Menu

Νέα

Νέα

13 Δεκεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Δικαιώνουν το αναπηρικό κίνημα οι τελικές προβλέψεις της Κ.Υ.Α. για τους/τις δικαιούχους
του κοινωνικού μερίσματος 2019»


Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Εξαιρετικά θετική έκβαση, για την οποία προηγήθηκαν άμεσες αντιδράσεις και συντονισμένες παρεμβάσεις της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και της ΕΣΑμεΑ, αποτελεί το τελικό περιεχόμενο της Κ.Υ.Α. για τους/τις δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε ευαίσθητες ομάδες – κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019.

Σύμφωνα με την από 12/12/2019 δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κου Χρ.Σταϊκούρα σχετικά με την υπογραφή της Κ.Υ.Α. για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος «η έκτακτη ενίσχυση παρέχεται στα άτομα με αναπηρία χωρίς ηλικιακά όρια», με συγκεκριμένα κριτήρια ένταξης και προϋποθέσεις.

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ χαιρετίζει την απόφαση αυτή που, αναγνωρίζοντας τις πραγματικές καταστάσεις που βιώνουν τα άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και οι οικογένειές τους και τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα των ενεργών μελών του οργανωμένου εθνικού αναπηρικού κινήματος, έρχεται να αποκαταστήσει την εσφαλμένη συλλογιστική που έγινε γνωστή τις προηγούμενες ημέρες και εισήγαγε άδικα και περιοριστικά ηλικιακά κριτήρια για την κατοχύρωση της πρόσβασης στη συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση των δικαιούχων - ατόμων με αναπηρία. Οι τελικές προβλέψεις της Κ.Υ.Α. για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος ευελπιστούμε να επιφέρουν κάποια, έστω μικρή, ανακούφιση στη βεβαρημένη καθημερινότητα των οικογενειών που αναλαμβάνουν το υπεύθυνο και απαιτητικό έργο της φροντίδας των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.  

Εμείς, οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και όλων των ανηλίκων με κάθε μορφής αναπηρία, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας, προτείνοντας και διεκδικώντας κατάλληλα μέτρα στήριξης για τη διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς και ποιοτικού επιπέδου διαβίωσης για τα παιδιά μας, άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και τις οικογένειές τους.  

Σε αναμονή της δημοσίευσης της σχετικής Κ.Υ.Α., παραπέμπουμε για πληρέστερη ενημέρωση στην από 12/12/2019 ανακοίνωση – δήλωση του Υπουργού Οικονομικών που βρίσκεται στον σύνδεσμο https://is.gd/D5Boni.

 

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

                                                            


            ΙΩΑΝΝΗΣ  ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ                   ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

 Documents to download

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Ιανουάριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
303112345
678910

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑμεΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ "ΒηματίΖΩ"

Ο Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ενεργώντας ως ανάδοχος της πράξης «Επιχορήγηση του ΝΠ Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» για την υλοποίηση του Έργου «ΚΔΗΦ – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» » με κωδικό ΟΠΣ 5001582, στο πλαίσιο  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία»...

Read more
1112
13141516171819
20

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για τηνπρογραμματική περίοδο 2014-2020,  Επιχειρησιακού Προγράμματος ‹‹Κεντρική Μακεδονία 2014-2020›› Άξονας προτεραιότητας ΑΞΟ9Β ‹‹Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας-ΕΚΤ›› λειτουργώντας ως δικαιούχος της πράξης... 

Read more
212223242526
272829303112
3456789


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset