Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ- ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 13:30 ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΣΑμεΑ

30/4/2014
ΠΡΟΣ: Φορείς- Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ Λεκανοπεδίου Αττικής

 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, όπως ήδη είναι γνωστό, ότι το Υπουργείο Παιδείας έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου ειδικής αγωγής έως τις 9 Μαΐου 2014.

Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία να συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο – συζήτηση που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) στις 5 Μαΐου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.30 στο ισόγειο του κτιρίου της ΕΣΑμεΑ (Ελ. Βενιζέλου 236, Ηλιούπολη) και αφορά στη διαβούλευση του εν λόγω σχεδίου νόμου ειδικής αγωγής.

Σκοπός της σύσκεψης είναι η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων με όλους τους Φορείς του Αναπηρικού Κινήματος και τους Φορείς της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, προκειμένου να διαμορφωθεί μια ενιαία θέση, αφού το νομοσχέδιο που δόθηκε σε διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας σε καμία περίπτωση δεν έχει μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα και έρχεται σε αντίθεση με τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη!


Στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση μπορείτε να δείτε το σχέδιο νόμου:   

http://www.opengov.gr/ypepth/wp-content/uploads/downloads/2014/04/eidikhagvgh.pdf

 

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,   
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                      ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                       ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΣΤΑΣ

Επιστροφή


20/11/2018 1:56:49 μμ