Δελτία Τύπου

"13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011 : ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΗ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ"

12/12/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«13 Δεκέμβρη 2011:Παναναπηρική-Αγωνιστική Κινητοποίηση»

Οι γονείς των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο DOWN, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες, τα παιδιά μας και οι οικογένειές μας, το πρωί της 13ης Δεκέμβρη 2011, στην πλατεία Ομονοίας, μαζί με όλο το Αναπηρικό Κίνημα, παίρνουμε στα χέρια μας την τύχη μας, βροντοφωνάζουμε ΟΧΙ στον κοινωνικό αποκλεισμό, τη φτώχια και την ανεργία που χτυπά την πόρτα της Αναπηρικής Οικογένειας, διεκδικούμε μαζικά και απαιτούμε την προστασία των δικαιωμάτων και την αξιοπρεπή διαβίωση των παιδιών μας και των οικογενειών μας, την ισότιμη συμμετοχή όλων των Ατόμων με Αναπηρία στα κοινωνικά αγαθά της υγείας, της παιδείας, της εργασίας, της πρόνοιας, με στόχο:

·  Την κατάργηση του νέου ΚΕΒΑ, που σχεδιάστηκε χωρίς επιστημονικό τρόπο, για να μειώσει προνοιακές παροχές κατ΄ εντολή της ΤΡΟΪΚΑ.

·  Την τροποποίηση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών ΕΟΠΥΥ, που με τη μείωση θεραπευτικών πράξεων των παιδιών μας, τους στερεί το δικαίωμα στην Αποκατάσταση και την Αποθεραπεία.

·  Την εξαίρεση από τις περικοπές των συντάξεων κάθε οικογένειας που προστατεύει παιδί με αναπηρία με ποσοστό 67% και άνω.

·  Τη διασφάλιση των Προνοιακών Επιδομάτων για την επόμενη τριετία.

·  Τη θέσπιση φορολογικών και οικονομικών μέτρων που να λαμβάνουν υπ΄ όψιν το πρόσθετο κόστος διαβίωσης που πηγάζει από κάθε μορφής αναπηρία.

·  Την οριστική λύση της χρηματοδότησης των ΝΠΙΔ (Δομές που ίδρυσαν και λειτουργούν γονείς) οι οποίες υποκαθιστούν το Προνοιακό Κράτος.

·  Την ολοκλήρωση των διαδικασιών τοποθέτησης των επιτυχόντων του Ν2643/98 και τον άμεσο διορισμό όλων των επιτυχόντων της κατηγορίας ΑμεΑ που εκκρεμεί από το 2008.

·  Τη συνέχιση των Προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι», «ΚΗΦΗ», ΚΔΑΠ ΑμεΑ και τη χρηματοδότηση της δημιουργίας και λειτουργίας Στεγών Αυτόνομης και Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ σε κάθε Περιφέρεια, σε κάθε Δήμο της χώρας.

 

Η ζωή των παιδιών μας δε δεχόμαστε να έχει ημερομηνία λήξης!
 
Τη ζωή των παιδιών μας δε δεχόμαστε να την καθορίζουν μεσοπρόθεσμα και ΤΡΟΪΚΑ!!!

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής!

 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ!!!

 Απαιτούμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων ΤΩΡΑ!!!


Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο κ. Ι. Λυμβαίο στο 210-5236501 ή στο 6936-577899 και με το Γ. Γραμματέα κ. Χ. Νάστα στο 6936-577898.

Επιστροφή


12/11/2018 12:35:06 μμ