Menu

Νέα

Νέα

10 Δεκεμβρίου 2018

ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΑΥΤΙΣΜΟ, ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN, ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ, ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

 

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Σ. Μπερσίμη 

              Αντιπρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Π. Γεωργακόπουλο

 

ΚΟΙΝ.:-Διοικητικό Συμβούλιο ΕΟΠΥΥ

            -Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού ΕΟΠΥΥ, κ. Θ. Ρηγάτο

            -Αντιπρόεδρο ΕΣΑμεΑ & Εκπρόσωπο ΕΣΑμεΑ στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, κ. Γ. Λεοντόπουλο

            -ΕΣΑμεΑ

            -Φορείς-μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

 

ΘΕΜΑ: « Μη έγκριση ειδικών θεραπειών σε ανήλικα και ενήλικα άτομα με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες »

 

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

                Κύριε Αντιπρόεδρε,

Στις 13 Νοεμβρίου 2018 εκδόθηκε ανακοίνωση (σε συνέχεια της υπ’αρ. ΔΒ3Α/Φ115/11/οικ44276 εγκυκλίου) προς τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την έγκριση ειδικών θεραπειών που προβλέπονται και στον νέο ΕΚΠΥ, δυστυχώς από το Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα εκατοντάδες γονείς πηγαίνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των ΠΕΔΥ του ΕΟΠΥΥ για να τους εγκρίνουν τις απαραίτητες, βάσει ιατρικών γνωματεύσεων, ειδικές θεραπείες (φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, κ.ο.κ.), που κατά μήνα έχουν ανάγκη και πραγματοποιούν τα τέκνα τους σε εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ δεν προχωρούν στην έγκριση των ειδικών θεραπειών κατ’εφαρμογή και του ΕΚΠΥ, αλλά και της ανωτέρω εγκυκλίου.

Το πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ δεν δίνει τη δυνατότητα να εγκριθούν οι δέκα θεραπείες κατά μήνα (φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, κ.ο.κ.), ανάλογα με την αναπηρία κάθε παιδιού-ΑμεΑ, παρά μόνο μέχρι τον αριθμό πέντε και μόνο μέχρι δυο μήνες.

Ζητούμε την ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα άτομα με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες να στερούνται των απολύτως απαραίτητων, για την αποκατάσταση και συντήρηση της κατάστασης της υγείας τους, ειδικών θεραπειών.


Κύριε Αντιπρόεδρε,

Το θέμα σας τέθηκε και κατά την προχθεσινή παρουσία σας και ενημέρωση του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑμεΑ για τον νέο ΕΚΠΥ και σας επιδόθηκαν σχετικά έγγραφα που αφορούν τις περιπτώσεις αυτές.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας και την ενημέρωση της Ομοσπονδίας μας.  

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                            

 

               ΙΩΑΝΝΗΣ  ΛΥΜΒΑΙΟΣ                   ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Ιούλιος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2425

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑμεΑ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης: Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Νοητική Υστέρηση: Παροχή Υπηρεσιών Ημερήσιας φροντίδας, Παραμονής και Δικτύωσης για Άτομα με Νοητική Υστέρηση.....

Read more
2627282930
1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΙΛΚΙΣ

Το «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» ενεργώντας ως δικαιούχος της πράξης με τίτλο «ΚΔΗΦ – ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης», ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας εύρεσης ωφελουμένων και προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα άτομα με αναπηρία να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής...

Read more
23

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΔΗΦ ΑμεΑ "ΚΥΨΕΛΗ" ΛΕΣΒΟΥ

Το αναγνωρισμένο Σωματείο με την επωνυμία «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α. η «Κυψέλη», κάνει γνωστό ότι για την κάλυψη των κενών θέσεων δυνητικά ωφελούμενων   από τις  3/7/2019 έως 31/7/2019 , οι δυνητικά άμεσα ωφελούμενοι της δομής που λειτουργεί  ως Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.μεΑ και συγκεκριμένα τα άτομα με κινητικές αναπηρίες ή με αισθητηριακές αναπηρίες ή με νοητική υστέρηση ή με πολλαπλές αναπηρίες ή με διαφορετικού είδους αναπηρία.... 

Read more
4567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
Reset