Ανακοινώσεις

Πανελλήνια Συνδιάσκεψη ΕΝΑΕ/ΚΕΔΚΕ

14/4/2008

-         Εκτενής πληροφόρηση των πολιτών για ευαισθητοποίηση κυρίως των νέων ατόμων για την ανάληψη υποστηρικτικών δράσεων σχετικά με τα ΑμεΑ (συνοδοί-εθελοντές-επισκέψεις σχολείων).

-         Δημιουργία γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής στους Δήμους, στελεχωμένου με Κοινωνικής Λειτουργό, Ψυχολόγο, Διοικητική Υπεύθυνη.

-         Δημιουργία φιλοξενείων σε κάθε Δήμο για τη φιλοξενία ΑμεΑ, όταν η οικογένεια δεν έχει την οικονομική δυνατότητα ή όταν δεν υπάρχει οικογένεια, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς ΑμεΑ.

-         Συνεργασία όλων των Νομαρχιών που έχουν κατασκηνωτικούς χώρους με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, για την υλοποίηση των Ειδικού Κατασκηνωτικού Προγράμματος σε όλη την Ελλάδα.

-         Καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑμεΑ σε όλες τις υπηρεσίες.

-         Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στις Διευθύνσεις Πρόνοιας σε όλη τη χώρα.

-         Συνέχιση και επέκταση των προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι», των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, διότι παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες στις οικογένειες των ΑμεΑ.

-         Δημιουργία τμημάτων για βρέφη και νήπια ΑμεΑ στους Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς με πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για εξυπηρέτηση της μητέρας παιδιού με αναπηρία

-         Προσβασιμότητα σε όλες τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκηση Α` και Β` βαθμού.

-         Κάλυψη κενών οργανικών θέσεων στα Κέντρα Κοινωνικής Φροντίδας

-         Υλοποίηση επιμορφωτικών Ημερίδων για γονείς-αδέλφια και ΑμεΑ για αντιμετώπιση των κρίσεων 

Επιστροφή


15/11/2018 1:31:37 μμ