Ανακοινώσεις

ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

11/10/2012

 


ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Αρβανιτόπουλο

 

ΚΟΙΝ: -Γραφείο Πρωθυπουργού, κ. Α. Σαμαρά
           -Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ε. Στυλιανίδη
           -Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χ. Σταϊκούρα
           -ΕΣΑμεΑ

 

Κύριε Υπουργέ,

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες τόσο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, όσο και της ΕΣΑμεΑ να σας συναντήσουν, προκειμένου να συζητηθούν τα τόσο σοβαρά προβλήματα που έχει ο χώρος της Ειδικής Εκπαίδευσης σε όλες της τις βαθμίδες, με πρώτιστο το θέμα της μεταφοράς των Μαθητών ΑμεΑ από και προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, συναντάμε «πόρτες κλειστές» και «ώτα μη ακουόντων»!

Άτυπες επιτροπές, άτυπα Δίκτυα Ειδικών Σχολείων κ.α. συναντούν Συμβούλους σας, συζητούν και «δεσμεύονται» επί σοβαρότατων θεμάτων που αφορούν γενικά και ειδικά θέματα του χώρου της δημόσιας Ειδικής Εκπαίδευσης, την ώρα που ο θεσμικός εκπρόσωπος του Αναπηρικού Κινήματος στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αλλά και στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, δεν μπορεί καν να σας συναντήσει προκειμένου να σας παρατεθούν οι επίσημες και απόλυτα τεκμηριωμένες θέσεις του εθνικού αναπηρικού κινήματος για το σύνολο των προβλημάτων στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων των ατόμων με αναπηρία!

Χθες, γονείς του Ειδικού Σχολείου Αιγάλεω έκαναν κατάληψη στο γραφείο του Διευθυντή της Δ/νσης Συντονισμού κι Ελέγχου Εφαρμογής Δημοσιονομικών Διατάξεων, κ. Βεκρή, και σήμερα, οι Δήμαρχοι Ανατολικής Αττικής καλούν σε αποκλεισμό του Υπουργείου Οικονομικών τους μαθητές και γονείς όλων των δημόσιων, περιλαμβανομένων – προφανώς- των Ειδικών, αλλά και Μουσικών, Σχολείων της Περιφέρειας Αττικής.

To Σύνταγμα της χώρας, αλλά και ο Ν. 3699/2008 ορίζουν σαφώς την υποχρεωτικότητα στην ισότητα, αλλά και στην εκπαίδευση ΟΛΩΝ των πολιτών της χώρας, την ώρα που Σύμβουλοί σας δηλώνουν ότι το θέμα δεν αφορά το Υπουργείο Παιδείας, αλλά τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Κύριε Υπουργέ,

Η μέριμνα για την εξασφάλιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην δημόσια εκπαίδευση, χωρίς κανένα εμπόδιο για κανέναν από τους 19.000 μαθητών ΑμεΑ των Ειδικών Σχολείων που φοιτούν σε σχολεία της Περιφέρειας Αττικής και τους δεκάδες χιλιάδες μαθητές με αναπηρία σε όλη τη χώρα, είναι αδιαμφισβήτητα στη ευθύνη σας, είναι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Οφείλετε, ως Υπουργός Παιδείας, να πάρετε θέση στο ζήτημα. Οφείλετε να μιλήσετε με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ και την ΕΣΑμεΑ, που είναι οι θεσμοθετημένοι κοινωνικοί εταίροι της Ελληνικής Πολιτείας! Οφείλετε να σεβαστείτε τις οικογένειες αυτών των παιδιών, που στη βαθιά οικονομική κρίση που διανύουμε, παραμένουν στο σπίτι για να προστατέψουν τα παιδιά τους, στερούμενοι το μεροκάματό τους!!!

Έχει περάσει ένας μήνας από το χτύπημα του κουδουνιού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς….Φαίνεται ότι ο ήχος του έγινε….απόηχος για εσάς!!!


Επιτέλους αφυπνιστείτε!!!

 

   Για την Εκτελεστική Επιτροπή,    
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                        

                           ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                                            ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΣΤΑΣ                

 

Επιστροφή


15/11/2018 1:31:37 μμ