Menu

Νέα

Νέα

13 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑμεΑΠΡΟΣ: Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

                 κα Σ. Ζαχαράκη

ΚΟΙΝ.: -Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως

             -Δ/ντή Δ/νσης Ειδικής Αγωγής & Εκπ/σης, κ. Π. Κασσιανό

             -ΕΣΑμεΑ

             -Φορείς-μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

ΘΕΜΑ: «Αίτημα για ορισμό συνάντησης με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, με σκοπό την παράθεση σοβαρών προβλημάτων που αφορούν σε εκπαιδευτικά θέματα των ΑμεΑ»

Αξιότιμη Κυρία Υφυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την ανησυχία μας για τη λειτουργεία της φετινής σχολικής χρονιάς και εάν έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς Υπουργείου (όπως ήδη σας είχαμε επισημάνει και στο υπ’αρ. 1019/8-8-2019 έγγραφό μας), προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), Τμημάτων Ένταξης, καθώς και ο θεσμός της Παράλληλης Στήριξης, για το δικαίωμα των μαθητών με αναπηρία σε ποιοτική και ισότιμη εκπαίδευση τόσο στην προσχολική όσο και στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση.

Από επικοινωνία της Ομοσπονδίας μας με φορείς μέλη της ανά την Ελλάδα, διαπιστώσαμε ότι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ειδικής εκπαίδευσης, είναι πραγματικά ελάχιστες. Όμως, παρά τις πιστώσεις που διατέθηκαν προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα για προσλήψεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ), Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) και προσωπικού στελέχωσης των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) και των Επιτροπών Διεπιστημονικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ), πληροφορηθήκαμε ότι το 25%, περίπου, των πιστώσεων δεν αποδόθηκαν, υπάρχουν κενά σε ΕΕΠ και ΕΒΠ και για το λόγο αυτό θα θέλαμε να μας κάνετε γνωστό με ποιο τρόπο και πότε θα διατεθεί το εν λόγω ποσοστό, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων δομών εκπαίδευσης για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Επιπρόσθετα, τονίζουμε ότι, υπάρχει έντονος προβληματισμός για την καθυστέρηση στη διαδικασία πρόσληψης των 4.500 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, συνεπώς θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την άμεση επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

Κυρία Υφυπουργέ,

Η εκπαίδευση αποτελεί ένα θεμελιώδες δικαίωμα, καθώς είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την εκπλήρωση πολλών άλλων δικαιωμάτων του ανθρώπου, αλλά ιδιαίτερα για τα Άτομα με Αναπηρία ασκεί καθοριστικό ρόλο στην αυτονομία και την ανεξαρτησία τους, στο δικαίωμά τους στην εργασία και στη δυνατότητά τους να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας επί των ανωτέρων και αναμένουμε να μας ορίσετε συνάντηση, προκειμένου να σας παραθέσουμε τις θέσεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας για το κεφαλαιώδες ζήτημα της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης των μαθητών και μαθητριών με αναπηρία.

 

                                                                         Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                            

                                          

                                           ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ                   ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Ιούνιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
252627

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ- ΜΠΑΛΕΙΟΥ-ΤΡΙΓΚΕΙΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΤΕΑΣ

Το ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΕΙΟ- ΜΠΑΛΕΙΟ-ΤΡΙΓΚΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΤΕΑΣ λειτουργώντας ως δικαιούχος της εγκεκριμένης Πράξης « ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΤΕΑΣ » με Κωδικό ΟΠΣ 5044917 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεά Ελλάδα 2014-2020...

Read more
28293031
12

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑμεΑ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ " ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ"

Ο Σύλλογος Μέριμνας Α.μεΑ. Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020», Άξονας Προτεραιότητας «Ανθρώπινοι Πόροι και Κοινωνική Συνοχή - ΕΚΤ» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, προσκαλεί...

Read more
34567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset