατρού) στην οποία θα αναγράφεται το είδος και το ποσοστό αναπηρίας του/της κατασκηνωτή/τριας.

β) απλή (ευκρινής) φωτογραφία του/της κατασκηνωτή/τριας ΑμεΑ, επικολλημένη στο Δελτίο Κατασκηνωτή/τριας

γ)  φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου εμβολίων

δ) βεβαίωση εμβολιασμού SARS-CoV-2, εφόσον υπάρχει

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΟΔΩΝ

· Η Αίτηση Συνοδού πρέπει να συμπληρωθεί και να υπογραφεί από τους/τις ίδιους/ες τους/τις Συνοδούς. Η πρόκριση και πρόταση του συνόλου των κατάλληλων συνοδών που θα χρειαστούν οι κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ, γίνεται με ευθύνη του Συλλόγου ή Ιδρύματος ή Γονέα - Κηδεμόνα. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει οι συνοδοί που θα συνοδεύσουν κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ φορέων ή μεμονωμένους/ες κατασκηνωτές/τριες, να απευθύνουν τις αιτήσεις τους στους ίδιους τους φορείς ή τους γονείς / κηδεμόνες, των κατά περίπτωση μεμονωμένων κατασκηνωτών/τριών στο Πρόγραμμα. Στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ, θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μόνο ανεξάρτητοι συνοδοί που δεν συνεργάζονται με κάποιο φορέα ή Ίδρυμα ή Γονέα / Κηδεμόνα .

· Το προσωπικό συνοδείας και υποστήριξης ΑμεΑ φέρει την ευθύνη για την ορθότητα των στοιχείων που αναγράφονται στην αίτηση.

· Για την υποβολή αίτησης από αλλοδαπούς συνοδούς, είναι επιπλέον απαραίτητα τα κατά περίπτωση νόμιμα δικαιολογητικά (λ.χ. άδεια διαμονής με δικαίωμα εργασίας, δελτίο διαμονής πολιτών Ε.Ε.).

Οι ΣΥΝΟΔΟΙ που θα επιλεγούν να εργαστούν στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ κατά την είσοδό τους στον κατασκηνωτικό χώρο να προσκομίζουν φωτοαντίγραφο ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ, καθώς και φωτοαντίγραφα των σχετικών εγγράφων που αφορούν στα: Α.Φ.Μ., Α.Μ.Κ.Α. και ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού ΜΟΝΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (στον οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι δικαιούχοι, διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η πληρωμή τους), προκειμένου να διευκολύνεται μετέπειτα η διαδικασία πληρωμής τους και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις ή εμπόδια στην αποπληρωμή τους.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Το σύνολο των δικαιολογητικών θα αποστέλλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω ταχυδρομείου ή υπηρεσιών ταχυμεταφορών (courier). Δεν θα παραλαμβάνονται δικαιολογητικά και αιτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή τηλεομοιοτυπίας (fax) ούτε με φυσική παρουσία στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Οι φορείς και οι μεμονωμένοι/ες κατασκηνωτές/τριες που επιθυμούν να φιλοξενηθούν φέτος στις κατασκηνώσεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας (Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, Σταυρό Θεσσαλονίκης και Πέραμο Καβάλας), θα αποστείλουν ταχυδρομικώς ή μέσω courier (όχι με fax ή e-mail) τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, απευθείας στη διεύθυνση: Μελενίκου και Μαρασλή 11, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54248 (Υπ’ όψιν Γεν. Γραμματέως ΠΟΣΓΚΑμεΑ κας Φωτεινής Ζαφειροπούλου, τηλ. 2310-842742).

Οι υπόλοιποι φορείς ανά την Ελλάδα, μεμονωμένοι/ες κατασκηνωτές/τριες, καθώς και όσοι/ες επιθυμούν να φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση της Μάκρης Αλεξανδρούπολης και των Γουβιών Κέρκυρας θα αποστείλουν ταχυδρομικώς (όχι με fax ή e-mail), τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στη διεύθυνση: ΠΟΣΓΚΑμεΑ, Ελευθερίου Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη, Τ.Κ. 16341.

Οι λοιπές ειδικότητες (Συντονιστές/τριες Προγράμματος ΑμεΑ, Ιατροί, Νοσηλευτές, Ναυαγοσώστες, κλπ), καθώς και οι Συνοδοί που δεν θα απευθυνθούν για να προταθούν από κάποιο Φορέα-Ίδρυμα ή Γονέα / Κηδεμόνα, μπορούν να αποστέλλουν τις αιτήσεις τους απευθείας στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ με fax στο 210-5203951 ή με e- mail: posgamea@otenet.gr. Τα σχετικά έντυπα είναι διαθέσιμα στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης.

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά συμμετοχής στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2021, στο σύνολό τους, θα πρέπει να συμπληρωθούν και να κατατεθούν στην Ομοσπονδία, έως τις  30 Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη.

Το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής αποστολής κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης αποστολής του φακέλου ή της ημερομηνίας αποστολής με courier.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Καθώς τα χρονικά περιθώρια και αυτή τη χρονιά είναι εξαιρετικά περιορισμένα είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η ορθότητα και η πληρότητα των δικαιολογητικών που θα υποβληθούν και η τήρηση των ανωτέρω διαδικασιών και ημερομηνιών.

Αιτήσεις συμμετοχής πέραν της παραπάνω ημερομηνίας, θα θεωρούνται εκπρόθεσμες.

Αιτήσεις με ελλιπή στοιχεία ή/και δικαιολογητικά, θα απορρίπτονται.

 

Ζ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΠ ΑμεΑ 2021

(α) οι κατασκηνωτικές περίοδοι θα είναι και φέτος 10ήμερης διάρκειας (9 πλήρεις διανυκτερεύσεις), ενώ οι ακριβείς ημερομηνίες έναρξης και λήξης των κατασκηνωτικών περιόδων σε όλη την Ελλάδα, θα γνωστοποιηθούν μετά τις σχετικές αποφάσεις - ανακοινώσεις των κατά τόπους Δήμων.

(β) καθώς τα μέτρα για την προφύλαξη από τη λοίμωξη Covid-19 υπαγορεύουν ρητά την καθημερινή παρακολούθηση της κατάστασης υγείας των συμμετεχόντων/ουσών από υπεύθυνη για τον σκοπό αυτό ιατρονοσηλευτική ομάδα, η υλοποίηση του ΚΠ ΑμεΑ σε Δήμους που δεν θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν την παρουσία του απαραίτητου ιατρικού ή/και νοσηλευτικού προσωπικού στους κατασκηνωτικούς χώρους της περιοχής ευθύνης τους, το αργότερο έως την έναρξη των κατασκηνωτικών περιόδων, δεν θα επιτραπεί.

(γ) η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, βάσει των προδιαγραφών του Προγράμματος, όπως αυτές καθορίζονται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την Οργάνωση και λειτουργία των κατασκηνώσεων για ΑμεΑ (η υπογραφή της οποίας αναμένεται), αναλαμβάνει μόνο την πληρωμή Συνοδών, Συντονιστών Προγράμματος ΑμεΑ, Ιατρών, Νοσηλευτών και Βοηθητικού Προσωπικού - όπου χρειάζεται και συμπληρωματικά του προσωπικού των Δήμων - στις κατασκηνώσεις των Δήμων ανά την Ελλάδα,  καθώς και την ιδιωτική ασφάλιση κατασκηνωτών/τριών, συνοδών και εργαζομένων της ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

(δ) επιμέρους ζητήματα, προϋποθέσεις και όροι της παρούσας προκήρυξης ενδέχεται να διαφοροποιηθούν στην περίπτωση διαμόρφωσης διαφορετικών προβλέψεων, έναντι εκείνων που ίσχυαν τα προηγούμενα έτη, από το τελικό περιεχόμενο της απόφασης ανάθεσης υλοποίησης του ΚΠ ΑμεΑ 2021 (η υπογραφή της οποίας αναμένεται).

Για κάθε τροποποίηση που αφορά τους όρους της Προκήρυξης ή/και τους όρους υλοποίησης του Κατασκηνωτικού Προγράμματος ΑμεΑ 2021, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα ενημερώνονται με επόμενες ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας, οι οποίες θα αναρτώνται και θα βρίσκονται διαθέσιμες στον διαδικτυακό τόπο www.posgamea.gr, στην ενότητα «Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ». Συστήνεται οι ενδιαφερόμενοι/ες να επισκέπτονται τον ιστότοπο αυτό σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΠ ΑμεΑ 2021

Για την ασφαλή λειτουργία των κατασκηνώσεων και την προστασία των φιλοξενούμενων ΑμεΑ, των συνοδών, του απασχολούμενου προσωπικού στο ΚΠ ΑμεΑ 2021, στο πλαίσιο λειτουργίας του κάθε κατασκηνωτικού χώρου και για το σύνολο των κατασκηνωτικών περιόδων, προβλέπονται επιπλέον και θα ισχύσουν ειδικότερα τα ακόλουθα:

 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΩΝ

Η τηρούμενη αναλογία κατασκηνωτών/τριών και συνοδών βάσει του Π.Δ. 312/2001 δεν είναι δεσμευτική και για την φετινή κατασκηνωτική χρονιά, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και προδιαγραφών του Προγράμματος στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης από τη διασπορά του κορωνοϊού.

Οι αιτήσεις των Φορέων και των Μεμονωμένων Κατασκηνωτών/τριών (μέσω των γονέων και κηδεμόνων) θα προβλέπουν αντιστοίχιση / αναλογία 1 ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ 1 ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ/ΤΡΙΑ, χωρίς αυτό να δεσμεύει την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, η οποία θα προβεί στην τελική κατανομή συνοδών / κατασκηνωτών/τριών με βάση τα στοιχεία που θα διαμορφωθούν, συνεκτιμώντας τις προβλέψεις του Π.Δ. 312/2001 σε συνάρτηση με την τελική δυναμικότητα κάθε κατασκηνωτικού χώρου, όπως αυτή θα καθοριστεί από τις αποφάσεις των οικείων Δήμων και τις απαιτήσεις τήρησης των μέτρων της αναγκαίας αποστασιοποίησης των κατασκηνωτών/τριών που προβλέπονται στην σχετική εγκύκλιο οδηγιών του Υπουργείου Εργασίας.

 

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

1. Οι κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ δεν θα πρέπει να εμφανίζουν συμπτώματα πυρετού ή/και άλλα συμπτώματα που θέτουν την υποψία λοίμωξης (βήχας, καταρροή, πονόλαιμος κ.λπ) πριν την είσοδο στους κατασκηνωτικούς χώρους, σε αντίθετη περίπτωση δεν εισέρχονται στις κατασκηνώσεις. Τα συμπτώματα ελέγχονται σε πρώτο στάδιο από τους γονείς / κηδεμόνες πριν την προσέλευσή τους.

2. Με την άφιξη των κατασκηνωτών/τριών ελέγχεται από το υπεύθυνο προσωπικό της κατασκήνωσης η ύπαρξη βεβαίωσης εμβολιασμού SARS-CoV-2, που πιστοποιεί την ολοκλήρωσή του τουλάχιστον 14 ημέρες πριν την προσέλευση στην κατασκήνωση ή/και το αποτέλεσμα του ελέγχου (PCR ή Rapid Test) για κορωνοϊό SARS-CoV-2, για τις περιπτώσεις μη εμβολιασμένων. Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι θετικό, εξυπακούεται ότι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στο Πρόγραμμα.   

3. Πριν την είσοδο στον κατασκηνωτικό χώρο, οι κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ επανελέγχονται από εκπαιδευμένο προσωπικό αναφορικά με:

(α) την ύπαρξη συμπτωμάτων (πυρετός, βήχας, καταρροή, φαρυγγαλγία, διαρροές, εμετοί, κεφαλαλγία κλπ)

(β) το ιστορικό επαφής των προηγούμενων δύο εβδομάδων με επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19

Σε περίπτωση θετικής απάντησης ως προς τα ανωτέρω, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στην κατασκήνωση.

*** Όλα τα ανωτέρω δεν θα πρέπει να συντρέχουν επίσης για το προσωπικό συνοδείας, που με δική του ευθύνη διενεργεί έλεγχο των συμπτωμάτων πριν την προσέλευση στον κατασκηνωτικό χώρο, ελέγχεται ως προς τη συνδρομή των απαραίτητων προϋποθέσεων κατά την άφιξή του (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό αποτέλεσμα PCR ή Rapid Test ανίχνευσης του ιού) και επανελέγχεται πριν την είσοδο στην κατασκήνωση ως προς την ύπαρξη συμπτωμάτων και την ιχνηλάτηση τυχόν επαφών με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού τις τελευταίες 14 ημέρες.

Στην περίπτωση που είτε ωφελούμενος/η κατασκηνωτής/τρια ΑμεΑ είτε συνοδός αυτού/ής δεν πληροί αθροιστικά τις προϋποθέσεις για την είσοδο στον κατασκηνωτικό χώρο, προβλέπεται η αποχώρηση και των δυο από το Πρόγραμμα.

 

ΔΙΑΜΟΝΗ – ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

1.  Σε κάθε κατασκήνωση ορίζεται υπεύθυνος, σε συνεργασία με τον κατά περίπτωση Δήμο, με την αρμοδιότητα και το καθήκον της ενημέρωσης και εκπαίδευσης του προσωπικού και των κατασκηνωτών/τριών σχετικά με τους όρους λειτουργίας και τα μέτρα υγιεινής, την κατανομή αρμοδιοτήτων και ευθυνών σε συγκεκριμένα μέλη του προσωπικού για την καθημερινή παρακολούθηση της εφαρμογής των μέτρων και οδηγιών. Η ενημέρωση / εκπαίδευση θα είναι συνεχής, καθ’ όλη τη διάρκεια των κατασκηνωτικών περιόδων, ενώ στους χώρους των κατασκηνώσεων θα υπάρχουν αναρτημένα σε εμφανή σημεία έντυπα και ενημερωτικό υλικό σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων ατομικής υγιεινής και πρόληψης της μετάδοσης του κορωνοϊού.  

2. Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ θα εξασφαλίσει για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες στο Πρόγραμμα τα απαραίτητα προστατευτικά υλικά και μέσα για την εφαρμογή των μέτρων και οδηγιών.

3. Κατασκηνωτές/τριες, συνοδοί/φροντιστές και μέλη προσωπικού που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι/ες ή είναι ανεμβολίαστοι/ες ή δεν έχει παρέλθει διάστημα 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο Rapid Test για τον κορωνοϊό ανά 3-4 ημέρες.

4. Η χρήση μάσκας από κατασκηνωτές/τριες, συνοδούς/φροντιστές και σταθερό προσωπικό, είναι ιδιαίτερα σημαντική και επιβάλλεται στους κλειστούς χώρους, καθώς και σε ανοιχτούς χώρους, όταν δεν μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις, τουλάχιστον 1,5 μέτρου, μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Εξαιρέσεις:

Η χρήση μάσκας:

-   δεν είναι απαραίτητη για τους/τις κατασκηνωτές/τριες και το προσωπικό που διαμένουν στο ίδιο κατάλυμα και συγκροτούν μια κλειστή και σταθερή ομάδα.

-   απαγορεύεται στον ύπνο και κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με υδάτινο περιβάλλον (κολύμβηση σε πισίνα ή θάλασσα κλπ), ενώ δεν συστήνεται στις αθλητικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, όταν λαμβάνεται μέριμνα για ταυτόχρονη συμμετοχή μικρού αριθμού κατασκηνωτών/τριών ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση αποστάσεων.  

-   δεν συστήνεται για κατασκηνωτές/τριες με γνωσιακή, αναπτυξιακή, ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς, με σοβαρό νευρολογικό ή μυϊκό ή άλλο νόσημα που εμποδίζει τη χρήση της, καθώς και κατασκηνωτές/τριες με αναπνευστική δυσχέρεια που καθιστά μη ανεκτή τη χρήση της μάσκας.

5.    Η κατάσταση της υγείας των συμμετεχόντων/ουσών στην κατασκήνωση θα παρακολουθείται σε καθημερινή βάση από το προσωπικό της κατασκήνωσης και την ιατρονοσηλευτική ομάδα.

6.    Οι δραστηριότητες (δημιουργικής αξιοποίησης χρόνου, άθλησης, αναψυχής, κοινές δράσεις και εκδηλώσεις κ.λπ) που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο των κατασκηνωτικών περιόδων:

-   θα ακολουθούν τον κανόνα: «μικρές, προκαθορισμένες και σταθερές ομάδες» κατασκηνωτών/τριών και προσωπικού για τη διασφάλιση της ελάχιστης δυνατής ανάμιξής τους και τον περιορισμό πιθανοτήτων διασποράς λοιμώξεων

-   θα περιλαμβάνουν πάντα τις ίδιες, σταθερές ομάδες κατασκηνωτών/τριών

** Παρόμοιοι κανόνες θα ακολουθούν και τη διαδικασία της σίτισης των κατασκηνωτών/τριών καθώς και τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων για την ατομική υγιεινή.

-   θα επικεντρώνονται σημαντικά στην εκπαίδευση των κατασκηνωτών/τριών αναφορικά με την εφαρμογή κανόνων ατομικής υγιεινής και προστασίας

7. Σε περίπτωση αποχώρησης συνοδού για οποιονδήποτε λόγο, οι γονείς ή κηδεμόνες του/της συνοδευόμενου/ης κατασκηνωτή/τριας ΑμεΑ, μεριμνούν, κατόπιν απλής ειδοποίησης από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, για την άμεση και αυθημερόν παραλαβή και αποχώρηση του/της κατασκηνωτή/τριας από τον κατασκηνωτικό χώρο.

8. Απαγορεύονται τα επισκεπτήρια και η είσοδος στους κοιτώνες των κατασκηνωτών/τριών από γονείς / κηδεμόνες / επισκέπτες. Στον χώρο της κατασκήνωσης εισέρχονται μόνο τα απολύτως απαραίτητα άτομα για τη λειτουργία της, με τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης. Επίσης, απαγορεύεται η παράδοση από τρίτα πρόσωπα (λ.χ. υπηρεσίες delivery) ειδών σίτισης ή/και άλλων ειδών από τα πάσης φύσεως καταστήματα που βρίσκονται πλησίον της κατασκήνωσης και εκτός του κατασκηνωτικού χώρου.  

9. Απαγορεύονται ρητά οι άδειες εξόδου από τον κατασκηνωτικό χώρο για συνοδούς και κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ. 

10. Στους χώρους διαμονής (οικίσκους, σκηνές) τηρούνται συγκεκριμένα μέτρα αποστάσεων και απαγορεύεται η ανταλλαγή επισκέψεων με ευθύνη των συνοδών. Απαγορεύεται επίσης η κοινή χρήση ρουχισμού, κλινοσκεπασμάτων και λοιπών προσωπικών αντικειμένων.

11. Συστήνεται ο φυσικός αερισμός των χώρων διαμονής, στη δε περίπτωση ύπαρξης κλιματιστικού, χρησιμοποιείται με ανοικτά παράθυρα και τις περσίδες προσανατολισμένες σε κάθετη ροή.

12. Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων συμβατών με λοίμωξη Covid-19 από κατασκηνωτή/τρια ή συνοδό ή λοιπό προσωπικό διεξάγεται κλινική αξιολόγηση σε κατάλληλο χώρο απομόνωσης και ειδοποιείται ο γονέας / κηδεμόνας / συγγενής για την παραλαβή του (αφορά κατασκηνωτές/τριες) ή λαμβάνει χώρα η απομάκρυνση από την κατασκήνωση σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους (αφορά συνοδούς/προσωπικό). Ακολουθεί ιατρική αξιολόγηση, με πρωτοβουλία των γονέων/κηδεμόνων ή του μέλους προσωπικού και, εφόσον απαιτηθεί, διεξαγωγή PCR ή Rapid Test ανίχνευσης του ιού. Εν αναμονή του αποτελέσματος, ο/η κατασκηνωτής/τρια ή συνοδός/προσωπικό παραμένει σε απομόνωση κατ’ οίκον. Εφόσον το αποτέλεσμα του διαγνωστικού τεστ είναι θετικό, ο γονέας/κηδεμόνας ή το μέλος του προσωπικού υποχρεούται να ενημερώσει άμεσα τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης προκειμένου να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες. 

 

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΟΔΩΝ ΚΠ ΑμεΑ 2021

Με τη συμμετοχή τους στο ΚΠ ΑμεΑ 2021, οι φροντιστές / συνοδοί των κατασκηνωτών/τριών με αναπηρία, αναλαμβάνουν επιπρόσθετα, προς τον σκοπό της εφαρμογής των μέτρων προφύλαξης από τη λοίμωξη Covid-19, τα ακόλουθα καθήκοντα / ευθύνες:

συμμετέχουν στις δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης που διενεργούνται στους κατασκηνωτικούς χώρους σχετικά με τους όρους λειτουργίας, τα μέτρα υγιεινής, τις οδηγίες και τις διαδικασίες καθημερινής παρακολούθησης της εφαρμογής των μέτρων και οδηγιών,

συνεργάζονται με το υπεύθυνο προσωπικό για την επίβλεψη της διασφάλισης της ελάχιστης ανάμιξης των κατασκηνωτών/τριών που συνοδεύουν, με την παρακολούθηση της εφαρμογής του κανόνα για τη διαμόρφωση μικρών και σταθερών ομάδων κατασκηνωτών/τριών, σε όλο το φάσμα της διαμονής και των δραστηριοτήτων,

τηρούν πληροφορίες για τη σύνθεση των ομάδων στις οποίες συμμετέχουν οι κατασκηνωτές/τριες της ευθύνης τους και των επαφών τους κατά τη διάρκεια της παραμονής στην κατασκήνωση, ώστε να διευκολύνεται η έγκαιρη / αποτελεσματική ιχνηλάτηση των επαφών σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου ή επιβεβαιωμένου περιστατικού Covid-19,  

μεριμνούν για την καθημερινή παρακολούθηση της υγείας των κατασκηνωτών/τριών που συνοδεύουν, σε συνεργασία με την ιατρονοσηλευτική ομάδα,

ενημερώνουν τα αρμόδια πρόσωπα για τον εντοπισμό συμπτωμάτων συμβατών με λοίμωξη Covid-19 κατά την παρακολούθηση και, στην περίπτωση αυτή, εφαρμόζουν τα αναγκαία προστατευτικά μέσα στους/στις κατασκηνωτές/τριες και συνεργάζονται για τη μετάβασή τους στους προβλεπόμενους χώρους απομόνωσης,

συμμετέχουν στη διαδικασία διασφάλισης της ελεγχόμενης προσέλευσης των κατασκηνωτών/τριών στους κατασκηνωτικούς χώρους ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά το στάδιο των προβλεπόμενων ελέγχων πριν την είσοδο στις κατασκηνώσεις,

αναφέρουν ενδεχόμενα περιστατικά παρεκκλίσεων από την εφαρμογή των προστατευτικών μέτρων (λ.χ. από προμηθευτές, προσωπικό καθαριότητας, τεχνική υπηρεσία κ.α.) στα υπεύθυνα πρόσωπα,

επιβλέπουν και εφαρμόζουν τη διάταξη ύπνου «πόδια – κεφάλι» όταν: (ι) η απόσταση μεταξύ των κρεβατιών είναι μικρότερη του 1,5 μέτρου, (ιι) οι διαθέσιμες κλίνες είναι κουκέτες με απόσταση 1,5 μέτρου, (ιιι) οι διαθέσιμες κλίνες είναι κουκέτες με απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου, η οποία θα αφορά τόσο τους/τις κατασκηνωτές/τριες που κοιμούνται στην ίδια κουκέτα, όσο και τους/τις κατασκηνωτές/τριες που κοιμούνται στο ίδιο επίπεδο σε διπλανές κουκέτες,

επιβλέπουν την διακριτή αποθήκευση σε καθορισμένους χώρους των προσωπικών αντικειμένων και ατομικών ειδών των κατασκηνωτών/τριών,

μεριμνούν για τον συστηματικό και επαρκή φυσικό αερισμό των κοιτώνων και την ορθή χρήση κλιματισμού (με ανοικτά παράθυρα και περσίδες σε κάθετη ροή), αναφέρουν στους υπεύθυνους προβλήματα που χρήζουν αποκατάστασης στη χρήση των κλιματιστικών,

φέρουν την ευθύνη για την αποτροπή της ανταλλαγής επισκέψεων στους χώρους διαμονής και της ανταλλαγής προσωπικών αντικειμένων,  

στην περίπτωση διανομής ατομικών πακέτων γευμάτων, επιλαμβάνονται για την παραλαβή τους και την κατανάλωση στους χώρους διαμονής, τηρώντας σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής, συλλογής και απομάκρυνσης απορριμμάτων,

στην περίπτωση ύπαρξης κυλικείων, μεριμνούν για την τήρηση αποστάσεων μεταξύ των κατασκηνωτών/τριών που συνοδεύουν στην αναμονή για εξυπηρέτηση,

επιβλέπουν, στην αναμονή των ομάδων για την ατομική υγιεινή των κατασκηνωτών/τριών, ώστε να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις,

μεριμνούν για τον συχνό καθαρισμό λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται και αγγίζονται συχνά (λ.χ. πόμολα, χερούλια, βρύσες κλπ) καθώς και της τουαλέτας,

εκπαιδεύουν και επιβλέπουν τους/τις κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ στη συστηματική εφαρμογή της υγιεινής των χεριών (τουλάχιστον 20΄΄, υγρό σαπούνι, νερό, αντισηπτικό διάλυμα, στέγνωμα χεριών, απομάκρυνση απορριμμάτων) και της χρήσης μάσκας, όπου προβλέπεται,

εκπαιδεύουν και επιβλέπουν τους/τις κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ στην τήρηση κανόνων αναπνευστικής υγιεινής (ενδεικνυόμενος τρόπος κάλυψης μύτης / στόματος σε βήχα ή φτέρνισμα, απομάκρυνση απορριμμάτων),

εκπαιδεύουν και επιβλέπουν τους/τις κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ στις πρακτικές και συνήθειες που πρέπει να αποφεύγονται (λ.χ. επαφή χεριών με μάτια, μύτη, στόμα, κοινή χρήση προσωπικών αντικειμένων, στενές επαφές με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα αναπνευστικού κ.λπ).

…………………………………………………………….….

Με αίσθημα ευθύνης, η Ομοσπονδία θα παρακολουθεί την πιστή τήρηση των μέτρων και των διαδικασιών που αναφέρονται στο παρόν, καθ’ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος, ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα για την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων, εφόσον χρειαστεί, για την προστασία των παιδιών μας, ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και των οικογενειών μας.

Στο πλαίσιο των κατασκηνώσεων, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ θα εφαρμόσει όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που ορίζει η κείμενη νομοθεσία και δεν φέρει ουδεμία ευθύνη σε περίπτωση μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων, τα οποία προκαλούνται από τη μη εφαρμογή ή την πλημμελή εφαρμογή των εκάστοτε ενδεικνυόμενων κανόνων υγιεινής και προφύλαξης, λ.χ. κοινωνικών αποστάσεων, συχνή υγιεινή των χεριών κ.λπ. από τα κατά περίπτωση φυσικά πρόσωπα.

Στόχος και χρέος μας και αυτή τη χρονιά έναντι των κατασκηνωτών/τριών με αναπηρία, των μελών των οικογενειών τους, του προσωπικού υποστήριξης, παραμένει η απρόσκοπτη υλοποίηση του Κατασκηνωτικού Προγράμματος, η ευχάριστη και ταυτόχρονα ασφαλής φιλοξενία των κατασκηνωτών/τριών με αναπηρία, αλλά και κάθε εμπλεκόμενου προσώπου στο Πρόγραμμα.

Καθώς, σύμφωνα με τις αναφορές των ειδικών, «το εμβόλιο αυτή τη στιγμή είναι το κυριότερο όπλο για να ελέγξουμε την πανδημία», αφού «δεν προφυλάσσει μόνο αλλά σπάει και την αλυσίδα της διασποράς», η ΠΟΣΓΚΑμεΑ υπενθυμίζει τη σύσταση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όσο και της Ομοσπονδίας για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων για το ΚΠ ΑμεΑ στον εμβολιασμό έναντι της Covid-19.

Κλείνοντας, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, εφιστά την προσοχή σε κάθε ενδιαφερόμενο/η που θα μετάσχει στο Πρόγραμμα (ως φορέας, κατασκηνωτής/τρια, συνοδός, προσωπικό γενικότερα), στην πιστή τήρηση της ως άνω διαδικασίας, καθώς και των προθεσμιών κατάθεσης δικαιολογητικών, για να μπορέσουμε να συντονίσουμε, να οργανώσουμε και τελικά να υλοποιήσουμε για μια ακόμη χρονιά το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για Άτομα με Αναπηρία.

Και φέτος, με πυξίδα και δέσμευση την ‘ευθύνη’, ατομική και συλλογική,

Προσέχουμε – Προστατευόμαστε – Εμβολιαζόμαστε και Ευχόμαστε σε όλους/ες
 Καλή Κατασκηνωτική Χρονιά!

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ιωάννης Μοσχολιός

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φωτεινή Ζαφειροπούλου


 

Συνημμένα Αρχεία Πρόσκλησης: Υποχρεωτικά Έντυπα Αιτήσεων  - Δικαιολογητικών Ενδιαφερόμενων

1. Ε_11.01 «Αίτηση για Ένταξη στην Κατασκήνωση Ατόμων με Αναπηρία (ηλικίες 10 έως και 50 ετών) / (για χρήση από φορείς / συλλόγους)

2. Ε_11.01 «Αίτηση για Ένταξη στην Κατασκήνωση Ατόμων με Αναπηρία (ηλικίες 10 έως και 50 ετών) / (για χρήση από γονείς / κηδεμόνες μεμονωμένων κατασκηνωτών/τριών)

3. «Διαβιβαστικό Έγγραφο για τη Συμμετοχή Κατασκηνωτών/τριών μέσω Φορέα στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για Άτομα με Αναπηρία» / (για χρήση από φορείς / συλλόγους)

4. Ε_11.02 «Αίτηση Συνοδού Κατασκηνώσεων» / (για χρήση από φορείς / συλλόγους και γονείς / κηδεμόνες μεμονωμένων κατασκηνωτών/τριών)

5. Ε_11.02Α «Αίτηση Ιατρού Κατασκηνώσεων» / (για χρήση από υποψήφιους/ες, ενδιαφερόμενους/ες για τη συμμετοχή στο ΚΠ στην ειδικότητα)

6. Ε_11.02Β «Αίτηση Νοσηλευτή/τριας Κατασκηνώσεων» / (για χρήση από υποψήφιους/ες, ενδιαφερόμενους/ες για τη συμμετοχή στο ΚΠ στην ειδικότητα)

7.  Ε_11.02Γ «Αίτηση Βοηθητικού Προσωπικού Κατασκηνώσεων» / (για χρήση από υποψήφιους/ες, ενδιαφερόμενους/ες για τη συμμετοχή στο ΚΠ στην ειδικότητα)

8.  Ε_11.02Δ «Αίτηση Συντονιστή/τριας Κατασκηνώσεων» / (για χρήση από υποψήφιους/ες, ενδιαφερόμενους/ες για τη συμμετοχή στο ΚΠ στην ειδικότητα)

9.  Ε_11.02Ε «Αίτηση Ναυαγοσώστη Κατασκηνώσεων» / (για χρήση από υποψήφιους/ες, ενδιαφερόμενους/ες για τη συμμετοχή στο ΚΠ στην ειδικότητα)

 
Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset