Ανακοινώσεις

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ : "ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ"

16/10/2012

ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό της Χώρας, κ. Α. Σαμαρά

 

ΚΟΙΝ: -Υπουργό Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρα
           -Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ε. Στυλιανίδη
           -Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Κ. Αρβανιτόπουλο
           -Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Α. Ρουπακιώτη
           -Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Σγουρό
           -Μ.Μ.Ε.
           -ΕΣΑμεΑ
           -Φορείς-Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


ΘΕΜΑ: «Μετακινήσεις Μαθητών Σχολικών Μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης»

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η δραματική κατάσταση που βιώνουν από την αρχή του σχολικού έτους 19.000 μαθητές με Αναπηρία της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζεται.
Οι συνεχείς εκκλήσεις της ΠΟΣΓΚΑμεΑ προς τον Υπουργό Παιδείας για αφύπνιση-παρέμβαση μέχρι σήμερα δεν έχουν βρει ανταπόκριση.
Φαίνεται ότι για τον Υπουργό και τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, η απόγνωση 19.000 μαθητών και η ομηρία των οικογενειών τους, που πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για τη φροντίδα του παιδιού τους, είναι άνευ σημασίας.

Δεν μπορούν να αντιληφθούν στο Υπουργείο Παιδείας τις ευθύνες που απορρέουν από το Σύνταγμα γι΄ αυτή την ιδιότυπη αιχμαλωσία χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους!
Δεν μπορεί να αντιληφθεί ο Υπουργός Παιδείας ότι και ο τελευταίος μαθητής αυτής της χώρας πρέπει να είναι κάτω από την προστασία του!
Δεν μπορούν να αντιληφθούν στο Υπουργείο Παιδείας ότι ένα χαμένο μεροκάματο, μπορεί να σημαίνει (χωρίς ίχνος λαϊκισμού στην επισήμανσή μας) ένα άδειο «τσουκάλι» στο σπίτι μιας οικογένειας με μαθητή ΑμεΑ!
Δεν μπορεί να αντιληφθεί ο Υπουργός Παιδείας –αν όχι  την ηθική- την τυπική υποχρέωση που έχει για άμεση παρέμβαση προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, για τη λύση του προβλήματος!

Είναι δυνατόν η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ειδικής Αγωγής στην απαντητική της επιστολή να δηλώνει ότι το ενδιαφέρον του Υπουργείου εξαντλείται μόνο στις 23 από τις 300 ΣΜΕΑ της χώρας που έχουν ιδιόκτητα αυτοκίνητα (αρ. πρωτ. 118962/Γ6/3-10-2012 Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής Τμήμα Β΄) και να παραπέμπει το θέμα στο Υπουργείο Εσωτερικών και στους Καλλικρατικούς Δήμους;;;

Είναι δυνατόν να έχει γίνει μελέτη για τις αναγκαίες βελτιώσεις του συστήματος μεταφοράς μαθητών για το σχεδιαζόμενο σχολείο του 21ου αιώνα και να μην έχουμε γνώση της μελέτης που παρέδωσε το Ινστιτούτο Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΙΜΕΤ-ΕΚΕΤΑ στο Υπουργείο Παιδείας, μια μελέτη που κόστισε 79.000 € και αξιοποιήθηκε πώς;;;

Η ανοχή έχει όρια και αφού το Υπουργείο Παιδείας κωφεύει, η Ελληνική Δικαιοσύνη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για αυτή την ομηρία, που υφίστανται χιλιάδες έλληνες πολίτες με αναπηρία και οι οικογένειές τους!!!


Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ζητάμε την άμεση προσωπική σας παρέμβαση για να σταματήσει εδώ και τώρα ο εμπαιγμός και η ομηρία των παιδιών μας ΑμεΑ και των οικογενειών μας
!!!

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΓΚΑμεΑ,

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ               ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΣΤΑΣ

 

 

Επιστροφή


15/11/2018 1:31:37 μμ