Ανακοινώσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

5/4/2012

ΠΡΟΣ: ΦΟΡΕΙΣ-ΜΕΛΗ ΠΟΣΓΚΑμεΑ

 

Κοιν: -Βουλευτή, κ. Κουρουμπλή
         -ΣΥΡΙΖΑ, υπ΄όψιν κ. Στρατούλη
         -ΛΑΟΣ, υπ΄όψιν κ. Αρμόνη
         -Γραφείο Προέδρου ΕΟΠΥΥ, κ. Βουδούρη
         -Γραφείο Αντιπροέδρου ΕΟΠΥΥ, κ. Σουλιώτη
         -Γραφείο Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Σχεδιασμού ΕΟΠΥΥ, κ. Καρβουνά
         -Γραφείο Διευθυντή Σχεδιασμού ΕΟΠΥΥ, κ. Βαφειάδη  
         -Μ.Μ.Ε.
         -ΕΣΑμεΑ
         -ΕΟΚΑ

 

ΘΕΜΑ:«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ»


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η χθεσινή κινητοποίηση της ΠΟΣΓΚΑμεΑ που πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της ΕΣΑμεΑ, την ενεργό συμμετοχή της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ) και εκπροσώπων των σωματείων – μελών της, αλλά και με την τεράστια σε όγκο συμμετοχή εκατοντάδων γονέων ατόμων με βαριές αναπηρίες από πολλές περιοχές της Ελλάδας, μελών Διοικητικών Συμβουλίων φορέων-μελών της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, παιδιών με βαριές αναπηρίες συνοδευόμενα από το προσωπικό των Κέντρων που φοιτούν, φυσιοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, λογοθεραπευτών και ιδιοκτητών Κέντρων Ειδικής Αγωγής, είχε ως συνέπεια την τρίωρη σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη.

Στη σύσκεψη από πλευράς ΕΟΠΥΥ συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος κ. Σουλιώτης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Σχεδιασμού κ. Καρβουνάς, ο Διευθυντής Σχεδιασμού κ. Βαφειάδης, Στελέχη Δ/νσεων του ΕΟΠΥΥ, την ΕΣΑμεΑ εκπροσώπησε ο Α΄ Αντιπρόεδρος, κ. Θ. Κλεισιώτης, από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ συμμετείχε ο Πρόεδρος, κ. Ι. Λυμβαίος, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Χ. Νάστας, η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων, κ. Ο. Μπούτοβα, ο Αναπλ. Ταμίας, κ. Μοσχολιός, το μέλος του Γ.Σ. κ. Λ. Μίχος και από την ΕΟΚΑ η Πρόεδρος, κ. Ε. Κοντογεωργάκη, ο Ταμίας, κ. Κορωναίος, η Αντιπρόεδρος, κ. Κατσιμάλη, το μέλος του Δ.Σ. κ. Ανδρακάκος, ο Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.ΠΑ., κ. Βίγλας, ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣY.Π.K.Α., κ.Μούσιος  και τα μέλη κ. Ζώης και κ. Πηγιάκης, καθώς επίσης παρέστησαν υποστηρικτικά και ο Βουλευτής κ. Κουρουμπλής, ο κ. Στρατούλης από το ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Αρμόνης από τον ΛΑΟΣ.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης ήταν:
  • Απαιτήσαμε και επιτέλους λάβαμε το Νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ, που μέχρι τώρα «φυλασσόταν ως επτασφράγιστο μυστικό» και δε δεχόταν κανείς να μας ενημερώσει επ’ αυτού).  Ο ΕΚΠΥ, με μορφή κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των Υπουργών Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών, αναμένεται εντός των ημερών να λάβει αριθμό ΦΕΚ. Το επίμαχο άρθρο 17 «Ειδική Αγωγή» έχει τροποποιηθεί, καλύπτει τα άτομα με αναπηρία στην Ειδική Αγωγή και μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους, ενώ το σύνολο των άρθρων του ΕΚΠΥ (περιλαμβανομένου και του άρθρου 17, θα τεθεί σε εφαρμογή με τη δημοσίευση του Κανονισμού σε ΦΕΚ).
  • Σήμερα, 4-4-2012 πρόκειται να επικυρωθούν από το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ οι σχετικές με τις πληρωμές εγκύκλιοι, σύμφωνα με τις οποίες:
  1. Με την έκδοση του ΦΕΚ του Κανονισμού, οι γονείς υποβάλλουν τα δικαιολογητικά στις κατά  τόπους υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και θα πληρωθούν άμεσα για τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο τις θεραπευτικές πράξεις των παιδιών τους, όπως προβλέπεται στα τροποποιημένα άρθρα 14 και 17 του ΕΚΠΥ.
  2. Μέχρι την υπογραφή συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας και Κέντρα Ειδικής Αγωγής, οι γονείς θα πληρώνονται για λογαριασμό των Κέντρων, με την προσκόμιση των προβλεπόμενων από τον ΕΚΠΥ παραστατικών.
  3. Συμφωνήθηκε να συσταθεί και να λειτουργήσει (πιθανώς από 6-4-2012) μεικτή επιτροπή στελεχών του ΕΟΠΥΥ υπό τον Αντιπρόεδρο κ. Σουλιώτη, δύο εκπροσώπων της ΠΟΣΓΚΑμεΑ (Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας) και δύο εκπροσώπων της ΕΟΚΑ, η οποία ως αντικείμενο θα έχει την επίλυση, με σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, των εξής θεμάτων προτεραιότητας: τις γνωματεύσεις και τις αποφάσεις των Επιτροπών του ΙΚΑ που σταμάτησαν να λειτουργούν 31-12-11, πλην όμως βρίσκονται σε ισχύ και να μην χρειάζονται μηνιαία ανανέωση και έγκριση οι προβλεπόμενες από τον ΕΚΠΥ ιατρικές γνωματεύσεις 6μηνιαίας ή ετήσιας διάρκειας, η αποζημίωση μετακινήσεων των παιδιών με αναπηρίες προς και από φυσιοθεραπευτήρια και Κέντρα Θεραπειών Ειδικής Αγωγής, θέματα συμβάσεων που θα συνάψει ο ΕΟΠΥΥ με Κέντρα, με στόχο να διασφαλισθεί η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στα παιδιά μας, θέματα κάλυψης κόστους-νοσηλίου ατόμων με αναπηρία, που διαβιών σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, αναπροσαρμογή παραρτήματος του άρθρου 15 του ΕΚΠΥ.

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η φωνή μας πλέον ακούγεται γιατί είναι μαζική, είναι δυνατή με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ μας!

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, με τη στήριξη της ΕΣΑμεΑ και των Ομοσπονδιών μελών της, συνεχίζει τον αγώνα όλων μας και από σήμερα θα είμαστε κάθε ημέρα εκεί, μέχρι να υπάρξουν οι απαραίτητες βελτιώσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών μας, όλων των ατόμων με βαριές αναπηρίες.

Από τον ΕΟΠΥΥ δε φύγαμε!
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε, δυναμικά, ουσιαστικά και υπεύθυνα!


(Σημείωση: Η παρούσα σας αποστέλλεται σήμερα, διότι εχθές –λόγω τεχνικού προβλήματος με το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο- δεν κατέστη εφικτό).

 

Με εκτίμηση,
Για την Εκτελεστική Επιτροπή
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                          ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                 ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΣΤΑΣ

Επιστροφή


15/11/2018 1:31:37 μμ