Δελτία Τύπου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ /ΠΑΝ-ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 4ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

22/10/2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Οργάνωση συμμετοχής της ΠΟΣΓΚΑμεΑ στο Πανελλαδικό/Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο της 4ης Νοεμβρίου 2015 στην Αθήνα»

Πραγματοποιήθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της ΕΣΑμεΑ και σήμερα στην Αθήνα, στα γραφεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, οι δύο συσκέψεις των φορέων-μελών της Ομοσπονδίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και Αττικής αντίστοιχα, υπό τον Πρόεδρο, τη Β΄ Αντιπρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου, προκειμένου να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η μαζική παρουσία και η συμμετοχή ΑμεΑ, των γονέων τους, των οικογενειών τους και των εργαζομένων στις γονεϊκές δομές προνοιακού χαρακτήρα στο πανελλαδικό/παν-αναπηρικό συλλαλητήριο της 4ης Νοεμβρίου 2015.

Στις συσκέψεις αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Όλοι οι Σύλλογοι Γονέων-Κηδεμόνων ΑμεΑ που είναι μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, οι Δομές που λειτουργούν οι Σύλλογοι-Μέλη της και τα γραφεία της Ομοσπονδίας μας, την ημέρα του συλλαλητηρίου (4/11/2015) θα παραμείνουν κλειστά.

2. Οι γονείς των ΑμεΑ, τα μέλη των οικογενειών τους, μαζί με τα παιδιά τους (όπου αυτό είναι εφικτό), οι εργαζόμενοι στους γονεϊκούς συλλόγους και Δομές και οι εργαζόμενοι/ες της Ομοσπονδίας, θα συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 4 Νοεμβρίου 2015.

3. Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, με μέριμνα της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, θα διανεμηθεί στο κοινό στην πλατεία Ομονοίας και κατά τη διάρκεια της πορείας μέχρι το Σύνταγμα και τη Βουλή, δισέλιδο κείμενο στο οποίο θα περιλαμβάνονται και κυρίαρχα αιτήματά μας στους τομείς της Παιδείας, των Υποστηρικτικών Γονεϊκών Δομών (Κ.Δ.-Η.Φ., ΣΥΔ, Οικοτροφεία, κ.ο.κ) των Δημόσιων Προνοιακών Δομών, της Υγείας, της Εργασίας-Απασχόλησης, των Αναπηρικών Επιδομάτων.

Κεντρικά συνθήματά μας είναι:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ-ΑμεΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ-ΑμεΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 στις 11:00, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενωμένοι, μαζικά, δυναμικά και αγωνιστικά διεκδικούμε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ-ΑμεΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 στις 11:00, η καρδιά κάθε Αναπηρικής Οικογένειας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, από τα Επτάνησα μέχρι το Καστελόριζο και το Βόρειο Αιγαίο, χτυπά δυνατά στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα!!!


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο, κ. Ι. Λυμβαίο στο 6936-577899 και με το Γ. Γραμματέα κ. Ι. Σπηλιόπουλο στο 6936-192399.

 

Επιστροφή


15/11/2018 1:31:37 μμ