Menu

Νέα

Νέα

9 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, κ. ΣΤΕΡΓΙΟ ΤΣΙΡΚΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΠΟΣΓΚΑμεΑ: Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας με τον Δήμαρχο Μαραθώνα, κ.Στέργιο Τσίρκα»

Με σειρά συγκεκριμένων προτάσεων για παραμέτρους που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους προσήλθε σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Στέργιο Τσίρκα, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ.Μοσχολιό, τη Γενική Γραμματέα κα Ζαφειροπούλου, τον Ταμία κ.Κουκοβίνη και τον Οργανωτικό Γραμματέα κ.Λυμβαίο.

Από τη συνάντηση, η οποία διενεργήθηκε σε απόλυτα εποικοδομητικό κλίμα, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας τοποθετήθηκε ως προς την ανάγκη έγκαιρης παρέμβασης από τον Δήμο Μαραθώνα σε ό,τι αφορά τις περιοχές που χρήζουν αναβάθμισης για την ενίσχυση της καλής λειτουργίας και της μεγαλύτερης ασφάλειας στον κατασκηνωτικό χώρο στην Ε’ Παιδική Εξοχή Αγίου Ανδρέα, όπου φιλοξενούνται τους θερινούς μήνες κατασκηνωτές/τριες ΑμεΑ και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Μαραθώνα πως από την πλευρά του οικείου Δήμου δρομολογούνται ενέργειες, σε άμεσο χρόνο, τόσο για την κατασκευή πρόσθετων - σύγχρονων οικίσκων εντός του κατασκηνωτικού χώρου όσο και για τη βελτίωση των υφιστάμενων, έργο που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη των κατασκηνώσεων της επόμενης θερινής περιόδου.    

Επί του ζητήματος της προώθησης του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία στην αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση στην κοινότητα, η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ πρότεινε στον Δήμαρχο Μαραθώνα να εξεταστεί η δυνατότητα δημιουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία. Στη συγκεκριμένη πρόταση υπήρξε από την πλευρά του κ.Τσίρκα θετική ανταπόκριση και πρόθεση για τη δημιουργία δομών Σ.Υ.Δ. και Κ.Δ.ΑΠ.μεΑ προς την κατεύθυνση αυτή. Επίσης, όπως σε όλους τους Δήμους, έτσι και στον Δήμο Μαραθώνα η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ επεσήμανε πως κρίνεται απαραίτητο να πραγματοποιηθεί καταγραφή των ΑμεΑ στα διοικητικά όρια του Δήμου ώστε να μπορούν να λαμβάνονται στοχευμένα μέτρα προς την κατεύθυνση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ατόμων με βαριές αναπηρίες και των οικογενειών τους. Τέλος συμφωνήθηκε ότι από την πλευρά της η Ομοσπονδία θα παρέχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία προς τον Δήμο Μαραθώνα προκειμένου να υποστηριχθούν οι παραπάνω προτεινόμενες δράσεις.  

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ θα παρακολουθεί και θα παρέχει ενημέρωση για την εξέλιξη των ανωτέρω με πρωταρχικό γνώμονα την αναβάθμιση και βελτίωση της ζωής των παιδιών μας – ατόμων με βαριές αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο, κ. Ι. Μοσχολιό στο 6979-446443 και με την Γ. Γραμματέα, κα Φ. Ζαφειροπούλου στο 6936-061392.

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Ιούνιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
252627

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ- ΜΠΑΛΕΙΟΥ-ΤΡΙΓΚΕΙΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΤΕΑΣ

Το ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΕΙΟ- ΜΠΑΛΕΙΟ-ΤΡΙΓΚΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΤΕΑΣ λειτουργώντας ως δικαιούχος της εγκεκριμένης Πράξης « ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΤΕΑΣ » με Κωδικό ΟΠΣ 5044917 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεά Ελλάδα 2014-2020...

Read more
28293031
12

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑμεΑ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ " ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ"

Ο Σύλλογος Μέριμνας Α.μεΑ. Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020», Άξονας Προτεραιότητας «Ανθρώπινοι Πόροι και Κοινωνική Συνοχή - ΕΚΤ» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, προσκαλεί...

Read more
34567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset