Θέσεις/Προτάσεις/Πολιτικές της ΠΟΣΓΚΑμεΑ

Συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΣΓΚΑμεΑ κ. Α. Λαγόπουλου με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

22/5/2008

Συνάντηση με την Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα είχε χθες 21.5.2008 Αντιπροσωπεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Αναστάστιο Λαγόπουλο, την Α` Αντιπρόεδρο κ. Βάσω Λάσπη και την Υπεύθυνη Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Θωμαή Μαυράκη στον Περισσό, προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις στα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν τα ΄Ατομα με Αναπηρία καθώς και οι οικονένειές τους.  
                                     
Το επίκεντρο της συζήτησης  αφορούσε τον κοινωνικό αποκλεισμό και τις διακρίσεις που υφίστανται τα ΄Ατομα με  Αναπηρία σε όλους του τομείς της ζωής τους,στην εκπαίδευση,την απασχόληση, την πρόνοια και την κοινωνική φροντίδα, την πρόσβαση και υποστήριξή τους στα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην έλλειψη παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα η οικογένεια να προσπαθεί να καλύψει το κενό της κρατικής κοινωνικής πολιτικής, επωμιζόμενη εξ` ολοκλήρου το βάρος που συνεπάγεται η φροντίδα ενός ατόμου με αναπηρία  και τις περισσότερες φορές με  παράλληλη αποστέρηση του δικαιώματος για εργασία, ιδιαίτερα της μητέρας.

Ενόψει της ψήφισης του σχεδίου Νόμου για την Εκπαίδευση δόθηκε έμφαση στην δια βίου εκπαίδευση ειδικά  των Ατόμων με βαριές πολλαπλές αναπηρίες, στην τακτική κρατική χρηματοδότηση του θεσμού των προστατευμένων εργαστηρίων καθώς και στην επιβεβλημένη ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης της αυτόνομης και προστατευμένης διαβίωσης.  

Καταληκτικά συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός μακροπρόθεσμου Εθνικού Σχεδίου δράσης που ενδυναμώνει τον δημόσιο χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών,  καθώς και η διάθεση των απαιτούμενων πόρων για την υλοποίηση και την βιωσιμότητα αυτού του σχεδίου.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ  υποσχέθηκε ότι  θα είναι στο πλευρό του αναπηρικού κινήματος μέσα και έξω από την Βουλή.          
 
/Uploads/Ipomn_kke.doc

Επιστροφή


12/11/2018 12:35:06 μμ