Ανακοινώσεις

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑμεΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΜΕΑΕ, ΚΑΘΩΣ & ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

17/6/2013
ΠΡΟΣ: Γ. Γ. Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Ι. Ιωαννίδη

Κοιν: -Υπουργό Εθνικής Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Αρβανιτόπουλο
         -Υφυπουργό Παιδείας, κ. Παπαθεοδώρου
         -ΕΣΑμεΑ
         -Φορείς-μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ


ΘΕΜΑ: «Προβλήματα στο σύστημα μεταφοράς-μετακίνησης μαθητών ΑμεΑ από και προς Ειδικά Σχολεία, ΣΜΕΑΕ, καθώς και Σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης»


Αξιότιμε Κύριε Γενικέ,

Βρισκόμαστε ήδη στο τέλος μια ακόμη πολύ δύσκολης σχολικής χρονιάς για τους μαθητές με αναπηρία, μιας χρονιάς που για ακόμα μια φορά στιγματίστηκε από τεράστια προβλήματα, δυσλειτουργίες και ελλείψεις της Δημόσιας Εκπαίδευσης για τους μαθητές με αναπηρίες, από τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις των μαθητών με αναπηρία από και προς τα σχολεία τους (σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, τόσο για όσους φοιτούν σε Ειδικά Σχολεία-ΣΜΕΑΕ, όσο και για αυτούς που φοιτούν σε Σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης μέχρι και σήμερα), με όποιες δυσμενείς συνέπειες συνεπάγονται τα προβλήματα αυτά τόσο για τους ίδιους τους μαθητές ΑμεΑ, όσο και για τις οικογένειές τους.

Ως προς το τελευταίο (προβλήματα στο σύστημα μεταφοράς-μετακίνησης των μαθητών ΑμεΑ) που άπτεται των άμεσων αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών και σε υλοποίηση σχετικής δέσμευσης του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη (και προσωπικής σας ως αρμόδιου Γραμματέα του Υπ. Εσωτερικών), καταρτίστηκε ΚΥΑ που καθορίζει το νέο σύστημα μεταφοράς των μαθητών.

Δυστυχώς όμως, μέχρι σήμερα, η σχετική ΚΥΑ δεν έχει δημοσιευθεί, δεν γνωρίζουμε την τελική μορφή της, οι εκκρεμότητες και τα προβλήματα της σχολικής χρονιάς που τελειώνει δεν έχουν λυθεί (και απ΄ ό,τι φαίνεται θα μεταφερθούν και στο νέο σχολικό έτος), η Τ.Α. που έχει την ευθύνη εφαρμογής υλοποίησης του συστήματος μεταφοράς των μαθητών, δεν έχει κάνει καμία σχετική ενέργεια (αναμένοντας τη νέα ΚΥΑ) και βέβαια, απ΄ ό,τι φαίνεται, οδηγούμαστε για μια ακόμα χρονιά σε τριτοκοσμικές καταστάσεις, δηλαδή είναι πλέον ορατός και πάλι ο κίνδυνος για τους μαθητές με αναπηρία το κουδούνι να μην χτυπήσει την ίδια ημέρα με τους υπόλοιπους μαθητές.


Κύριε Γενικέ,

Παρά το ότι επανειλημμένα επικοινωνήσαμε για το θέμα με το γραφείο σας, δεν λάβαμε καμία σαφή απάντηση.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε πολύ όπως προσωπικά μεριμνήσετε και παρέμβετε για την άμεση υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ και μας ορίσετε συνάντηση, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τα προβλήματα που υπάρχουν με τις μετακινήσεις των μαθητών ΑμεΑ, αλλά και να μας ενημερώσετε σχετικά για τις άμεσες ενέργειες που θα πρέπει να προβούν οι Τ.Α. σε υλοποίηση της νέας ΚΥΑ, προκειμένου έγκαιρα (και πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2013-2014), να έχει διευθετηθεί η μετακίνηση των μαθητών ΑμεΑ, ώστε αυτοί να βρεθούν στα σχολεία τους από την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων τους.

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας.

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή,
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     

           

                                 ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                        ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΣΤΑΣ 

Επιστροφή


12/11/2018 12:35:06 μμ