Ανακοινώσεις

ΕΚΔΟΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΝΟΣΗΛΙΟΥ- ΤΡΟΦΕΙΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ & ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ

15/12/2015ΠΡΟΣ: Φορείς-Μέλη ΠΟΣΓΚΑμεΑ

ΚΟΙΝ: ΕΣΑμεΑ

ΘΕΜΑ: Έκδοση εγκυκλίου από τον ΕΟΠΥΥ με θέμα: «ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΝΟΣΗΛΙΟΥ-ΤΡΟΦΕΙΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ & ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ»


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά από επίπονες και επίμονες πολύμηνες προσπάθειές μας, εκδόθηκε σήμερα και δημοσιεύθηκε από τον ΕΟΠΥΥ εγκύκλιος, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί μεταξύ της Ομοσπονδίας μας, της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας κας Φωτίου, του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, του Γεν. Δ/ντή του ΕΟΠΥΥ κ. Βαφειάδη και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, για την κάλυψη με τη διαδικασία και το ποσό του νοσηλίου-τροφείου, που προβλέπεται από τον ΕΟΠΥΥ για τις πιστοποιημένες δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, του οποίου η παράταση μέχρι 31/12/2015 δεν υλοποιήθηκε.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι δομές αυτές να περιέλθουν σε αδιέξοδο. Η μόνη λύση που εξευρέθηκε και διεκδικήθηκε από την Ομοσπονδία μας με σθένος, ήταν και αυτή που περιγράφεται εντέλει στη σχετική εγκύκλιο, που μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%98%CE%A6%CE%A3%CE%9F%CE%9E7%CE%9C-%CE%979%CE%94

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι εντός των ημερών, ο διετής και πλέον αγώνας μας για την εξαίρεση των πιστοποιημένων δομών παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το clow back, καθώς επίσης και η ρύθμιση οφειλών προς το ΙΚΑ, θα έχουν αίσια έκβαση με σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις που ήδη έχουν κατατεθεί στη Βουλή, ως αποτέλεσμα συστηματικής και άοκνης προσπάθειας που έχουμε καταβάλει όλο αυτό το διάστημα, μαζί με την ΕΣΑμεΑ.


Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
                                    ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                    ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 

Επιστροφή


12/11/2018 12:35:06 μμ