Δελτία Τύπου

ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

24/10/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Αδιέξοδο στις μετακινήσεις Μαθητών με Αναπηρία της Περιφέρειας Αττικής»

Στα πλαίσια των συνεχόμενων ενεργειών από τον Ιούνιο του 2012, που η ΠΟΣΓΚΑμεΑ έχει κάνει -καταρχήν για την πρόληψη, αλλά από το Σεπτέμβρη του 2012 και για την αντιμετώπιση του μείζονος σημασίας προβλήματος της μετακίνησης Μαθητών ΑμεΑ, που μετέχουν στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ κ. Ι. Λυμβαίος ζήτησε να παραστεί και να παρέμβει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε χθες και στο οποίο συζητήθηκε εκτός Ημερήσιας Διάταξης και ως κατεπείγον το πρόβλημα των μετακινήσεων των μαθητών της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Πρόεδρος στην παρέμβασή του, εξέφρασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αγανάκτηση και την απόγνωση χιλιάδων Μαθητών με Αναπηρία, των γονέων τους και των οικογενειών τους που κατοικούν στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ τόνισε ιδιαίτερα ότι –πέραν του προβλήματος αυτού καθαυτού για την Ειδική Εκπαίδευση (μόνο 8 στους 10 Μαθητές με Αναπηρία μετέχουν αυτή τη στιγμή στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση στην Περιφέρεια Αττικής), του προβλήματος βιοπορισμού που ήδη αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες των Μαθητών αυτών, οι οποίες προσπαθούν να καλύψουν το επιπλέον κόστος για την οικογένεια, που είναι η μεταφορά των παιδιών τους από και προς το σχολείο (χάνοντας ακόμα και μεροκάματο από τη δουλειά τους), το πρόβλημα έχει να κάνει και με τη μη τήρηση των όσων ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδας και οι Διεθνείς Συνθήκες και τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία για ισότιμη συμμετοχή και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στο αγαθό της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης (άρθρο 21 παρ. 6 του Συντάγματος, Ν.3699/2008).

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ι. Σγουρό και τα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία, ώστε και με τη συνδρομή των τριών συναρμόδιων Υπουργείων (Οικονομικών, Εσωτερικών και Παιδείας), αλλά και του Πρωθυπουργού της χώρας, να δοθεί άμεσα –εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων- λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στις μετακινήσεις των Μαθητών με Αναπηρία στην Περιφέρεια Αττικής.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε σχετικό ψήφισμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι κρίσιμα για την επίλυση του θέματος!!!

Για το λόγο αυτό, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ ζητά από τους φορείς-μέλη της, από όλα τα Δημόσια Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Ειδικής Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους Γονέων και το προσωπικό των Σχολείων Ειδικής Αγωγής, από τα Μ.Μ.Ε. και την κοινή γνώμη, να σταθούν στο πλευρό της σε αυτή τη δύσκολη μάχη!

Οι γονείς των Μαθητών με Αναπηρία, ενωμένοι δηλώνουμε αποφασισμένοι με κάθε τρόπο ότι θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους και οριστικής δικαίωσης, το αυτονόητο για τα παιδιά μας:


Την ανεμπόδιστη συμμετοχή τους στη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση!!!


                                                                                
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο κ. Ι. Λυμβαίο στο 210-5236501 ή στο 6936-577899 και με το Γ. Γραμματέα κ. Χ. Νάστα στο 6936-577898.

 

Επιστροφή


15/11/2018 1:31:37 μμ