Menu

Νέα

Νέα

20 Δεκεμβρίου 2018

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας

                κ. Α. Ξανθό

ΚΟΙΝ: -Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας, κ. Γ. Γιαννόπουλο

            -Δ/νση Ψυχικής Υγείας Υπουργείου Υγείας, Υπ’όψιν : κ. Κ. Μοσχοβάκη

            -ΕΣΑμεΑ

            -Φορείς- μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ   

 

ΘΕΜΑ: «Άμεση ανάγκη παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος επιλογής φορέων ανάπτυξης και λειτουργίας νέων μονάδων ψυχικής υγείας»

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), αποτελεί το δευτεροβάθμιο  όργανο, το οποίο εκπροσωπεί τα Άτομα με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες και τις οικογένειές τους, μέσω των Σωματείων Γονέων- Κηδεμόνων ανά την Ελλάδα και στοχεύει στη διεκδίκηση και προστασία των Δικαιωμάτων τους.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη δημοσίευση της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε ΝΠΙΔ μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα του άρθρου 11 του Ν.2716/1999 για την επιλογή φορέων ανάπτυξης και λειτουργίας μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ανάθεσης λειτουργίας υφιστάμενων μονάδων ψυχικής υγείας (υπ’αρ. πρωτ.: Γ3β/Γ.Π./οικ.96569), η οποία αναρτήθηκε στις 11/12/2018 και η προθεσμία των φακέλων συμμετοχής ορίζεται σε δεκαπέντε εργάσιμες, με καταληκτική ημερομηνία στις 8/01/2019.

Είναι αντιληπτό ότι το χρονικό διάστημα που τίθεται στην ως άνω Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και έχουν στη διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενοι φορείς, προκειμένου να υποβάλουν μια τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη πρόταση για τη δυνατότητά τους ανάληψης της ανάπτυξης και λειτουργίας των εν λόγω Μονάδων Ψυχικής Υγείας (βάσει του άρθρου 11 του Ν. 2716/1999), είναι πολύ μικρό.

Δεδομένου ότι σ’ένα τόσο στενό περιθώριο θα πρέπει να συγκεντρωθεί μια πληθώρα δικαιολογητικών που είναι απαραίτητα και μάλιστα σε χρονικό διάστημα που συμπίπτει με τις αργίες των εορτών (Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς), όπου οι δημόσιες υπηρεσίες και οι φορείς δεν λειτουργούν υπό κανονικές συνθήκες, λόγω των αδειών των υπαλλήλων, προσθέτει περισσότερα εμπόδια και δυσχεραίνει τη δυνατότητα συμμετοχής των ενδιαφερόμενων φορέων.

Για το λόγο αυτό ζητούμε όπως προσωπικά παρέμβετε ΑΜΕΣΑ, προς την επίλυση αυτού του  προβλήματος, αυξάνοντας το χρονικό διάστημα υποβολής φακέλων για τη συγκεκριμένη Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Αναμένουμε την άμεση θετική σας ανταπόκριση και την έγκαιρη λήψη πρωτοβουλιών για την επίλυση του προβλήματος.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας ευχόμαστε Καλές γιορτές!!

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                            

            ΙΩΑΝΝΗΣ  ΛΥΜΒΑΙΟΣ                   ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Ιούλιος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2425

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑμεΑ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης: Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Νοητική Υστέρηση: Παροχή Υπηρεσιών Ημερήσιας φροντίδας, Παραμονής και Δικτύωσης για Άτομα με Νοητική Υστέρηση.....

Read more
2627282930
1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΙΛΚΙΣ

Το «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» ενεργώντας ως δικαιούχος της πράξης με τίτλο «ΚΔΗΦ – ΑΜΚΕ Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης», ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας εύρεσης ωφελουμένων και προσκαλεί τα ενδιαφερόμενα άτομα με αναπηρία να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής...

Read more
23

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΔΗΦ ΑμεΑ "ΚΥΨΕΛΗ" ΛΕΣΒΟΥ

Το αναγνωρισμένο Σωματείο με την επωνυμία «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α. η «Κυψέλη», κάνει γνωστό ότι για την κάλυψη των κενών θέσεων δυνητικά ωφελούμενων   από τις  3/7/2019 έως 31/7/2019 , οι δυνητικά άμεσα ωφελούμενοι της δομής που λειτουργεί  ως Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.μεΑ και συγκεκριμένα τα άτομα με κινητικές αναπηρίες ή με αισθητηριακές αναπηρίες ή με νοητική υστέρηση ή με πολλαπλές αναπηρίες ή με διαφορετικού είδους αναπηρία.... 

Read more
4567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
Reset