Menu

Νέα

Νέα

18 Μαρτίου 2020

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ COVID-19

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Για μια ακόμη φορά, όπως συμβαίνει συχνά τα τελευταία χρόνια, καλούμαστε όχι απλά να ‘μείνουμε  στο σπίτι μας’, ως θεατές των εξελίξεων, για να θωρακίσουμε την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας, των οικογενειών μας, των οικείων μας, των συνανθρώπων μας, αλλά να αναλάβουμε όποια ενέργεια και πρωτοβουλία μας αντιστοιχεί σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία για να αποτρέψουμε όλα όσα συνεχίζουν να απειλούν τα παιδιά μας, άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, από τη στιγμή που η χώρα μπήκε στους φρενήρεις ρυθμούς και στον καταιγισμό των αποφάσεων και μέτρων για την ανακοπή της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. 

Το βάρος που, εδώ και πολλές δεκαετίες, σηκώσαμε στους ώμους μας για να καλύψουμε το κενό της πολιτείας, λειτουργώντας γονεϊκές δομές υποστήριξης των παιδιών μας, υπήρξε μονόδρομος για εμάς και, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και παρεμβάσεις μας στην εκάστοτε κυβέρνηση, παραμένει η πιο αξιόπιστη απάντηση για τις οικογένειές μας, τη στιγμή που σήμερα, ακόμη και οι ανεπαρκείς σε πλήθος, δημόσιοι προνοιακοί φορείς και τα Περιφερειακά Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας εξακολουθούν να εμφανίζουν υποστελέχωση και ελλείμματα στους προϋπολογισμούς τους.

Ελλείμματα που, δυστυχώς στο παρόν, έρχονται να σημάνουν ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ για την ασφάλεια των παιδιών μας, ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, από τη δοκιμασία της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ελλείμματα που, επειγόντως και με εξαιρετικά ταχείες διαδικασίες, επιχειρεί η ελληνική πολιτεία να καλύψει, προβαίνοντας στην πρόσληψη έκτακτου επικουρικού προσωπικού - 500 εργαζόμενων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έως 30/09/2020 - στους δημόσιους προνοιακούς φορείς[1], σύμφωνα με την αριθμ. οικ.12549/4426/16.03.2020 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 868, τ.Β’/16.03.2020).

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, έχοντας προθεσμία μόλις τριών (3) ημερών από την επόμενη ημέρα της ανάρτησης της περίληψης της προκήρυξης στην ιστοσελίδα του εκάστοτε φορέα ή, όπου δεν υφίσταται, σε δύο εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας και με αμελλητί, στην κάθε περίπτωση, ανάρτηση των προκηρύξεων στο Πρόγραμμα Διαύγεια.

Με δεδομένο μάλιστα πως ήδη, από χθες, 17/03/2020, έχουν αρχίσει να αναρτώνται προκηρύξεις στις ιστοσελίδες αρκετών φορέων, γίνεται αντιληπτό πως οι απαιτούμενες ενέργειες εκ μέρους των ενδιαφερόμενων πρέπει να ολοκληρωθούν σε εξαιρετικά ασφυκτικούς χρόνους.

 

Συνάδελφοι,

Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει ΌΛΟΙ/ΕΣ να συνεισφέρουμε. Πρέπει, χωρίς καθυστερήσεις, να ενημερώσουμε κάθε δυνητικά ενδιαφερόμενο/η και να προτρέψουμε κάθε δυνητικά απασχολούμενο/η στις θέσεις που προκηρύσσονται να ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ και ΕΓΚΑΙΡΩΣ. Και αυτό σας προτρέπουμε να πράξετε από την πλευρά σας, ως ένδειξη ελάχιστης στήριξης μιας προσπάθειας, η έκβαση της οποίας μας αφορά και μας επηρεάζει.

Γιατί αυτό έχουμε ευθύνη και χρέος, πρωτίστως απέναντι στα παιδιά μας και την προστασία τους, τις οικογένειές μας αλλά και κάθε αναπηρικής οικογένειας, παιδί ή μέλος της οποίας εξυπηρετείται ως προς τις ανάγκες του σε κάθε δομή, δημόσιου και μη χαρακτήρα.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ

Καλούμαστε, σε κάθε περίσταση, να διατηρήσουμε και να περισώσουμε όλα αυτά που κατορθώσαμε μέχρι τώρα, αλλά και να διεκδικήσουμε και να στηρίξουμε όλα αυτά που πρέπει ακόμη να γίνουν, έχοντας πάντοτε ως πυξίδα και γνώμονα την προστασία των παιδιών μας με αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και όλων των ανήλικων ατόμων με κάθε μορφής αναπηρία. Η ευθύνη ανήκει και σε εμάς.

Σας ευχαριστούμε, για μια ακόμη φορά, για την προσοχή, τη δύναμη να στέκεστε στο ύψος των περιστάσεων με αλληλεγγύη, την ώριμη στάση και τις ενέργειές σας.

                                                      Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

      Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ


 

 

                                                                                                                   

Συνημμένα:

Κοινή Υπουργική Απόφαση Οικονομικών – Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων – Εσωτερικών, υπ’ αριθμ. οικ.12549/4426/16.03.2020 (Φ.Ε.Κ. 868/Β/16.03.2020)[1] Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και παραρτήματά τους, Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Παπάφειο Θεσσαλονίκης, Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας.

Documents to download

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Μάιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
27282930

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑμεΑ "ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ" ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νομού Άρτας “Αγία Θεοδώρα” στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ήπειρος 2014 - 2020» Άξονας  Προτεραιότητας 5 «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ» Ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο....

Read more
123
4

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΕΓΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (ΣΥΔ)

Η Περιφέρεια Αττικής, στις 30 Απριλίου 2020, δημοσίευσε Πρόσκληση που αφορά στην υποβολή προτάσεων για την επιχορήγηση λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), με προϋπολογισμό περίπου 10 εκατ. ευρώ, ο οποίος αποτελεί συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2014-2020 (Άξονας Προτεραιότητας: 09)...   

Read more
56

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑμεΑ "ΑΓΚΑΛΙΑ" ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

Ο Σύλλογος Γονέων κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Νομού Άρτας “αγκαλιά” στο πλαίσιο ένταξης` στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014 - 2020» Άξονας  Προτεραιότητας 5 «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Με τίτλο: «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»...

Read more
7

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο.) Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η Πανελλήνια Οργάνωση Φροντίδας Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων (Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο.) έχει λάβει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, σύμφωνα με το αρ. 15 του Π.Δ. 395/1993 (ΦΕΚ 2160/18.07.12- απ.563.1.)  και λειτουργεί στα  Τρίκαλα, το  Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Νοητική υστέρηση «ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»...

Read more
8910
1112131415

ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3Κ/2020 ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ 18 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑμεΑ ΚΑΙ 9 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑμεΑ

Σας ενημερώνουμε ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3Κ/2020 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν ογδόντα επτά (187) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου  Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης...

Read more
1617
18192021222324
252627

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ- ΜΠΑΛΕΙΟΥ-ΤΡΙΓΚΕΙΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΤΕΑΣ

Το ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΕΙΟ- ΜΠΑΛΕΙΟ-ΤΡΙΓΚΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΤΕΑΣ λειτουργώντας ως δικαιούχος της εγκεκριμένης Πράξης « ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΤΕΑΣ » με Κωδικό ΟΠΣ 5044917 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεά Ελλάδα 2014-2020...

Read more
28293031
1234567


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset