Menu

Νέα

Νέα

13 Νοεμβρίου 2019

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣΠΡΟΣ: Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

                κα Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου

 

ΚΟΙΝ.:  -Γραφείο Πρωθυπουργού της χώρας, κ. Κ. Μητσοτάκη

              -Υπουργό Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτη  

              -Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης &Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γ. Σταμάτη

              -Γενική Δ/ντρια Κοιν. Αλληλεγγύης, κα Α. Διακουμάκου

              -Δ/ντρια  Πολιτικών ΑμεΑ, κα Π. Μάνου

              -Τμήμα ΑμεΑ, κα Π. Αυλωνίτη

              -ΕΣΑμεΑ

              -Φορείς-μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ


ΘΕΜΑ: « ΑΜΕΣΗ επιτέλους λύση στο ζήτημα της επιχορήγησης των γονεϊκών Φορέων από τις Περιφέρειες»

 

Κυρία Υφυπουργέ,

Με την υπ’αρ. 1104/11-10-2019 επιστολή μας, σας είχαμε επισημάνει τον ορατό κίνδυνο αναστολής λειτουργίας, πιστοποιημένων Φορέων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας σε ωφελούμενους-άτομα με αναπηρία, λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης της ολοκλήρωσης της διαδικασίας που αφορά στην επιχορήγησή τους από τις Περιφέρειες όλης της χώρας.

Σας είχαμε τονίσει ότι οι συνέπειες θα ήταν ολέθριες τόσο για την καθημερινότητα των ωφελούμενων ατόμων με βαριές αναπηρίες και των οικογενειών τους, όσο και για το προσωπικό που οι δομές αυτές απασχολούν. Αναλυτικά και τεκμηριωμένα εξηγούσαμε τι σημαίνει η επιχορήγηση μέσω των Περιφερειών και η καθυστέρηση της καταβολής της για τη βιωσιμότητα των δομών αυτών, ζητώντας παράλληλα ορισμό συνάντησης για υπεύθυνη και εκτενέστερη ενημέρωσή σας, αίτημα που μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί.  

Δυστυχώς, ένα μήνα και πλέον μετά και παρά τις συνεχείς και διαρκείς παρεμβάσεις διαπιστώνουμε με έντονη αγανάκτηση ότι ενώ η εν λόγω διαδικασία έχει ολοκληρωθεί για κάποιες Περιφέρειες της χώρας, για κάποιες άλλες δεν έχει προχωρήσει καθόλου.  

Η ολιγωρία αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση ενός σημαντικού μέρους του Προνοιακού Συστήματος της χώρας και εν όψει αυτού του ενδεχομένου σας καλούμε να αναλογιστείτε τις ευθύνες που σας αντιστοιχούν.

Κλείνοντας, υπογραμμίζουμε ότι οι Δομές αυτές, οι οποίες λειτουργούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ και συνιστούν ένα από τα ελάχιστα δείγματα της χώρας σε όσα επιτάσσει η Διεθνής Σύμβαση των ΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ (Ν.4074/2012) για τα οποία η Επιτροπή των ΗΕ έχει ήδη προβεί σε συστάσεις προς το Ελληνικό Κράτος, εκφράζοντας την ανησυχία για τον ασήμαντο βαθμό προόδου που μέχρι σήμερα έχει συντελεστεί.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ έγκριση των επιχορηγήσεων για τους Φορείς που δραστηριοποιούνται στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας.

Κυρία Υφυπουργέ,

Στη δεδομένη χρονική συγκυρία που η Ελληνική Κυβέρνηση, μετά και τις συστάσεις της Επιτροπής των ΗΕ, επεξεργάζεται το σχεδιασμό υλοποίησης της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, εκφράζοντας έτσι τη βούληση του ίδιου του Πρωθυπουργού της χώρας, είναι απορίας άξιο πως εσείς καθυστερείτε μια πάγια διαδικασία, που διαχρονικά όλοι οι προκάτοχοί σας ολοκλήρωναν έγκαιρα.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας και την ενημέρωση της Ομοσπονδίας μας επί αυτών.

 

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

                                                             

            ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ                   ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

 


 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Ιανουάριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
678910

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑμεΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ "ΒηματίΖΩ"

Ο Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ενεργώντας ως ανάδοχος της πράξης «Επιχορήγηση του ΝΠ Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» για την υλοποίηση του Έργου «ΚΔΗΦ – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» » με κωδικό ΟΠΣ 5001582, στο πλαίσιο  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία»...

Read more
1112
13141516171819
20

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για τηνπρογραμματική περίοδο 2014-2020,  Επιχειρησιακού Προγράμματος ‹‹Κεντρική Μακεδονία 2014-2020›› Άξονας προτεραιότητας ΑΞΟ9Β ‹‹Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας-ΕΚΤ›› λειτουργώντας ως δικαιούχος της πράξης... 

Read more
212223242526
272829303112
3456789


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset