Ανακοινώσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΠΟΣΓΚΑμεΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

17/11/2015


ΠΡΟΣ: Φορείς-μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

Κοιν: -Υπουργό Εργασίας, κ. Κατρούγκαλο
          -Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, κα Φωτίου
          -Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας, κ. Καρέλα
          -ΕΣΑμεΑ

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση Φορέων-Μελών ΠΟΣΓΚΑμεΑ για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας»

Τη Δευτέρα, 16/11/2015, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Λυμβαίο, το Γενικό Γραμματέα κ. Σπηλιόπουλο, τον Ταμία κ. Κουκοβίνη και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Κασίμη, επισκέφθηκε στο Υπουργείο Εργασίας –μετά από προγραμματισμένο ραντεβού- την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, κα Θ. Φωτίου, αλλά δεν κατάφερε τελικά να συναντηθεί μαζί της, διότι έγινε κατάληψη στο γραφείο της από εργαζομένους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Την αντιπροσωπεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ δέχτηκε εντέλει η Δ/ντρια του γραφείου της Αν. Υπουργού, κα Τσακιροπούλου με την οποία συζητήθηκαν τα σοβαρότατα θέματα που είχαμε υποβάλει με σχετικό υπόμνημά μας, ως εξής:

·Να μη γίνει καμία απολύτως μείωση των προνοιακών επιδομάτων

·Υλοποίηση του ν. 4331/2015 «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των ΚΕΠΑ, καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα»

·Δημιουργία και λειτουργία νέων ΣΥΔ σε κάθε Δήμο με τη συνεργασία και συμμετοχή των γονεϊκών σωματείων

·Αύξηση της επιχορήγησης, αλλά και τακτική καταβολή αυτής, στους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πιστοποιημένους φορείς παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας

·Να δοθεί άμεση λύση (με νομοθετική ρύθμιση) στο πρόβλημα των ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων, καθώς και των διώξεων που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία για τους νομίμους εκπροσώπους των φορέων-μελών μας (Πιστοποιημένοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα)

·Να εκδοθεί επιτέλους η προβλεπόμενη ΚΥΑ του άρθρου 35 του Ν. 4325/15 για τη χρηματοδότηση της παράτασης του Προγράμματος της ΕΕΤΑΑ

Επί των θεμάτων του υπομνήματος, η κα Τσακιροπούλου απάντησε ότι αποτελεί κυβερνητική δέσμευση ότι ουδεμία περικοπή θα υπάρξει στα προνοιακά επιδόματα. Για τα άλλα θέματα, δεσμεύτηκε ότι θα μας δοθεί εγγράφως απάντηση από το Υπουργείο, μέχρι την Παρασκευή, 20/11/2015, όπου αν δεν γίνει τελικά η συνάντηση με την ίδια την κα Θ. Φωτίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα Πρόνοιας, κ. Καρέλα.

Επειδή τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει τραγικά, καλούμε τις Διοικήσεις των γονεϊκών δομών να είναι σε εγρήγορση, ούτως ώστε σε περίπτωση που δε γίνει τελικά η συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και ανάλογα με τις εξελίξεις, να προσδιοριστούν και να αποφασιστούν συλλογικά οι περαιτέρω άμεσες ενέργειές μας.

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                      ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                 ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 

Επιστροφή


12/11/2018 12:35:06 μμ