Δράση/Ενέργειες

Σε αναμονή οι κατασκηνωτές - Παρέμβαση της ΠΟΣΓΚΑμεα στον Πρωθυπουργό

11/6/2008

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) αποτελεί το δευτεροβάθμιο κοινωνικο-συνδικαλιστικό όργανο των Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Νοητική Υστέρηση, Αυτισμός, Ψυχοσωματικές, Κινητικές και Πολλαπλές Αναπηρίες) και  εκπροσωπεί 192 Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, υλοποιεί το ειδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τα άτομα με αναπηρία.

Σας γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε 17 κατασκηνωτικούς χώρους και από πέρυσι έχει ενταχθεί σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πλαίσιο (για δύο έτη). Η διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού που θα στελεχώσει τις κατασκηνώσεις, η οποία γίνεται μέσω ΑΣΕΠ, προϋποθέτει έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης (Υπουργείο Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών), κατόπιν αυτής απαιτείται τουλάχιστον ένα δεκαπενθήμερο ως τη δημοσίευση στο ΦΕΚ. Η συγκεκριμένη απόφαση έχει αποσταλεί από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (με σήμανση ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ) από τις 14 Μαρτίου 2008, με αριθμό  πρωτοκόλλου : Π4ΓΠ/36837 στο Υπουργείο Εσωτερικών και εν συνεχεία βρίσκεται από τις 21 Μαΐου 2008 στο Υπουργείο Οικονομικών και μέχρι στιγμής δεν έχει υπογραφεί από τον Υπουργό, κ.  Γ. Αλογοσκούφη.

Παρά τις καθημερινές οχλήσεις της ΠΟΣΓΚΑμεΑ προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ.Αλογοσκούφη, για ένα χρονικό διάστημα είκοσι ημερών, δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε καμία απάντηση. Σας αναφέρουμε ότι η αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση προκαλεί μια αλυσίδα  δυσάρεστων επιπτώσεων, καθώς οι κατασκηνωτικές περίοδοι συμπιέζονται και οι προγραμματισμοί όσων συμμετέχουν (γονείς, κατασκηνωτές, προσωπικό ιδρυμάτων,κλπ) στο πρόγραμμα ακυρώνονται. Ήδη έγινε δημοσίευση για το συγκεκριμένο θέμα στον ημερήσιο τύπο (συνημμένα σας αποστέλλουμε δημοσίευμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 9 Ιουνίου 2008) και είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας αναφέρουμε ότι θα προβούμε σε ανοιχτή συνέντευξη τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφού δεχόμαστε φοβερές πιέσεις από τους γονείς, τα ιδρύματα κλειστής και ανοιχτής φροντίδας, καθώς δεν μπορούν να προγραμματίσουν τις άδειες του προσωπικού και την ανεύρεση συνοδών.

Σας παρακαλούμε όπως ενεργήσετε για την άμεση επίλυση του συγκεκριμένου θέματος, γιατί κινδυνεύει η υλοποίηση του ως άνω προγράμματος.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.       

 

 

 

                                                                                  Με εκτίμηση

Για την Εκτελεστική Επιτροπή

                                          Ο     ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

                                  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΑΓΟΠΟΥΛΟΣ      ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΙΚΑ  

 

Επιστροφή


12/11/2018 12:35:06 μμ