Ανακοινώσεις

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/4/2016 ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΔ

1/4/2016ΠΡΟΣ: ΦΟΡΕΙΣ-ΜΕΛΗ ΠΟΣΓΚΑμεΑ

ΚΟΙΝ: ΕΣΑμεΑ

Θέμα: «Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 6/4/2016 για τις ΣΥΔ»


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Από το Δεκέμβριο του 2014 που θεσμοθετήθηκε το ύψος του ειδικού νοσηλείου για τις ΣΥΔ και ποιος το καταβάλλει έχουν περάσει πολλοί μήνες και από την Παρασκευή της 20/11/2015 έχουν περάσει πολλές Παρασκευές, τα νοσήλεια του 2015 για τις ΣΥΔ δεν αποδόθηκαν, είμαστε στον 4ο μήνα του 2016, έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ το σχετικό κονδύλι (7 εκ. €), ακόμα δεν έχει υπογραφεί η σχετική Υπουργική Απόφαση για την οποία τόσο μεγάλο αγώνα έχουμε δώσει και παρά τις επανειλημμένες και διαρκείς πιέσεις τόσο προς το Υπουργείο Υγείας, όσο και προς τον ΕΟΠΥΥ και το μόνο που έχει υπάρξει ως «αποτέλεσμα» είναι επανειλημμένες και διαρκείς υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις σας ότι το θέμα «λύθηκε», «θα λυθεί», «έχει λυθεί»…

Επιπλέον, ο νέος Κανονισμός του ΕΟΠΥΥ που θα προβλέπει τη δυνατότητα υπογραφής συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΣΥΔ έχει καταντήσει πλέον «Γεφύρι της Άρτας» και η αγανάκτησή μας,  στις 28/3/2016 έγινε πλέον θυμός και οργή, με το ποτήρι να ξεχειλίζει όταν με το υπ΄αρ. 1227/21-3-2016 και με υπογραφή του Δ/ντή του Υπουργού κ. Ξανθού διαβιβάζεται το κατεπείγον και για πολλοστή φορά αίτημά μας για τις ΣΥΔ (ειδικό νοσήλειο) στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή «λόγω αρμοδιότητάς του», έγγραφο το οποίο έρχεται μια εβδομάδα μετά τη δημόσια δήλωση του Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργακόπουλου σε Συνέδριο στην Πάτρα για την αποιδρυματοποίηση, ο οποίος ευθέως αμφισβήτησε τη νομοθετημένη υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ να υπογράφει συμβάσεις με ΣΥΔ και να καταβάλει το ειδικό νοσήλειο.

Δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να χρησιμοποιείται σαν άλλοθι και να φαίνεται ως απλή ολιγωρία η μη τήρηση της υποχρέωσης της Πολιτείας λόγω της ενασχόλησης του Υπουργείου Υγείας με την αντιμετώπιση των συνθηκών διαβίωσης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, τηρουμένων πάντοτε των όσων προβλέπει η συνθήκη της Γενεύης και οι Διεθνείς Συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν την ίδια στιγμή εσκεμμένα και με τον πλέον απαξιωτικό και σκληρό τρόπο δεν προστατεύονται τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, όπως αυτά προβλέπονται στη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ (άρθρο 19), που από το 2012 με το Ν. 4074 αποτελεί νόμο του Κράτους, αλλά και το Σύνταγμα της χώρας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Καλούμε όλους τους φορείς, γονεϊκούς και μη, που λειτουργούν ΣΥΔ, την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016 στις 09.30, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας να συναντηθεί με την ηγεσία του Υπουργείου και δε θα αποχωρήσει ουδείς από εμάς από το χώρο, παρά μόνο εάν μας δοθεί αντίγραφο της απαραίτητης ΚΥΑ, τροποποίησης του άρθρου 18 του υφιστάμενου ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ, που θα φέρει την υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού Υγείας, δηλαδή της απαραίτητης Υπουργικής Απόφασης που θα λύσει το θέμα των Στεγών πριν αυτή υπογραφεί και από το συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 στις 09.30, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, απαιτούμε την οριστική λύση του προβλήματος, απαιτούμε να δοθεί τέλος στον εμπαιγμό των παιδιών μας ΑμεΑ από το Υπουργείο Υγείας!

 

Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς,
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΜΒΑΙΟΣ                    ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 

Επιστροφή


12/11/2018 12:35:06 μμ