Ανακοινώσεις

"ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ"

21/6/2013ΠΡΟΣ: Φορείς-Μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ

Κοιν: -ΕΣΑμεΑ


ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση σχετικά με οδηγίες αποζημίωσης πράξεων θεραπείας από τον ΕΟΠΥΥ»


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, η Ομοσπονδία μας, με ιδιαίτερη ένταση στις επαφές και τις παρεμβάσεις της προς τον ΕΟΠΥΥ όλο το τελευταίο εικοσαήμερο, κατέβαλε και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, τόσο για το μείζον πρόβλημα της μη αποζημίωσης λόγω καθυστερήσεων εκκαθάρισης παραστατικών για θεραπείες και αγωγή των παιδιών μας-ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, όσο και την υπογραφή συμβάσεων με Κέντρα και Δομές που έχουν φτιαχτεί και λειτουργούν από συλλόγους γονέων-κηδεμόνων ΑμεΑ, παρέχοντας υπηρεσίες εκπαίδευσης, ημερήσιας φροντίδας, αποκατάστασης κλπ., καθώς επίσης και για διόρθωση στρεβλώσεων που έχουν δημιουργηθεί από κάποιες εφαρμοστικές εγκυκλίους του ΕΟΠΥΥ.

Στην τελευταία εξ αναβολής συνάντηση του Προέδρου και του Γ. Γραμματέα της ΠΟΣΓΚΑμεΑ με το Γενικό Διευθυντή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΕΟΠΥΥ κ. Βαφειάδη, που έγινε σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, μας γνωστοποιήθηκε η υπ΄αρ. πρωτ. 20703/2013/14-06-2013 εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ, βάσει της οποίας διευθετείται το θέμα της μεταφοράς των ΑμεΑ από και προς τα ΚΔΗΦ, η οποία περιλαμβάνεται στον χρόνο και στην ημερήσια αποζημίωση.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται το εξής:

«Σύμφωνα με το Π.Δ. 187(ΦΕΚ 231 Α/22-09-2005) το ύψος του νοσηλίου των Κέντρων Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για τα ΑμεΑ καθορίζεται ανάλογα με τη διάρκεια του χρόνου παραμονής των ΑμεΑ στα Κέντρα αυτά.

α) Για παραμονή-ημερήσια φροντίδα οκτώ (8) ωρών καθορίζεται σε 40 ευρώ.

β) Για παραμονή-ημερήσια φροντίδα άνω των οκτώ (8) ωρών καθορίζεται σε 50 ευρώ.

(Στην παραπάνω αποζημίωση περιλαμβάνεται ο χρόνος και τα έξοδα μεταφοράς)».

Εντός των επόμενων ημερών έχουμε ζητήσει να μας κοινοποιηθούν και τα κείμενα των συμβάσεων που πρόκειται να υπογραφούν από τον ΕΟΠΥΥ με τα ανάλογα Κέντρα και Ιδρύματα ανά κατηγορία, ενώ οι πιέσεις μας συνεχίζουν και εντείνονται για την επίσπευση της εκκαθάρισης και την άμεση αποζημίωση γονέων και Κέντρων για θεραπευτικές πράξεις και Προγράμματα των παιδιών μας-ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ συνεχίζει την προσπάθεια και τον καθημερινό αγώνα μέχρι επίλυσης όλων των προβλημάτων, που αφορούν στις σχέσεις ΕΟΠΥΥ με όλους τους συναδέλφους ασφαλισμένους γονείς και τα Κέντρα και τις Δομές που λειτουργούν από γονεϊκούς συλλόγους και θα σας ενημερώνει για κάθε νεότερη εξέλιξη.


Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                    ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                        ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΣΤΑΣ 

Επιστροφή


15/11/2018 1:31:37 μμ