Menu

Νέα

Νέα

9 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, κ. ΣΤΕΡΓΙΟ ΤΣΙΡΚΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΠΟΣΓΚΑμεΑ: Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας με τον Δήμαρχο Μαραθώνα, κ.Στέργιο Τσίρκα»

Με σειρά συγκεκριμένων προτάσεων για παραμέτρους που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους προσήλθε σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Στέργιο Τσίρκα, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ.Μοσχολιό, τη Γενική Γραμματέα κα Ζαφειροπούλου, τον Ταμία κ.Κουκοβίνη και τον Οργανωτικό Γραμματέα κ.Λυμβαίο.

Από τη συνάντηση, η οποία διενεργήθηκε σε απόλυτα εποικοδομητικό κλίμα, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας τοποθετήθηκε ως προς την ανάγκη έγκαιρης παρέμβασης από τον Δήμο Μαραθώνα σε ό,τι αφορά τις περιοχές που χρήζουν αναβάθμισης για την ενίσχυση της καλής λειτουργίας και της μεγαλύτερης ασφάλειας στον κατασκηνωτικό χώρο στην Ε’ Παιδική Εξοχή Αγίου Ανδρέα, όπου φιλοξενούνται τους θερινούς μήνες κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Μαραθώνα πως από την πλευρά του οικείου Δήμου δρομολογούνται ενέργειες, σε άμεσο χρόνο, τόσο για την κατασκευή πρόσθετων - σύγχρονων οικίσκων εντός του κατασκηνωτικού χώρου όσο και για τη βελτίωση των υφιστάμενων, έργο που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη των κατασκηνώσεων της επόμενης θερινής περιόδου.    

Επί του ζητήματος της προώθησης του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία στην αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση στην κοινότητα, η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ πρότεινε στον Δήμαρχο Μαραθώνα να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία. Στη συγκεκριμένη πρόταση υπήρξε από την πλευρά του κ.Τσίρκα θετική ανταπόκριση και πρόθεση για τη δημιουργία δομών Σ.Υ.Δ. και Κ.Δ.ΑΠ.μεΑ προς την κατεύθυνση αυτή. Επίσης, όπως σε όλους τους Δήμους, έτσι και στον Δήμο Μαραθώνα η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ επεσήμανε πως κρίνεται απαραίτητο να πραγματοποιηθεί καταγραφή των ΑμεΑ στα διοικητικά όρια του Δήμου ώστε να μπορούν να λαμβάνονται στοχευμένα μέτρα προς την κατεύθυνση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ατόμων με βαριές αναπηρίες και των οικογενειών τους. Τέλος συμφωνήθηκε ότι από την πλευρά της η Ομοσπονδία θα παρέχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία προς τον Δήμο Μαραθώνα προκειμένου να υποστηριχθούν οι παραπάνω προτεινόμενες δράσεις.  

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ θα παρακολουθεί και θα παρέχει ενημέρωση για την εξέλιξη των ανωτέρω με πρωταρχικό γνώμονα την αναβάθμιση και βελτίωση της ζωής των παιδιών μας – ατόμων με βαριές αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο, κ. Ι. Μοσχολιό στο 6979-446443 και με την Γ. Γραμματέα, κα Φ. Ζαφειροπούλου στο 6936-061392.

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Οκτώβριος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
30123

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΔΗΦ ΑμεΑ "ΕΜΠΝΕΥΣΗ" ΣΕΡΡΩΝ

Το Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «ΕΜΠΝΕΥΣΗ», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας – ΕΚΤ», λειτουργώντας ως δικαιούχος της πράξης «ΚΔΗΦ - "Έμπνευση" Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία»...

Read more
456
78910111213
1415

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ & ΕΦΗΒΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το "Κέντρο Παιδιού και Εφήβου - Διάγνωση - Συμβουλευτική - Αποκατάσταση (Κ.Π.Ε.)" στο πλαίσιο του "Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ)" για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 και ειδικότερα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020», Άξονας Προτεραιότητας (09)... 

Read more
16

ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 6Κ/2019 ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ 7 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑμεΑ ΚΑΙ 3 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε η 6Κ/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα πέντε (75) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)...

Read more
17

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ "ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΕΙΟ" ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020», Άξονας Προτεραιότητας (09)... 

Read more
181920
21222324252627
28293031123
45678910


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset