Menu

Νέα

Νέα

23 Μαρτίου 2020

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΑμεΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

 

Αθήνα, 23/03/2020

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣ:   - Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ.Δ.Μ.Μιχαηλίδου 

ΚΟΙΝ.:   

- Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ.Γ.Σταμάτη

- ΕΣΑμεΑ

- Φορείς-μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ

ΘΕΜΑ: «Επείγουσα συμπερίληψη των φορέων που λειτουργούν δομές παροχής υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία στις προβλέψεις για τη διεύρυνση του χρόνου προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας τους, κατά τα ισχύοντα για τις πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές»      

Αξιότιμη κύριε Υφυπουργέ,

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.20021/21.03.2020 ΚΥΑ (Φ.Ε.Κ. 956/Β/21.03.2020) σύμφωνα με την οποία διευρύνεται, έως την 10η Απριλίου, ο χρόνος της προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), αποτείνεται εκ νέου σε εσάς προκειμένου να επιστήσει την προσοχή σας στα παρεπόμενα ζητήματα από τη σχετική απόφαση για τις δομές ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ που παρέχουν υπηρεσίες ανοικτής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία (ΚΔΗΦ ΑμεΑ, ΚΗΦ ΑμεΑ, ΚΔΑΠμεΑ κ.ο.κ.) και να ζητήσει τις άμεσες ενέργειές σας για την έγκαιρη αποκατάστασή τους.

Υπενθυμίζουμε πως, σύμφωνα με την υπ’ αρ.πρωτ.:Δ12α/Φ.29/Γ.Π.οικ.12063/339/11-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι προρρηθέντες φορείς, ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ περιλήφθηκαν στις διατάξεις της υπ’ αριθμ.Δ1α/ΓΠ.οικ.16838 ΚΥΑ (Φ.Ε.Κ. 783/Β/10.03.2020), ήτοι στην προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τους, πλην της διοικητικής λειτουργίας, έως τις 24/03/2020. Η υπογραφή της νέας απόφασης, η οποία παύει πλέον την ισχύ της προηγούμενης (άρθρο 5, παράγραφος ε, Φ.Ε.Κ. 956/Β/21.03.2020), οδηγεί στην εκ παραδρομής, κατά την εκτίμησή μας, εξαίρεση των ανωτέρω δομών από τις προβλέψεις για τη διεύρυνση του χρόνου προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας τους για την προστασία έναντι της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού, ανάγκη που προφανώς παραμένει σταθερά κρίσιμη, δύναται δε από μία άποψη να ερμηνευθεί και ως άρση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους στον τρέχοντα χρόνο.

Κατόπιν των ανωτέρω και αναλογιζόμενοι/ες τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις εντατικές προσπάθειες της πολιτείας και των (συν)αρμόδιων Υπουργείων και υπηρεσιών για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας έναντι των επιπτώσεων από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και εκτιμώντας την ανάγκη μη παράβλεψης σημαντικών παραμέτρων που πρέπει να σταθμίζονται έγκαιρα και ταυτόχρονα σε αυτή την προσπάθεια, 

σας καλούμε όπως στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς σας ΠΑΡΕΜΒΕΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ και

προβείτε στην ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ για τη συμπερίληψη των φορέων ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ που λειτουργούν δομές ανοικτής φροντίδας (ημερήσιας απασχόλησης, κατάρτισης, εκμάθησης δεξιοτήτων κ.α) σε άτομα με αναπηρία, στις δομές των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται έως 10/04/2020, σε σύμπλευση και συνέπεια με την καθ’ όλα εύλογη και αποδεκτή συλλογιστική που εξέθρεψε την υπ’ αρ.πρωτ.:Δ12α/Φ.29/Γ.Π.οικ.12063/339/11-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Κυρία Υφυπουργέ,

Η Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ δεσμεύεται να συμβάλει υπεύθυνα σε κάθε προσπάθεια και κάθε συζήτηση για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας και την προστασία των εργαζόμενων στους κλάδους που πλήττονται από την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, έχοντας ως επίκεντρο των ενεργειών της την προστασία των ατόμων με αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, όλων των ανήλικων ατόμων με κάθε μορφής αναπηρία, των οικογενειών τους, των δομών ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ που τα εξυπηρετούν και την κοινωνία στο σύνολό της. 

Με την πεποίθηση ότι θα κατανοήσετε το εύλογο αίτημά μας, αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας.

                                                  Με εκτίμηση,

                                           Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Αύγουστος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2728

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑμεΑ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης: Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Νοητική Υστέρηση: Παροχή Υπηρεσιών Ημερήσιας Φροντίδας, Παραμονής και Δικτύωσης για Άτομα με Νοητική Υστέρηση...

Read more
29303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset