Δελτία Τύπου

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

22/6/2011

                                                                             ΠΡΟΣ: -Γραφείο Προέδρου της Δημοκρατίας

                                                                                          -Γραφείο Πρωθυπουργού

                                                                                          -Γραφείο Προέδρου της Βουλής

                                                                                          -Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

                                                                                          -Μ.Μ.Ε.

                                                                                          -Μέλη Γ.Σ. και Φορείς-Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

 

                                                                              ΚΟΙΝ: ΕΣΑμεΑ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Από τους προβολείς των SPECIAL OLYMPICS στο σκοτάδι των Ιδρυμάτων και των Δομών Πρόνοιας των παιδιών μας με αναπηρία»

25 Ιουνίου 2011: Το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο πνιγμένο από μεταλλικά ικριώματα, χάνει το απέριττο κάλλος του και από μνημείο του Παγκόσμιου Αθλητισμού, μεταβάλλεται σε σκηνικό θεατρικής παράστασης.

Όλα αυτά προς τέρψιν της ματαιοδοξίας εκείνων, που στο όνομα των παιδιών μας με Νοητική Αναπηρία, θεωρούν ότι με «Άρτον και Θεάματα» τύπου φαραωνικών εκδηλώσεων, αναπτερώνουν το ηθικό των Ελλήνων, στέλνοντας μηνύματα χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας σε ένα λαό που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Αλλοίμονο αν η αναβάθμιση των SPECIAL OLYMPICS, είναι θέμα μιας φιέστας σε έναν ιστορικό χώρο υψίστης σημασίας για το έθνος μας!

Αλλοίμονο σε όσους πιστεύουν ότι οι εκατοντάδες δέσμες των προβολέων αξίας 7 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ της τελετής έναρξης, που θα φωτίσουν τον ουρανό της Αθήνας, θα μεταβάλουν το μαζικό αθλητισμό σε Ολυμπιακό Αθλητισμό!

Η φωνή μας ενώνεται με τη φωνή του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ισίδωρου Κούβελου, που προτρέπει τα μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής να μην παραστούν στις εκδηλώσεις της βάναυσης παραποίησης του Καλλιμάρμαρου.

Εμείς, ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Πολιτική Ηγεσία του τόπου να μη μετέχουν των εκδηλώσεων, σεβόμενοι τις Αρχές του Ολυμπιακού Πνεύματος, σεβόμενοι την αγωνία μας για την «επόμενη μέρα» των παιδιών μας με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο DOWN, που οι Δομές από τις οποίες προέρχονται βρίσκονται «με το λουκέτο στο χέρι».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο κ. Ι. Λυμβαίο στο 210-5236501 ή στο 690 900 7053 και με το Γ. Γραμματέα κ. Χ. Νάστα στο 6936-577898

Επιστροφή


20/11/2018 1:56:49 μμ