Ανακοινώσεις

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

28/9/2012ΠΡΟΣ: Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Ιωαννίδη

ΚΟΙΝ: -Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στυλιανίδη
           -Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Αρβανιτόπουλο
           -Υπουργό Οικονομικών, κ. Στουρνάρα
           -Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Σγουρό
           -Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, κα Βασιλάκου
           -Συνήγορο του Πολίτη
           -ΕΣΑμεΑ
           -Σύλλογοι Γονέων-Κηδεμόνων Ειδικών Σχολείων όλων των Βαθμίδων

 

ΘΕΜΑ: «Άμεση παρέμβαση για επίλυση του προβλήματος των μετακινήσεων Μαθητών Ειδικών Σχολείων»


Κύριε Γενικέ,

Είσαστε ήδη ενήμερος για το μείζονος σημασίας πρόβλημα της αναστολής εκτέλεσης δρομολογίων μετακίνησης από και προς τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής, που αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες λεωφορείων Ι.Χ. στα πλαίσια παράτασης σχετικών συμβάσεων που έχουν με την Περιφέρεια Αττικής.

Γνωρίζετε τόσο εσείς, όσο και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, καθώς και οι Πολιτικές Ηγεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και των Συναρμόδιων Υπουργείων ότι, αποτέλεσμα της απόφασης που εστάλη στην Περιφέρεια Αττικής για περαιτέρω μείωση των οφειλομένων από παρελθόντα έτη στους ιδιοκτήτες των λεωφορείων, που εκτελούσαν τις μετακινήσεις των μαθητών σε όλα τα Ειδικά Σχολεία, είναι η καθήλωση χιλιάδων μαθητών με βαριές αναπηρίες και των γονέων τους στις οικίες τους.

Ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας, αφενός για να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για το μέγεθος του προβλήματος, αφετέρου για να μας κάνετε γνωστή την επίσημη θέση της Πολιτείας για το μέλλον των παιδιών μας, που σε αντίθεση με τα όσα προβλέπει το Σύνταγμα και οι Νόμοι του Κράτους περί υποχρεωτικότητας της Εκπαίδευσης και συμμετοχής όλων ανεξαρτήτως των Πολιτών σε αυτή, βρίσκονται εγκλωβισμένα εν είδει «τιμωρίας» στα σπίτια τους (παρά το γεγονός ότι η ΠΟΣΓΚΑμεΑ και η ΕΣΑμεΑ, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο συνεχώς ζητούν τη νομοθετική επίλυση του θέματος, ώστε να σταματήσει η τεράστια ταλαιπωρία για τα παιδιά μας-άτομα με βαριές αναπηρίες, των οικογενειών μας και της Ειδικής Εκπαίδευσης κατ΄επέκταση).

Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, να παρέμβετε προσωπικά και ΑΜΕΣΑ να ορίσετε συνάντηση μαζί μας για το εν λόγω θέμα.

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                              ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                                  ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΣΤΑΣ

Επιστροφή


12/11/2018 12:35:06 μμ