Menu

Νέα

Νέα

29 Απριλίου 2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑμεΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε διαβούλευση ενόψει της επεξεργασίας προτάσεων για τα μέτρα προστασίας των ατόμων με αναπηρία από τον κορωνοϊό Covid-19 κατά την επιστροφή τους στις εκπαιδευτικές δομές και τα κέντρα φροντίδας και υποστήριξής τους»

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Όπως οι περισσότεροι/ες γνωρίζετε, ανακοινώθηκε χθες από την ελληνική κυβέρνηση το σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων έναντι της διασποράς και των επιπτώσεων του κορωνοϊού Covid-19 και της προστασίας της δημόσιας υγείας, στο πλαίσιο του οποίου τα ζητήματα που προκύπτουν και αφορούν τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας είναι αδιαμφισβήτητα πολλά, με εξέχουσας σημασίας εκείνο της ασφαλούς επιστροφής τους στις σχολικές δομές και τα κέντρα υποστήριξής τους.

Τα ζητήματα αυτά καλούμαστε, για άλλη μια φορά, να διαχειριστούμε με σύνεση, υπευθυνότητα, ψυχραιμία και συνεργασία, διατηρώντας πάντοτε ως πρωταρχικό γνώμονα την προστασία της υγείας, της ασφάλειας και των δικαιωμάτων των παιδιών μας, ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.

Στο πλαίσιο αυτό, σας προσκαλούμε όπως αποστείλετε, μέχρι και τη Δευτέρα, 4 Μάϊου 2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ομοσπονδίας: posgamea@otenet.gr τις παρατηρήσεις, επισημάνσεις και προτάσεις σας αναφορικά με τα μέτρα προστασίας και τις παραμέτρους που κατά την εκτίμησή σας πρέπει να εξεταστούν, ώστε να δρομολογηθεί συντονισμένα και σε άμεση συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ η συνδιαμόρφωση μιας συνολικής πρότασης μέτρων και δέσμης ενεργειών για τη διασφάλιση της ασφαλούς και ομαλής μετάβασης των παιδιών και ατόμων με αναπηρία στις δομές τυπικής και μη εκπαίδευσης, ανοικτής φροντίδας και τις εν γένει δομές υποστήριξής τους στο πλαίσιο της «νέας καθημερινότητας» που θα κληθούμε όλοι/ες με συνέπεια να αντιμετωπίσουμε.

Σημειώνουμε πως, σε στενή συνεργασία με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, η ΕΣΑμεΑ έχει ήδη προβεί σε αρχικές προτάσεις / παρεμβάσεις για τα μέτρα προστασίας των ατόμων με αναπηρία κατά την επιστροφή τους στις εκπαιδευτικές δομές της τυπικής εκπαίδευσης προς την Υπουργό Παιδείας και ζητήσει, με επιστολή προς την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τη διαβούλευση, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και της ΕΣΑμεΑ, για την επεξεργασία αντίστοιχων μέτρων για τους/τις ωφελούμενους/ες με αναπηρία των Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ και ΚΔΑΠμεΑ. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, οι σχετικές επιστολές της Συνομοσπονδίας επισυνάπτονται στο παρόν.

Η πρόταση, στη διαμόρφωση της οποίας σας καλούμε να συνεισφέρετε, αποβλέπει στη στενότερη καταγραφή των ζητημάτων που μας αφορούν και στον σχεδιασμό μιας αντίστοιχης συνολικής παρέμβασης, στη βάση πραγματικών ερεισμάτων, για την επίτευξη των αναγκαίων διασφαλίσεων της ασφαλούς επιστροφής των παιδιών μας και των οικογενειών μας σε σταδιακούς ρυθμούς κανονικότητας.   

 

Συνάδελφοι,

Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες και τα ταχέως μεταβαλλόμενα δεδομένα, αυτά που έχουμε πράξει υπεύθυνα από τη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας στη χώρα μας, με σαφή συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης και των επιπτώσεών της για τα παιδιά μας, άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, θα συνεχίσουμε να τα πράττουμε, έχοντας ως σύμμαχο την ενότητα και τη συνεργασία στο πλαίσιο των διεκδικήσεών μας. 

Θεωρώντας δεδομένη την άμεση ενεργοποίησή σας, αναμένουμε τις προτάσεις και παρατηρήσεις σας.

  Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ 


 

Συνημμένα:

1. Επιστολή ΕΣΑμεΑ προς Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα: ««Λήψη ειδικών μέτρων προστασίας των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που φοιτούν σε ΚΔ-ΗΦ ΑμεΑ και ΚΔΑΠμεΑ από τον κορωνοϊό covid-19 κατά την επιστροφή τους σε αυτά»

2. Επιστολή ΕΣΑμεΑ προς Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Λήψη ειδικών μέτρων προστασίας για μαθητές και φοιτητές με αναπηρία ή χρόνια πάθηση από τον κορωνοϊό covid-19 κατά την επιστροφή τους στις εκπαιδευτικές δομές»

Print

Για παλαιότερες αναρτήσεις, επιλέξτε...ΕΔΩ

 

«Μάιος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
27282930

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑμεΑ "ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ" ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νομού Άρτας “Αγία Θεοδώρα” στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ήπειρος 2014 - 2020» Άξονας  Προτεραιότητας 5 «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ» Ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο....

Read more
123
4

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΕΓΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (ΣΥΔ)

Η Περιφέρεια Αττικής, στις 30 Απριλίου 2020, δημοσίευσε Πρόσκληση που αφορά στην υποβολή προτάσεων για την επιχορήγηση λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), με προϋπολογισμό περίπου 10 εκατ. ευρώ, ο οποίος αποτελεί συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2014-2020 (Άξονας Προτεραιότητας: 09)...   

Read more
56

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑμεΑ "ΑΓΚΑΛΙΑ" ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

Ο Σύλλογος Γονέων κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Νομού Άρτας “αγκαλιά” στο πλαίσιο ένταξης` στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014 - 2020» Άξονας  Προτεραιότητας 5 «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Με τίτλο: «Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία»...

Read more
7

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο.) Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η Πανελλήνια Οργάνωση Φροντίδας Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων (Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο.) έχει λάβει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, σύμφωνα με το αρ. 15 του Π.Δ. 395/1993 (ΦΕΚ 2160/18.07.12- απ.563.1.)  και λειτουργεί στα  Τρίκαλα, το  Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Νοητική υστέρηση «ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»...

Read more
8910
1112131415

ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3Κ/2020 ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ 18 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑμεΑ ΚΑΙ 9 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑμεΑ

Σας ενημερώνουμε ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3Κ/2020 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν ογδόντα επτά (187) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου  Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης...

Read more
1617
18192021222324
25262728293031
1234567


Αληθινός δείκτης του πολιτισμού δεν είναι το επίπεδο του πλούτου ή της μόρφωσης το μέγεθος των πόλεων ή αφθονία των προϊόντων, αλλά το ήθος των ανθρώπων που ανατρέφει η χώρα.
Ραλφ Γουάλντο Έμερσον


Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset