Ανακοινώσεις

ΔΩΡΕΑΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΑ

17/2/2012


ΠΡΟΣ: -Yπουργό Εργασίας, κ. Κουτρουμάνη


Κοιν:   -Υφυπουργό Υγείας, κ. Μπόλαρη
           -Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Βουδούρη
           -Δ/ση Σχεδιασμού ΕΟΠΥΥ, Δ/ντή κ. Βαφειάδη
           -ΕΣΑμεΑ

      

ΘΕΜΑ: «Δωρεάν χορήγηση θεραπευτικών μέσων και αναλώσιμων υλικών σε άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και σύνδρομα»


Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σε ένα πολύ σοβαρό θέμα, που αντιμετωπίζουν άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και σπάνια σύνδρομα.

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες γονέων των ατόμων αυτών, που επικοινωνούν σε καθημερινή βάση με την Ομοσπονδία μας (και με πιο πρόσφατη αυτή μιας οικογένειας που έχει παιδί που πάσχει από Σύνδρομο Rett), η βαρύτητα της κατάστασης της υγείας των παιδιών τους που πάσχουν από βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και σύνδρομα (π.χ. Σύνδρομο Rett), απαιτεί τη χρήση θεραπευτικών μέσων και αναλώσιμων υλικών, όπως καθετήρες, γάζες, γάντια, πάνες ακράτειας, σωλήνες τραχειοστομίας κ.λ.π., σε μηνιαία βάση, για τη φροντίδα τόσο βαρέων περιστατικών. Όλα αυτά τα αναλώσιμα υλικά έως τώρα καλύπτονταν από τους ασφαλιστικούς φορείς, γεγονός που με τον Νέο Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ παύει να ισχύει.

Κατανοείτε βέβαια ότι, οι ήδη επιβαρυμένες κοινωνικά, οικονομικά και ψυχολογικά οικογένειες των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και σύνδρομα, αδυνατούν να σηκώσουν στις πλάτες τους και αυτό το δυσβάσταχτο φορτίο της εξ ιδίων πόρων κάλυψης αυτών των αναλώσιμων υλικών, που είναι όχι απλώς αναγκαία, αλλά αδήριτα για τη φροντίδα και την ποιότητα ζωής των παιδιών τους.

Σας παρακαλούμε για την κατανόηση της ταλαιπωρίας των οικογενειών των ατόμων αυτών και αναμένουμε τις ενέργειές σας για την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος που απασχολεί τις οικογένειές μας, καθώς και σχετική μας ενημέρωση.

Με εκτίμηση
Για την Εκτελεστική Επιτροπή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                             ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                                    ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΣΤΑΣ

Επιστροφή


12/11/2018 12:35:06 μμ