Ανακοινώσεις

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ Π.Σ. ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

9/4/2013ΠΡΟΣ: Υπουργό  Παιδείας, Θρησκευμάτων,
            Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κ. Αρβανιτόπουλο


ΚΟΙΝ: -Υφυπουργό Παιδείας, κ. Παπαθεοδώρου
           -Προϊστάμενο Δ/νσης Ειδικής Αγωγής, κ. Λολίτσα
           -ΟΛΜΕ
           -ΔΟΕ
           -ΣΑΤΕΑ
           -ΠΟΣΕΕΠΕΑ
           -ΕΣΑμεΑ
           -Φορείς-Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ


ΘΕΜΑ: «Αίτημα για διακοπή των επιμορφωτικών σεμιναρίων για τις Π.Σ. του ΕΣΠΑ ανά την Ελλάδα»


Κύριε Υπουργέ,

Γινόμαστε αποδέκτες εντονότατων διαμαρτυριών και παραπόνων που εκφράζονται από γονείς και εκπαιδευτικούς σχετικά με το πρόγραμμα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης (Π.Σ.) μέσω ΕΣΠΑ σε όλη την Ελλάδα (σας επισυνάπτουμε σχετικές προτάσεις και διαμαρτυρίες γονέων και εκπαιδευτικών για το θέμα αυτό).

Σας είναι γνωστές οι θέσεις μας για τη μη επαρκή στελέχωση των ΣΜΕΑ, των Τ.Ε. και Π.Σ., καθώς επίσης και για την τεράστια καθυστέρηση στην τοποθέτηση έστω και αυτών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις ΣΜΕΑ, Τ.Ε. και Π.Σ.

Δεν μπορεί για παράδειγμα να θεωρηθεί επιτυχία στο σκοπό ή στην αποστολή της Παράλληλης Στήριξης σε μαθητή της Γ΄ Λυκείου σε Λύκειο της Κομοτηνής, που ο εκπαιδευτικός Π.Σ. τοποθετήθηκε πριν 2 μήνες και αυτή τη στιγμή καλείται να μην παρέχει την Π.Σ. στο μαθητή, διότι πρέπει να συμμετέχει σε επιμορφωτικό σεμινάριο και ο μαθητής δίνει εξετάσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ενάμιση μήνα (ημερολογιακό μήνα).

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και η ίδια κατάσταση ισχύει για το σύνολο σχεδόν των Π.Σ. του σχολικού έτους 2012-2013 που οδεύει στη λήξη του.

Σίγουρα δε ζητούμε να κρίνετε εάν είναι λογικό τα σεμινάρια αυτά να μη γίνονται με την έναρξη του σχολικού έτους, αλλά προς το τέλος αυτού. Επικαλούμενοι όμως την ιδιότητα του Υπουργού Παιδείας και του Πανεπιστημιακού Δασκάλου που έχετε, ζητούμε να πράξετε αυτό που πρέπει, ώστε από εκπαιδευτικής άποψης να μπορέσει να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους μαθητές με αναπηρία των Π.Σ. στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ζητούμε τα επιμορφωτικά προγράμματα των εκπαιδευτικών των Προγραμμάτων Π.Σ. στο ΕΣΠΑ για το τρέχον σχολικό έτος να πραγματοποιηθούν την επομένη της επίσημης λήξης του σχολικού έτους για τη διδασκαλία των μαθητών, δηλαδή στις 16 Ιουνίου και μέχρι τη λήξη των συμβάσεών τους, δηλαδή στις 21 Ιουνίου.

Επίσης, ζητούμε η πρόσληψη του εκπαιδευτικού προσωπικού και του λοιπού βοηθητικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, τόσο στις ΣΜΕΑ, όσο και στα Τ.Ε., αλλά και στις Π.Σ., να γίνεται από την 1η ημέρα έναρξης κάθε σχολικού έτους, δηλαδή από το Σεπτέμβριο και όχι μεσούσης ή προς τη λήξη της σχολικής χρονιάς (αυτό αποτελεί άλλωστε πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας, των γονέων των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ολόκληρου του αναπηρικού κινήματος, αλλά και όλων όσων εμπλέκονται  στην εκπαιδευτική διαδικασία, δηλαδή ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών κ.λ.π.).


Κύριε Υπουργέ,

Ενόψει και της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Παιδείας που έχετε εξαγγείλει, στην οποία θεωρούμε αυτονόητο ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για το συγκεκριμένο θέμα και ότι θα συμμετέχει η Ομοσπονδία μας και το αναπηρικό κίνημα στην κατάρτιση αυτού του νόμου, αναμένουμε –με την παρέμβασή σας- να διακοπούν άμεσα τα επιμορφωτικά σεμινάρια για τις Π.Σ. του ΕΣΠΑ ανά την Ελλάδα και να συνεχιστούν από τις 16/6 και μετά.

Αναμένουμε την ενημέρωσή μας και τις άμεσες ενέργειές σας προς όφελος της εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και προκειμένου να πάψει πια η ταλαιπωρία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή,   
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                   ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                        ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΣΤΑΣ

Επιστροφή


12/11/2018 12:35:06 μμ