Ανακοινώσεις

"ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" 48ωρη Απεργία

16/6/2008

Στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων   στις υπηρεσίες  «Βοήθεια στο σπίτι»,  η Ομοσπονδία μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και καλεί όλους τους φορείς μέλη της να πάρουν μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν γι` αυτόν τον σκοπό στις

-          19 Ιουνίου 2008 σε όλες τις περιφέρειες της χώρας

-          20 Ιουνίου 2008 στις 11:30 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα.

 

Οι υπηρεσίες «Βοήθεια στο σπίτι» που εξυπηρετούν καθημερινά πάνω από 100.000 ηλικιωμένους και ΄Ατομα με Αναπηρία κινδυνεύουν να σταματήσουν την λειτουργία τους, δεδομένου ότι παρά τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παυλόπουλου  για μόνιμη βιωσιμότητα των δομών αυτών μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς ή εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους έως το 2013, δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σχετική υπουργική απόφαση.

 

Η Ομοσπονδία μας διεκδικώντας τη θέσπιση ενός θεσμικού πλαισίου για τις Κοινωνικές Δομές και Υπηρεσίες που λειτουργούν στους Ο.Τ.Α. της χώρας, το οποίο θα εγγυάται αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους και ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους είναι και θα είναι στο πλευρό κάθε φορέα που αγωνίζεται γι` αυτόν το σκοπό.  

Επιστροφή


12/11/2018 12:35:06 μμ