Ανακοινώσεις

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑμεΑ 2011

22/6/2011

 

 

                                                                            ΠΡΟΣ: -Φορείς-Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

                                                                                         -Μέλη Γ.Σ. ΠΟΣΓΚΑμεΑ

                                                                                         -Δομές ΝΠΙΔ Κλειστής Περίθαλψης

                                                                                         -Θ.Χ.Π. ΑμεΑ (ΝΠΔΔ)

 

                                                                           ΚΟΙΝ: -Υπουργό Εσωτερικών, κ. Χ. Καστανίδη

                                                                                       -Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο

                                                                                       -Υπουργό Υγείας, κ. Α. Λοβέρδο

                                                                                       -Υφυπουργό Υγείας, κ. Μ. Τιμοσίδη

                                                                                       -Γ.Γ.  Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Δ. Στεφάνου

                                                                                       -Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης, κα Ε. Μπεργελέ

                                                                                       -Γ.Γ. Πρόνοιας, κ. Γ. Κατριβάνο

                                                                                       -Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακών Ενοτήτων

                                                                                       -Δ/νση Προστασίας Οικογένειας ΥΥΚΑ

                                                                                       -Δ/νση Προστασίας ΑμεΑ ΥΥΚΑ

                                                                                       -ΕΣΑμεΑ

                                                                                       -Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

                                                                                       -Μ.Μ.Ε.

 

ΘΕΜΑ: «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑμεΑ 2011»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Κυρίες και Κύριοι,
Ήδη, με το αριθμ. 493/8-6-2011 έγγραφό μας, που σας κοινοποιήσαμε, έχετε ενημερωθεί για την πλήρη και αποκλειστική αλήθεια σχετικά με την υλοποίηση του Κατασκηνωτικού Προγράμματος ΑμεΑ 2011, για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, αλλά και για την ολιγωρία των αρμοδίων από πλευράς Πολιτείας.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια προσπάθεια δημιουργίας ενός τεχνητού κλίματος επίρριψης δήθεν ευθυνών στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ για τη μη υλοποίηση του Κ.Π. ΑμεΑ 2011, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

α. Υπεγράφη στις 3/6/11 από το Υπουργείο Οικονομικών η Υπουργική Απόφαση για τον Προϋπολογισμό υλοποίησης του Κ.Π. ΑμεΑ 2011,
β. Υπεγράφη μόλις στις 10/6/11 η κοινή Υπουργική Απόφαση Ανάθεσης Οργάνωσης και λειτουργίας του Κρατικού Κατασκηνωτικού Προγράμματος στις Περιφερειακές Διοικήσεις της χώρας,
γ. Μέχρι και σήμερα δεν έχουν υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή των κονδυλίων λειτουργίας κάθε κατασκήνωσης ανά Περιφέρεια, η πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την κατανομή του προσωπικού που πρόκειται να απασχοληθεί από κάθε Περιφέρεια στις κατασκηνώσεις και η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Υγείας-ΕΣΑμεΑ-ΠΟΣΓΚΑμεΑ, που αφορά στην υλοποίηση του Κ.Π. ΑμεΑ του Κρατικού Κατασκηνωτικού Προγράμματος.

Όπως γίνεται αντικειμενικά αντιληπτό από κάθε μέσο νου, η μέχρι στιγμής τραγική καθυστέρηση στην όλη διαδικασία (η οποία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι 31 Μαρτίου, όπως εξαρχής έχει επισημάνει ως χρονικό όριο η ΠΟΣΓΚΑμεΑ από τον Ιανουάριο του 2011), μόνο την ΠΟΣΓΚΑμεΑ δε βαρύνει.
Μέχρι σήμερα, στον αγώνα της η ΠΟΣΓΚΑμεΑ για υλοποίηση του Κ.Π. ΑμεΑ 2011, έχει λειτουργήσει με γνώμονα το συμφέρον των ατόμων με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο DOWN, Εγκεφαλική Παράλυση, των ατόμων με Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες, των γονέων και των κηδεμόνων όλων των ατόμων αυτών, όλων των ατόμων με αναπηρία που διαβιούν σε Ιδρύματα και δομές Κλειστής Περίθαλψης και κάθε μας προσπάθεια γίνεται με ξεκάθαρο και απόλυτα διαφανή τρόπο, ώστε αφενός να διαφυλάξουμε και να προασπίσουμε το δικαίωμα των ΑμεΑ και των οικογενειών τους στο αγαθό της αναψυχής, αφετέρου κάθε ,μας ενέργεια να γίνεται με απόλυτη σοβαρότητα, με αίσθηση ευθύνης έναντι του θεσμικού ρόλου της Ομοσπονδίας μας, των ατόμων και των οικογενειών που εκπροσωπούνται σε αυτή, αλλά και της πολύ δύσκολης περιόδου που διέρχεται η χώρα.

Στα πλαίσια αυτά, οι αιρετοί εκπρόσωποι και οι εργαζόμενοι στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ, εργαστήκαμε, εργαζόμαστε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε άοκνα, συντονισμένα, υπεύθυνα και με απόλυτη σοβαρότητα και συνέπεια.

Η δημιουργία τεχνητού κλίματος έντασης, η εκμετάλλευση της αγωνίας των χιλιάδων οικογενειών και ΑμεΑ που κάθε χρόνο μετέχουν στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα που υλοποιεί η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, η κινδυνολογία και τα ψεύδη είναι πέρα και μακριά από τον τρόπο λειτουργίας της Ομοσπονδίας μας.

Η σχέση μεταξύ Ομοσπονδίας, εκπροσωπούμενων σε αυτή, κοινωνίας και Πολιτείας, είναι απόφαση και θέση μας ότι πρέπει να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ.

Μέχρι τελευταία στιγμή θα εξαντλήσουμε έστω και το παραμικρό περιθώριο, ώστε το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ, η τεράστια αυτή κατάκτηση για τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, να υλοποιηθεί έστω τον Αύγουστο, αλλά με συνθήκες απόλυτου σεβασμού και ασφάλειας για τους συμμετέχοντες σε αυτό και παράλληλα με συνθήκες απόλυτου σεβασμού και διασφάλισης του κύρους, του ρόλου και της ιστορίας της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, αλλά και σεβασμό της αγωνίας κάθε υποψηφίου και κάθε οικογένειας υποψηφίου κατασκηνωτή.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, σας ενημερώνουμε ότι από την Παρασκευή 24/6/2011, θα βρείτε αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας www.posgamea.gr τα εξής έντυπα: Πληροφοριακό Δελτίο Κατασκηνωτή (για φορείς και για μεμονωμένους), Αίτηση Συνοδού, Αίτηση Συντονιστή, Αίτηση Ιατρού, Αίτηση Βοηθητικού Προσωπικού και το Π.Δ. 312/2011, που καθορίζει την αναλογία ΑμεΑ-συνοδών.

Τα παραπάνω έντυπα μπορούν να τα εκτυπώσουν οι ενδιαφερόμενοι (φορείς ή μεμονωμένοι), να τα συμπληρώσουν και να τα αποστείλουν στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ με συστημένη επιστολή ή courier και με την ένδειξη στο φάκελο Κ.Π. ΑμεΑ 2011 έως και 8/7/2011 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Οι κατασκηνώσεις που σύμφωνα με την ΚΥΑ Π1β/Γ.Π. οικ. 65904 πρόκειται να λειτουργήσουν για ΑμεΑ (εάν και όποτε ολοκληρωθεί η απαραίτητη διαδικασία από την Πολιτεία είναι: Ε’ Αγίου Ανδρέα, Σταυρού Θεσσαλονίκης, Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής, Ν. Περάμου Καβάλας, Καλαθά Χανίων (μεικτή), Μπούκας Αμφιλοχίας (μεικτή), Κέρκυρας (μεικτή) και Ηρακλείου (μεικτή).

Δεκτές θα γίνονται μόνο οι αιτήσεις κατασκηνωτών που θα είναι πλήρως συμπληρωμένες και που απαραιτήτως θα συνοδεύονται από αντίστοιχες αιτήσεις συνοδών, σύμφωνα και με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 312/2001.
Μόλις η Ομοσπονδία ενημερωθεί από τις Περιφέρειες για τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης κάθε περιόδου θα υπάρξει άμεση ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων, ώστε να γίνει και η σχετική κατανομή σε κατασκηνωτική περίοδο.

Tέλος, υπογραμμίζεται ότι: η ΠΟΣΓΚΑμεΑ θα εκπληρώσει την ηθική της υποχρέωση έστω και αν στο Κ.Π. ΑμεΑ 2011 συμμετάσχει μόνο ένας κατασκηνωτής την τελευταία ήμερα του Αυγούστου, αρκεί η Ελληνική Πολιτεία (Υπουργεία, Περιφέρειες) να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, να αναλάβει τις ευθύνες της, να ολοκληρώσει άμεσα τις προβλεπόμενες διαδικασίες με την ένδειξη του κατεπείγοντος και να υλοποιήσει το Κρατικό Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα, το οποίο μέχρι σήμερα, 22/6/11, παραμένει «άσκηση επί χάρτου».

Προεδρικό Διάταγμα

Πληροφοριακό Δελτίο Κατασκηνωτή Φορέων

Πληροφοριακό Δελτίο Μεμονομένων Κατασκηνωτών 

Αίτηση Συνοδού 

Αίτηση Συντονιστή

Αίτηση Ιατρού

Αίτηση Βοηθητικού Προσωπικού  
                                                                          Με εκτίμηση
                                                                    Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ
                                      Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                 ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                                 ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΣΤΑΣ

                                                                           

 

Επιστροφή


12/11/2018 12:35:06 μμ