Ανακοινώσεις

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ

17/12/2015ΠΡΟΣ: Φορείς-Μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ

ΚΟΙΝ: ΕΣΑμεΑ

Θέμα: «Ρύθμιση οφειλών φορέων στο ΙΚΑ»


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας καλούμε μέχρι αύριο Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015, να μας ενημερώσετε εγγράφως, είτε ηλεκτρονικά στο posgamea@otenet.gr, είτε με φαξ στο 210-5203951, αν ο φορέας σας δεν έχει ενταχθεί σε ρύθμιση διακανονισμού των οφειλών του στο ΙΚΑ ή αν  είχε ενταχθεί και απεντάχθηκε λόγω μη καταβολής των οφειλουμένων ποσών της ρύθμισης.

Η άμεση ανταπόκρισή σας θα συμβάλλει τα μέγιστα στην προσπάθεια που καταβάλλει η ΠΟΣΓΚΑμεΑ το τελευταίο τρίμηνο για διακανονισμό των οφειλών των φορέων-μελών μας προς το ΙΚΑ, οι οποίες δημιουργήθηκαν λόγω υποχρηματοδότησης από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας ή και του προβλήματος που προέκυψε με τη μη υλοποίηση της παράτασης του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ, με συνέπεια την οικονομική ασφυξία των φορέων μας και τη μη τήρηση των ρυθμίσεων με το ΙΚΑ (όσοι από τους φορείς μας έχουν κάνει), ή τη μη καταβολή εισφορών των εργαζομένων τους στο ΙΚΑ για τους ίδιους λόγους.

Δεδομένου ότι, η μη ύπαρξη ασφαλιστικής ενημερότητας από τους φορείς καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε χρηματοδότησή τους που έχουν να λάβουν είτε από προγράμματα που υλοποίησαν ή υλοποιούν, είτε από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας μέσω των Περιφερειών, η τρίμηνη προσπάθεια της Ομοσπονδίας μας για διευθέτηση του προβλήματος με παρεμβάσεις της, τόσο στον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο, όσο και στην Αναπλ. Υπουργό κα Φωτίου, τον Γ.Γ. Πρόνοιας κ. Καρέλα και τη Διοίκηση του ΙΚΑ, βαίνει προς επίλυση για την οποία είναι απολύτως απαραίτητη η ανταπόκριση όσων φορέων-μελών μας αντιμετωπίζουν το ως άνω πρόβλημα και οι οφειλές τους στο ΙΚΑ αυτή τη στιγμή δεν είναι ρυθμισμένες.

Για την ΠΟΣΓΚΑμεΑ,
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
                                          ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                    ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 

Επιστροφή


13/12/2018 2:19:01 μμ