Menu

Νέα

Νέα

27 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, κ. Ι. ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ, κα Θ. ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Συνάντηση αντιπροσωπείας ΠΟΣΓΚΑμεΑ με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ι. Κωτσιόπουλο και την Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κα Θ. Καρποδίνη»


Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019, αντιπροσωπεία της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Ι. Μοσχολιό, τον Β΄ Αντιπρόεδρο, κ. Χρ. Τζαμούση και τον Ταμία κ. Χρ. Κουκοβίνη, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κ. Ι. Κωτσιόπουλο και εν συνεχεία με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κα Θ. Καρποδίνη, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ομοσπονδίας για την παράθεση θεμάτων που αφορούν στα Άτομα με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο DOWN, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες και σχετίζονται με τους τομείς του Υπουργείου Υγείας.

Από τη συνάντηση, η οποία διενεργήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα τόσο με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, όσο και με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας τοποθετήθηκε και ενημερώθηκε για μια σειρά από θέματα που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητα των ΑμεΑ, στη διαβίωση στην κοινότητα και στην αποφυγή της ασυλοποίησης.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ υπογράμμισε το ζήτημα σχετικά με το κύρος και τη νομική ισχύ των ιατρικών γνωματεύσεων και πιστοποιητικών ανεξάρτητα από το εάν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ ή ιδιώτες ιατρούς όπως προβλέπεται με το άρθρο 5 του Ν.3418/2005, με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να επισημαίνει ότι θα υπάρξει εναρμόνιση του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ με τα όσα ορίζονται στο εν λόγω Νόμο και εάν χρειαστεί θα εκδοθεί σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος.    

Σε ότι αφορά τον προβληματισμό για την έναρξη των διαδικασιών για την ανανέωση των Συμβάσεων μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των Φορέων που λειτουργούν Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) Ατόμων με Αναπηρία, των οποίων η ισχύς λήγει τον Δεκέμβριο του 2019, αναφέρθηκε ότι προβλέπεται αρχικώς (λόγω στενών χρονικών περιθωρίων) να δοθεί παράταση ισχύος στις ήδη υπάρχουσες Συμβάσεις, ενώ για νέους Φορείς που επιθυμούν να ενταχθούν τώρα στη διαδικασία των Συμβάσεων δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μπορούν να υπογράψουν Συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.   

Επί του ζητήματος των προβλημάτων που επισημάνθηκαν από την αντιπροσωπεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ ως προς την κάλυψη των ειδικών θεραπειών (ειδική αγωγή), του ειδικού νοσηλίου-τροφείου Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) και του νοσηλείου των ΚΔΗΦ ΑμεΑ για τα άτομα με βαριές αναπηρίες που είναι ανασφάλιστα ή άπορα, υπήρξε ενημέρωση από την Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ότι ήδη αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την τελική διευθέτηση του εν λόγω προβλήματος, προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ να καλύπτει τις ειδικές θεραπείες και το ειδικό νοσήλιο-τροφείο ΣΥΔ και ΚΔΗΦ ΑμεΑ για τη συγκεκριμένη ευάλωτη- ευπαθή κοινωνική ομάδα. 

Τέλος, τονίστηκε, από την αντιπροσωπεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ως απαραίτητη προϋπόθεση η κατάργηση της θεσμοθετημένης ειδικής συμβατικής ρήτρας των «clow back» και «rebate» από τον ΕΟΠΥΥ που αφορά στις αποζημιώσεις σε γονεϊκούς φορείς, ΝΠΙΔ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, για τις υπηρεσίες που παρέχουν στα έμμεσα ασφαλισμένα άτομα με βαριές αναπηρίες, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία κατάρτισης και  υπογραφής των Συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ και όλων των τύπων δομών που παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες (ΚΔΗΦ ΑμεΑ, Κέντρα Κλειστής Περίθαλψης, Ειδικά Εκπαιδευτήρια,κλπ), με την Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να δηλώνει την πρόθεσή της για την εξέταση του όλου ζητήματος.    

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ θα παρακολουθεί την εξέλιξη των ανωτέρω και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει δυναμικά όπου απαιτηθεί, με προσήλωση στον αγώνα για την αναβάθμιση και βελτίωση της ζωής των παιδιών μας – ατόμων με βαριές αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο, κ. Ι. Μοσχολιό στο 6979-446443 και με την Γ. Γραμματέα, κα Φ. Ζαφειροπούλου στο 6936-061392.


Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Μάιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
27282930

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑμεΑ "ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ" ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νομού Άρτας “Αγία Θεοδώρα” στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ήπειρος 2014 - 2020» Άξονας  Προτεραιότητας 5 «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ» Ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο....

Read more
123
4

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΕΓΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (ΣΥΔ)

Η Περιφέρεια Αττικής, στις 30 Απριλίου 2020, δημοσίευσε Πρόσκληση που αφορά στην υποβολή προτάσεων για την επιχορήγηση λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), με προϋπολογισμό περίπου 10 εκατ. ευρώ, ο οποίος αποτελεί συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2014-2020 (Άξονας Προτεραιότητας: 09)...   

Read more
56

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑμεΑ "ΑΓΚΑΛΙΑ" ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

Ο Σύλλογος Γονέων κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Νομού Άρτας “αγκαλιά” στο πλαίσιο ένταξης` στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014 - 2020» Άξονας  Προτεραιότητας 5 «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Με τίτλο: «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»...

Read more
7

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο.) Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η Πανελλήνια Οργάνωση Φροντίδας Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων (Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο.) έχει λάβει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, σύμφωνα με το αρ. 15 του Π.Δ. 395/1993 (ΦΕΚ 2160/18.07.12- απ.563.1.)  και λειτουργεί στα  Τρίκαλα, το  Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Νοητική υστέρηση «ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»...

Read more
8910
1112131415

ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3Κ/2020 ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ 18 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑμεΑ ΚΑΙ 9 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑμεΑ

Σας ενημερώνουμε ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3Κ/2020 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν ογδόντα επτά (187) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου  Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης...

Read more
1617
18192021222324
25262728293031
1234567


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset