Menu

Νέα

Νέα

11 Οκτωβρίου 2019

ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΟΝΕΪΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

 

ΠΡΟΣ: Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

                κα Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου

ΚΟΙΝ.: - Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης &Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γ. Σταμάτη

              -Γενική Δ/ντρια Κοιν. Αλληλεγγύης, κα Α. Διακουμάκου

              -Δ/ντρια  Πολιτικών ΑμεΑ, κα Π. Μάνου

              -Τμήμα ΑμεΑ, κα Π. Αυλωνίτη

              -ΕΣΑμεΑ

              -Φορείς-μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ


ΘΕΜΑ: «  Αίτημα ΠΟΣΓΚΑμεΑ για ΑΜΕΣΗ επίλυση ζωτικής σημασίας θεμάτων που αφορούν στην επιχορήγηση γονεϊκών Φορέων από τις Περιφέρειες»

Αξιότιμη Κυρία Υφυπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και ζητούμε την άμεση προσωπική σας παρέμβαση για ένα θέμα που αφορά στους πιστοποιημένους Φορείς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας σε ωφελούμενους-άτομα με αναπηρία, και ειδικότερα στην είσπραξη των ποσών επιχορήγησης που λαμβάνουν από τις Περιφέρειες όλης της χώρας. Φορείς, οι οποίοι διαχρονικά αποτέλεσαν το μοναδικό ανάχωμα στον ιδρυματισμό παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους, εντός της κοινότητας, όπως επιτάσσει άλλωστε και η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (ν. 4074/2012).

Πληροφορηθήκαμε ότι, ενώ έχουν κατανεμηθεί τα ποσά επιχορήγησης για τους εν λόγω Φορείς -τα οποία λαμβάνουν μέσω των Περιφερειών- υπάρχει πρόβλημα με την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας για την τελική έκδοση των ενταλμάτων πληρωμής, προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα της επιχορήγησης και να πιστωθούν στους δικαιούχους Φορείς.   

Επισημαίνουμε ότι, η κωλυσιεργία και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της όλης διαδικασίας, κάνουν ήδη ορατό τον κίνδυνο τραγικών, έως και ολέθριων συνέπειών, τόσο στη λειτουργία και τη βιωσιμότητα των συγκεκριμένων Φορέων, καθώς τα ποσά της επιχορήγησης προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, μισθοδοσία του προσωπικού που απασχολούν, ασφαλιστικές εισφορές, κλπ., αλλά και στην καθημερινότητα των ωφελούμενων ατόμων με βαριές αναπηρίες και των οικογενειών τους.

Επίσης, τονίζουμε ότι η πλειονότητα των Φορέων είναι γονεϊκοί, καθώς οι ίδιοι οι γονείς έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών και των καταστάσεων ανέλαβαν το βαρύ φορτίο της δημιουργίας προνοιακών δομών υποστηρίζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, καλύπτοντας το μεγάλο κενό και τις ελλείψεις που απορρέουν από την μη ανάληψη ευθύνης της Ελληνικής Πολιτείας για τη δημιουργία σχετικών δομών και υπηρεσιών υποστήριξης.

Είναι αντιληπτό ότι η χρηματοδότηση για τους επιχορηγούμενους Φορείς αποτελεί «ανάσα ζωής» και η επαπειλούμενη μη έγκαιρη καταβολής της, θα έχει ως άμεση συνέπεια για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους να οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια στον κοινωνικό αποκλεισμό και στην περιθωριοποίηση, καταλύοντας την όποια προσπάθεια για από-ιδρυματοποίηση και διαβίωση στην κοινότητα, με αξιοπρέπεια.

Κυρία Υφυπουργέ,

Κάνουμε ύστατη έκκληση ζητώντας ν’ανταποκριθείτε στο αίτημά μας και να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτάχυνση και την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, που αφορούν στην επιχορήγηση των Φορέων και ζητάμε όπως ορίσετε άμεσα συνάντηση με την Ομοσπονδία μας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα και εκτενώς γι’αυτό το σοβαρό θέμα της επιχορήγησης των πιστοποιημένων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα γονεϊκών Φορέων κοινωνικής φροντίδας.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας και την ενημέρωση της Ομοσπονδίας μας επί αυτών.

 

                                                                          Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                            

                                         

                                            ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ               ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Ιανουάριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
678910

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑμεΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ "ΒηματίΖΩ"

Ο Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ενεργώντας ως ανάδοχος της πράξης «Επιχορήγηση του ΝΠ Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» για την υλοποίηση του Έργου «ΚΔΗΦ – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» » με κωδικό ΟΠΣ 5001582, στο πλαίσιο  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία»...

Read more
1112
13141516171819
20

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για τηνπρογραμματική περίοδο 2014-2020,  Επιχειρησιακού Προγράμματος ‹‹Κεντρική Μακεδονία 2014-2020›› Άξονας προτεραιότητας ΑΞΟ9Β ‹‹Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας-ΕΚΤ›› λειτουργώντας ως δικαιούχος της πράξης... 

Read more
212223242526
272829303112
3456789


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset