Ανακοινώσεις

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ Δ/ΝΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

26/4/2013ΠΡΟΣ: Φορείς-Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

ΚΟΙΝ: ΕΣΑμεΑ


ΘΕΜΑ: «Συνάντηση ΠΟΣΓΚΑμεΑ με Γενικό Δ/ντή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΕΟΠΥΥ»


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Χθες, 25 Απριλίου 2013, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ κ. Λυμβαίος και ο Γεν. Γραμματέας κ . Νάστας ζήτησαν και είχαν συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΕΟΠΥΥ κ. Γ. Βαφειάδη, παρουσία και του εκπροσώπου της ΕΣΑμεΑ στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ κ. Γ. Λεοντόπουλου αναφορικά με τα γνωστά σε όλους μας σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ ΑμεΑ και οι γονείς και τα μέλη των οικογενειών τους, στην εκκαθάριση και πληρωμή του ΕΟΠΥΥ για θεραπευτικές πράξεις και είδη που είναι απαραίτητα στην καθημερινότητα των ΑμεΑ, καθώς επίσης και για το θέμα της υπογραφής συμβάσεων με φορείς ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με τον ΕΟΠΥΥ.

Τόσο ο κ. Λυμβαίος, όσο και ο κ. Νάστας, επεσήμαναν για μία ακόμα φορά τη δυσμενή κατάσταση που έχουν περιέλθει οι γονείς και οι οικογένειες των ΑμεΑ εξαιτίας της δυσλειτουργίας συνολικά του συστήματος υπολογισμού εκκαθάρισης και αποζημίωσης γονέων και Κέντρων που παρέχουν υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής σε Άτομα με Νοητική Αναπηρία, Αυτισμό, Σύνδρομο Down, Εγκεφαλική Παράλυση, Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες.

Ο κ. Βαφειάδης απαντώντας στα παραπάνω θέματα, ανέφερε τα εξής:

  1. Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) που δεν έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και αποζημιώνονται για θεραπευτικές πράξεις (π.χ.  φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία) μέσω των γονέων με απόδειξη παροχής υπηρεσιών, μπορούν να αποστείλουν αίτηση για υπογραφή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ στην ΠΟΣΓΚΑμεΑ, προκειμένου να διαβιβαστεί στη Γενική Διεύθυνση Σχεδιασμού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Υπεύθυνη Δήλωση του φορέα, στην οποία θα φαίνεται ο αριθμός των ΑμεΑ που εξυπηρετεί, οι θεραπευτικές πράξεις και τα ονόματα του προσωπικού με τις αντίστοιχες ειδικότητες.
  2. Όσον αφορά στην πληρωμή των λογοθεραπειών αναμένεται η σχετική Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τον τύπο πτυχίου που θα αποδέχεται ο ΕΟΠΥΥ από το συμβαλλόμενο, για να αποζημιώσει την πράξη.
  3. Χθες στο Γ.Σ. του ΕΟΠΥΥ υπεβλήθη πρόταση για τις οφειλές προς τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας, ώστε τα οφειλόμενα να μην υπερβαίνουν τους 2 μήνες.

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                

                                     ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                        ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΣΤΑΣ

Επιστροφή


12/11/2018 12:35:06 μμ